טקס הענקת תארים למוסמכי, מוסמכות, בוגרים ובוגרות הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב

מחזור 2021

22 יוני 2021
טקס הענקת תארים

באירוע מרגש, לאחר שנת קורונה וריחוק חברתי, התכנסו בוגרי ובוגרות הפקולטה להנדסה, אנשי סגל, משפחות וחברים לצפות בטקס הענקת התארים.

כידוע, טקס הענקת התארים הוא אחד האירועים החשובים ביותר שאנו עורכים בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב. תחושת הגאווה של הבוגרים ושל משפחותיהם, על הישג אדיר, לאחר שנים של שקידה ומאמץ, היא אבן בסיס לכך. המגבלות שהביאה איתה התפשטות נגיף הקורונה אילצה אותנו בשנה שעברה לשבור מסורת של עשרות שנים ולקיים טקס וירטואלי. חיסון הקורונה נתן לנו השנה מתנה גדולה וזכינו לחגוג איתכן.ם את סיום התואר, לאחר ארבע שנות לימוד קשות, מאתגרות אבל מלאות בחוויות ובזיכרונות.

כנהוג, טקסי הפקולטה להנדסה מתפרסים על פני שני תאריכים: 15-16 ליוני.

ב - 15 ליוני הוענק תואר "בוגר אוניברסיטה" ל - 288 מסיימי התואר הראשון בהנדסה מכנית, הנדסת תעשייה, הנדסה ביו-רפואית, מדע והנדסה של חומרים וכימיה, ולראשונה (בעולם) גם מדעים דיגיטליים להיי-טק. כמו כן, הוענק תואר "מוסמך אוניברסיטה" ל - 117 מסיימי התואר השני.

רוב נשי

השנה אנו גאים לציין את הרוב הנשי בקבלת התארים: 166 בוגרות לתואר הראשון, ו - 55 בוגרות לתואר השני. ברוח זו פתח דקאן הפקולטה להנדסה, פרופ' יוסי רוזנוקס את הטקס "כיוון שרוב מקבלי התארים בערב זה הן נשים, הפנייה המגדרית תהייה אליכן אך כוללת, כמובן, את כלל מקבלי התארים". עוד הוסיף ובירך את הבוגרות והבוגרים: "בוגרות יקרות, סיימתן תקופת לימודים מאוד מאתגרת - ואני בטוח שגם מאוד מעניינת. אני מניח שלא פעם אתן ובני המשפחה שאלתן את עצמכן - מדוע הלימודים באוניברסיטת תל אביב כה מאתגרים? התשובה מאוד פשוטה: החברות עתירות הידע ומוסדות המחקר המחזרים אחריכן, דורשים חשיבה יצירתית ופתרון בעיות לא מוכרות, ולזה בדיוק אנחנו מכשירים אתכן כאן באוניברסיטה. זו אחת הסיבות שבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב מדורגים זו שנה שלישית ברציפות במקום השמיני בין האוניברסיטאות בעולם בהקמת חברות הזנק - אתן מצטרפות היום לחבורה יוקרתית זו".

"בוגרות ובוגרים יקרים: אנו מצפים שכחוד החנית הטכנולוגי של מדינת ישראל תחתרו לחקר האמת המדעית והטכנולוגית בניקיון כפיים מוחלט,  וללא עיגול פינות. אל תאכזבו אותנו! עלו והצליחו והצעידו אותנו לעולם טוב יותר" סכם פרופ' רוזנוקס

טקס בוגרי ובוגרות הנדסת חשמל

בטקס בתאריך 16 ליוני הוענק תואר "בוגר אוניברסיטה" ל - 287 מסיימי התואר הראשון בהנדסת חשמל, התואר המשולב בהנדסת חשמל ומדעי המחשב, והתואר "מוסמך אוניברסיטה" ל - 101 מסיימי התואר השני. מתוכן 52 בוגרות תואר הראשון, ו-13 מוסמכות תואר השני.

אקדמיה ותעשייה

עם סיום הטקסים, חברת אפל ישראל, החברה מזה שנים בארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה, פינקה אותנו בשייק בריאות ונציגי החברה ערכו היכרות עם הבוגרות והבוגרים ואף עיניינו אותם.ן במגוון המשרות הפתוחות, שיש לחברה להציע.

אתן ואתם יוצאות ויוצאים לדרך חדשה. העולם זקוק למהנדסות ולמהנדסים מהפכניים, לחשיבה מחוץ לקופסא, לאנשים שיסתערו על בעיות כדי להפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר וכדי לקדם את האנושות. אנחנו בטוחים ביכולות שלכן ושלכם ועל כן ציידנו אתכן ואתכם במהלך הלימודים בכלים המתאימים למשימה.

לתמונות מהטקס בתאריך 15.6.2021

לתמונות מהטקס בתאריך 16.6.2021