הצפנה בצורה מהירה, הוצאה סלקטיבית של מתכות המומסות במים וכיול של עטים דיגיטליים על מסכי מגע תוך כתיבה חופשית

זה לא מדע בדיוני! קבלו את פרויקטי הגמר של סטודנטים.יות מבית הספר חשמל

01 יולי 2021
תערוכת פרויקטי גמר של חשמל

תערוכת פרויקטי הגמר של בית הספר להנדסת חשמל, בהובלתו של יעקב פיינגלרנט, מהנדס ראשי מבית הספר להנדסת חשמל, היא תערוכה שנתית אשר חושפת עבודות נבחרות של הסטודנטיות והסטודנטים בשנה אחרונה ללימודיהם באמצעות דגמים ופוסטרים מלווים. בתערוכה הוצגו כ-35 פרויקטים מגוונים, יצירתיים, רב תחומיים ומהפכניים טכנולוגית. נחשפנו לפרויקטים מכל קצוות ההנדסה: מערכות רפואיות, רובוטיקה ואוטומציה, עיבוד אות, קול ותמונה, טלפונים חכמים, מערכות מידע, אנרגיות חלופיות, ציוד תעופתי, סימולציה, מכניקה של מערכות פיזיולוגיות ועוד רבים.

 

אקדמיה ותעשייה נפגשות

כידוע, ארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב הוקם במטרה לייצר תהליך של דיאלוג מתמשך בין התעשייה לבין הפקולטה להנדסה. תכלית הארגון הינה ליזום, לחזק ולבסס קשרים ושיתופי פעולה ארוכי טווח בין האקדמיה לבין התעשייה הטכנולוגית בארץ. וכך בא הדבר לידי ביטוי גם ביום פרויקטי הגמר של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו תוך שיתוף פעולה עם חברת נובה.

 

חברת נובה היא אחת השותפות החדשות בארגון עמיתי התעשייה והיא העניקה את החסות לאירוע. נובה מוגדרת כאחת מ-25 חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל. החברה עוסקת בפיתוח וייצור מערכות מדידה המותקנות במערכי השליטה והבקרה של תהליך היצור בתעשיית המוליכים למחצה.

בתמונה מימין לשמאל: ד"ר קובי ברקן, עדי סקוט, טלי סלמה, ד"ר שי וולפינג

 

ד"ר שי וולפינג, מנהל טכנולוגיות ראשי בנובה בירך את הסטודנטים.יות וד"ר קובי ברק, מנהל קבוצת האלגוריתמים של החברה, העביר הרצאה מרתקת בנושא "מהפכת המחשוב – מבט אל תוך התעשייה המתקדמת בעולם" בה סיפר כי "בכל שבב מחשב המיוצר כיום יש מיליארדי טרנזיסטורים - מעגלים חשמליים - המאפשרים לכל מכשיר דיגיטלי שאנחנו מכירים, לבצע פעולות חישוביות, לספק כוח, לאחסן ולשלוף מידע, בין אם מדובר בטלפון חכם, ברכב, במסך, ברחפן ובמכשור רפואי. בקרת התהליכים החכמה והמתקדמת של נובה מאפשרת לרדת לרזולוציות שהעין לא תופסת ולעתים גם הראש לא מסוגל לעכל, עד לרמה של גודל או עובי של אטומים בודדים". עוד הוסיף כי החברה שמה דגש על ההון האנושי, כך שלכל  עובד חברה יכולת אמתית להשפיע על ההחלטות המתקבלות, וההצלחה היא תוצר ישיר של עבודת צוות בכל הרמות.

