דבר ראש המחלקה

פרופ' יואכים מאיר

המחלקה להנדסת תעשייה גאה במעמדה הבכיר בהנדסת תעשייה וניהול בארץ ובעולם. המצוינות של המחלקה נובעת, בין השאר, מבחינה מתמדת של תכניות הלימודים והפעילות המחקרית לאור השינויים הדרמטיים שמתרחשים בטכנולוגיה, בכלכלה ובחברה.

מהנדסי תעשייה וניהול עוסקים היום בתכנון ובניהול מערכות עתירות מחשוב בכל תחומי העשייה. מרבית הבוגרים שלנו ממלאים תפקידי פיתוח וניהול בחברות היי-טק, במערכות ציבוריות, במערכת הביטחון, בחברות ביטוח ובנקים, בחברות יעוץ, ובמגוון ארגונים אחרים.

הביקוש הגדול למהנדסי תעשייה, ומקומם המרכזי בארגונים, נובע מהידע הרחב שלהם בנושאים הקשורים בקבלת החלטות ובהובלת תהליכים בארגון. הלימודים מקנים את היכולת לגשת לבעיות החלטה סבוכות עם כלים ייחודיים, ובפרט יכולות מידול מתמטיות מתקדמות. מהנדסי תעשייה רוכשים גם יכולות טכניות בתחום התכנות והסימולציה שמסייעים להם לפתור בעיות.

מהפכת המידע, שבעיצומה אנו נמצאים כעת, הביאה אותנו לתת לתלמידנו הכשרה מעולה בכל התחומים הקשורים לעיבוד נתונים והפקת מסקנות מנתונים בעזרת כלים סטטיסטיים, למידת מכונה ואינטליגנציה מלאכותית. כך נוצר ביקוש גדול לבוגרי התכנית לאיוש משרות הקשורות למדעי נתונים.

לצד הלימודים המתמטיים וההנדסיים כוללים הלימודים בהנדסת תעשייה גם מגוון קורסים בנושאים ממדעי החברה. התלמידים לומדים קורסים בכלכלה, בחשבונאות, בשיווק ובמימון שמקנים להם ידע במנהל עסקים. הם גם לומדים קורסים עם תכנים מפסיכולוגיה ומסוציולוגיה שמסייעים להם להבין תהליכים ארגוניים ולהתאים מערכות טכנולוגיות למשתמשים.

הלימודים המגוונים מאפשרים לבוגרי הנדסת התעשייה וניהול למלא מגוון רחב מאד של תפקידים. מתוך הבסיס האיתן שהם קיבלו בלימודי התואר הראשון, הם מסוגלים להשתלט במהירות ובצורה עצמאית על תכנים חדשים.  כך הם מסוגלים להתמודד היטב עם שינויים בשוק התעסוקה, שהם ודאי יחוו לאורך הקריירה שלהם.

במקביל להכשרת מהנדסי תעשייה וניהול בתואר הראשון, קיימות במחלקה גם תכניות לימודים מבוקשות לתואר שני (מאסטר) ושלישי (דוקטורט). לימודים אלה מכשירים את מי שיוביל את המחקר והפיתוח בתחומים השונים של הנדסת תעשייה בתעשייה, במגזר הציבורי ובאקדמיה. אנו שמחים לראות שרבים מהבוגרים המצטיינים שלנו חוזרים אלנו ללימודים מתקדמים או ממשיכים מיד אחרי התואר הראשון לתואר שני ושלישי. הרצון להמשיך לתואר שני ושלישי מובן, בהתחשב באתגרים ובהזדמנויות המרתקים במחקר ופיתוח שנפתחים לפני בוגרי התארים המתקדמים של המחלקה.

המחלקה להנדסת תעשייה אינה רק מקום לימוד ומחקר. היא בראש ובראשונה קהילה בה מתקיים מפגש ייחודי בין תלמידי התואר הראשון והתארים המתקדמים, הסגל המנהלי והטכני של המחלקה, הסגל האקדמי והמורים האחרים. כולנו יחד יוצרים מסגרת חברתית שבה נעים להיות, ללמוד וליצור, ושבה מתהווים קשרים שמלווים את מי שעבר במחלקה לאורך זמן.

פרופ' יואכים מאיר

ראש המחלקה להנדסת תעשייה