טקס הוקרה לתרומה של אינטל

לחברת 'אינטל' ישראל

בניהולה של הגב' מקסין פסברג
מנכ"לית החברה וסגנית נשיא 'אינטל' העולמית

לאות הוקרה על תרומתה לפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן ולמרכז הננו-מדע וננוטכנולוגיה של אוניברסיטת תל-אביב.

תרומה זו מקדמת את ההוראה ואת המחקר המדעי-טכנולוגי באוניברסיטת ת"א, מבססת תשתיות ציוד ומאפשרת האצת תהליכי חשיבה יצירתיים, חדשנות ומעוף טכנולוגי. תהליכים אלו מסייעים בכינון דור מדענים חדש במדינת ישראל, ומשמרים את מנהיגותה של ישראל כמעצמת מדע וכמעצמת הייטק.

פרופסור יוסף קלפטר

נשיא

12 בינואר 2015, 11:29

טקס הוקרה לתרומה של אינטל

מנחה – עיינה כהן-סגל

16:30 – 17:00  התכנסות וכיבוד

17:00 דברי פתיחה והענקת תעודת הוקרה לגב' מקסין פסברג, מנכ"לית החברה וסגנית נשיא אינטל העולמית

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת ת"א

דברים : מקסין פסברג, מנכ"לית החברה וסגנית נשיא אינטל העולמית

17:15               על חשיבות הקשר בין התעשייה למחקר המדעי

·         פרופ' יוסי רוזנווקס – דקאן הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן

·         פרופ' דוד מנדלוביץ – ראש המרכז החדש לחדשנות ויזמות של אוניברסיטת ת"א

·         דר' נאוה אריאל- שטרנברג – מנהלת מרכז הננומדע וננו-טכנולוגיה ומנהלת מרכז ה- MNCF

17:45 מצוינות והנדסה

•    הסטודנטית שני ארדזי, סטודנטית להנדסת חשמל ואלקטרוניקה שנה ד' בתואר ראשון ושנה א' במסלול הישיר למצטיינים לתואר שני.

דברי דר' נאוה אריאל- שטרנברג – מנהלת מרכז הננומדע וננו-טכנולוגיה ומנהלת מרכז ה- MNCF

אורחים נכבדים,

נתבקשתי לדבר על חשיבות הקשר בין האקדמיה לתעשיה ברשותכם אני רוצה להתמקד באיך מתבטאים יחסי גומלין אלו במרכז לננו מדעים וננו טכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

אצלנו במרכז הננו חשיבות הקשר בין האקדמיה לתעשיה מודגמת בכמה מישורים, הראשון הוא מיסחור מחקר אקדמי יישומי והנגשתו לתעשיה: שתי חברות סטארט-אפ הוקמו במהלך 2014 בסיוע המרכז לננוכטנולוגיה לפחות אחת מהחברות מתכוונת לבצע את עבודות הפיתוח שלה בחדרים הנקיים של המרכז לננוטכנולוגיה ומימון עבודות אלו יסייע לתחזוקת הציוד במעבדות ולסיבסוד עלויות המחקר האקדמי אצלנו במרכז.

בנושא החינוך יחסי הגומלין בין התעשיה לאקדמיה באים לידי ביטוי אצלנו במרכז בשני אופנים: הסטודנטים שמתחנכים אצלנו במעבדות ובחדרים הנקיים, לומדים את התהליכים ומפתחים מיומנויות שישמשו אותם בצאתם אל התעשיה. בכיוון ההפוך, מעבדות שי"א של מרכז הננו, החדרים הנקיים, מנוהלים ומתופעלים על ידי צוות אנשים שצבר את ניסיונו המקצועי בתעשיה וחלקו, כולל אנוכי, בחברת אינטל  עצמה. אופן הניהול והתיפעול של החדרים הנקיים באוניברסיטת תל אביב מושפע מאד מהרגלי וערכי העבודה המקצועיים שרכשנו באינטל.

באמצעות תרומת הציוד הנדיבה שלה זכינו לאחרונה מחברת אינטל ניתן להמשיך לקיים חינוך ולבצע מחקר ברמה גבוהה. הציוד הרב והשימושי יסייע רבות אף בתחזוקת המעבדות ושרידותן לאורך זמן ארוך.

לסיום רצינו לומר שוב תודה, לאינטל, למקסין פיירסברג, גם על התרומה עצמה וגם על האופן שבו ניתנה, על הסברת הפנים והאירוח הלבבי לו זכינו במספר ביקורנו במפעל בקרית גת, על האירגון והסדר המופתי שאפיין את התהליך ועל המקצועיות שבה נארז והוכן הציוד עבורנו. תודה מיוחדת לכל מי שעזר לזה לקרות: אפי עבודי, יוסף בנלולו, חגית ויזל, שוקי כהן, דרור הורוביץ ושאר העובדים מאינטל ולגדעון יעקב, אלכס אפשטיין ושאר עובדי מרכז הננו על תרומתם הרבה בהבאת הציוד לאוניברסיטה.

לפרסום הארוע באתר האוניברסיטה