דבר ראש המחלקה

מיכל צור
פרופ' מיכל צור

המחלקה להנדסת תעשייה גאה במעמדה הבכיר בהנדסת תעשייה וניהול בארץ ובעולם. המצוינות של המחלקה נובעת, בין השאר, מבחינה מתמדת של תכניות הלימודים והפעילות המחקרית לאור השינויים הדרמטיים שמתרחשים בטכנולוגיה, בכלכלה ובחברה.

מהנדסי תעשייה וניהול עוסקים היום בתכנון ובניהול מערכות עתירות מחשוב בתחומי דעת רבים. מרבית הבוגרים שלנו ממלאים תפקידי פיתוח וניהול בחברות היי-טק, במערכות ציבוריות, במערכת הביטחון, בחברות ביטוח ובנקים, בחברות יעוץ, ובמגוון ארגונים אחרים.

הביקוש הגדול למהנדסי תעשייה וניהול, ומקומם המרכזי בארגונים, נובע מהידע הרחב שלהם בנושאים הקשורים בקבלת החלטות ובהובלת תהליכים בארגון. הלימודים מקנים להם את היכולת לגשת לבעיות החלטה סבוכות עם כלים ייחודיים, ובפרט יכולות מידול מתמטיות מתקדמות. מהנדסי תעשייה וניהול רוכשים גם יכולות טכניות מצוינות בתחום התכנות והסימולציה שמסייעים להם לנתח ולפתור בעיות.

מהפכת המידע, שבעיצומה אנו נמצאים כעת, הביאה אותנו לתת לתלמידנו הכשרה מעולה בכל התחומים הקשורים לעיבוד נתונים והפקת מסקנות מנתונים בעזרת כלים סטטיסטיים, למידת מכונה ואינטליגנציה מלאכותית. כך נוצר ביקוש גדול לבוגרי התכנית לאיוש משרות הקשורות למדעי נתונים.

לצד הלימודים המתמטיים וההנדסיים כוללים הלימודים בהנדסת תעשייה וניהול גם מגוון קורסים בנושאים ממדעי החברה. התלמידים לומדים קורסים בכלכלה, בחשבונאות, בשיווק ובמימון שמקנים להם ידע במנהל עסקים. הם גם לומדים קורסים עם תכנים מפסיכולוגיה ושמסייעים להם להבין תהליכים ארגוניים ולהתאים מערכות טכנולוגיות למשתמשים.

הלימודים המגוונים מעניקים לבוגרי הנדסת תעשייה וניהול בסיס איתן, שבעזרתו הם יוכלו בעתיד להשתלט במהירות ובצורה עצמאית על תכנים חדשים. יכולת זו תאפשר להם להתמודד היטב עם שינויים בשוק התעסוקה, שהם ודאי יחוו לאורך הקריירה שלהם.

במקביל להכשרת מהנדסי תעשייה וניהול בתואר הראשון, קיימות במחלקה גם תכניות לימודים מבוקשות לתואר שני (מאסטר) ושלישי (דוקטורט). לימודים אלה מכשירים את הסטודנטים להוביל את המחקר והפיתוח בתחומי התמחותם בתעשייה, במגזר הציבורי ובאקדמיה, ומעניקים להם הזדמנויות ואתגרים מרתקים עם סיום לימודיהם. אנו שמחים לראות שרבים מהבוגרים המצטיינים שלנו בתואר ראשון חוזרים אלינו ללימודים מתקדמים או ממשיכים מיד אחרי התואר הראשון לתואר שני ושלישי.

המחלקה להנדסת תעשייה אינה רק מקום לימוד ומחקר. היא בראש ובראשונה קהילה בה מתקיים מפגש ייחודי בין תלמידי התואר הראשון והתארים המתקדמים, הסגל המנהלי והטכני של המחלקה, הסגל האקדמי והמורים האחרים. כולנו יחד יוצרים מסגרת חברתית שבה נעים להיות, ללמוד וליצור, ושבה מתהווים קשרים שמלווים את מי שעבר במחלקה לאורך זמן.

פרופ' מיכל צור

ראש המחלקה להנדסת תעשייה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>