 

צוות השופטים

צוות השופטים כלל נציגים מהפקולטה, אוניברסיטאות והתעשייה וביניהם: ד"ר שי וולפינג וד"ר קובי ברקן מנובה, יאן דוידובסקי מחברת אמדוקס, ד"ר לירן קציר מחברת Advanced Energy, כוכבית בליטי לוי מחברת ARM, דודי אברהם מחברת Western Digital, יורם פורת מחברת אלביט מערכות, שרון אלמוזנינו מחברת אינטל, דני זהר מחברת Biosense Webster, ד"ר יעקב שטיין מחברת Rad, פרופ סיון טולדו ראש בית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, נמרוד גלזר ממכון ויצמן, ד"ר עופר כפיר וד"ר דן רפאלי מבית הספר לחשמל בפקולטה להנדסה ופרופ' רביב רייך מאוניברסיטת אורגון.

​​

והזוכה היא...הוא...הם...הן...

בכל תחרות יש זוכה וכך נחתם האירוע בבחירת שלושת הפרויקטים המצטיינים, אשר זכו לשי כספי נדיב שהוענק על-ידי חברת נובה ותעודות הערכה.

 

מקום ראשון: Optimal Multiplier for Cryptographic Applications של הסטודנטים יצחק הראל ורועי נאור, בהנחייתו של ישי אילנו מחברת  Western Digital.  במסגרת הפרויקט פותח מודול של מכפל (כחלק מרכיב קריפטוגרפיה) המבצע את הפעולה בצורה יעילה, תוך כדי צריכה מינימלית של הספק ושטח הרכיב. הפרויקט מסייע בביצוע פעולות הצפנה בצורה מהירה באמצעות מכפל חומרתי, אשר מבצע כפל של שני מספרים בצורה יעילה, לפי האלגוריתם Karatsuba. פעולת הכפל הינה הפעולה הבסיסית לרכיבי הצפנה וקריפטוגרפיה. כפל זה מתבצע מודלו מספר ראשוני Mersenne מוכלל. לאור תכונות של ראשוני Mersenne מוכללים, ציינו הסטודנטים כי הם יכלו לבצע את פעולת המודולו בצורה מעילה באופן סימולטני להכפלה.

בתמונה מימין לשמאל: דקאן הפקולטה להנדסה - פרופ' רוזנוקס, רועי נאור, ד"ר שי וולפינג ויצחק הראל

 

מקום שני: Ratchet based Ion Movement Simulator של הסטודנטים ערן וייל ואיתמר אייל, בהנחיית ד"ר גדעון שגב והמעבדה להתקני אנרגיה. הפרויקט עוסק בהוצאה סלקטיבית של מתכות המומסות במים (תמיסות). הסטודנטים בדקו הפעלה של שדה חשמלי משתנה בזמן על תמיסה, כך שרק סוג אחד של יונים ינוע בתמיסה והשאר ישארו במקומם.

בתמונה מימין לשמאל: דקאן הפקולטה להנדסה - פרופ' רוזנוקס, איתמר אייל וד"ר שי וולפינג

 

מקום שלישי: User Oriented System for Digital Ink Quality KPIs, Using Camera to Pen Calibration  של הסטודנטים ניר דוד ויעל לבנה, בהנחייתו יותם לבני מחברת מיקרוסופט. הפרויקט שבוצע במסגרת קבוצת Surface של מיקרוסופט, מציע מערכת מכוונת משתמש המאפשרת כיול של עטים דיגיטליים על מסכי מגע, תוך כתיבה חופשית. המערכת מורכבת מ-2 לוחות שחמט ומצלמה, כל אלו בשילוב עם מספר אלגוריתמי ראייה ממוחשבת מאפשרים למצוא את מיקום העט במרחב. בחלקו השני של הפרויקט יצרנו רשת נוירונים שאומנה על תוצאות מערכת המצלמה, מה שהוביל ליכולת לנבא את מיקום העט מתוך מידע גולמי במסך המגע. 

  

בתמונה מימין לשמאל: יעל לבנה, ד"ר שי וולפינג וניר דוד

 

***מוזמנים להנות מתמונות מהאירוע בקליק אחד***

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>