התוכנית הרב תחומית להנדסה ורוח

ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל

התוכנית הרב תחומית להנדסה ורוח

הקבץ הנדסה ורוח מיועד לתלמידים מצטיינים, שבסיום לימודיהם יעמדו בחזית המחקר והפיתוח הטכנולוגי ויהוו את מנהיגי העתיד הטכנולוגי של מדינת ישראל. במהלך ארבעת שנות התכנית משתתפיה ירכשו, בין היתר, ידע בפילוסופיה, היסטוריה וספרות, ויפתחו יכולות אנליטיות ורטוריות וכישורי כתיבה לוגיקה ועוד. תרומתם של לימודי הרוח לתלמידי הנדסה מאפשרת להם לפרוץ את גבולותיהם הקוגניטיביים, לפתח פרספקטיבות חדשות ולהוביל תהליכים טכנולוגיים בדרך של יזמות. זאת מתוך הכרה בכך שפריצות דרך משמעותיות הן לעיתים רבות שילוב של חדשנות טכנולוגית עם חזון שאינו טכנולוגי (לדוגמה: רשתות חברתיות, מודלים של כלכלה שיתופית, הסתייעות בחוכמת המונים, מקומו של הענן בעולם החכם ועוד).

הקבץ הלימודים יתקיים במגמות: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה מכנית, הנדסה ביו-רפואית והנדסת תעשייה וניהול. מועמדים לתכנית עוברים ראיון אישי שכולל שיחה עם אנשי סגל מהפקולטה להנדסה ומהפקולטה למדעי הרוח. לאורך הלימודים מלווה את המשתתפים בתכנית יועץ לימודים ייעודי המתכנן בעבור כל אחד מהם תכנית לימודים אישית, ומסייע להם להתמודד עם תכני הלימודים בפקולטה למדעי הרוח.

התכנית מעניקה למשתתפיה מלגת לימודים בשווי פעמיים שכר הלימוד השנתי באוניברסיטה. על מנת להיות זכאי להמשיך ללמוד בתכנית יש להשיג ציון ממוצע של 70 לפחות בתום שנה א' וציון 75 לפחות בתום שנים ב' ו-ג'.

מבנה תכנית הלימודים (פירוט בהמשך):

התכנית מורכבת מחטיבה של קורסים ממדעי הרוח בהיקף 32 ש"ס הנלמדים על פני 4 שנות התואר בהנדסה. על מנת לסייע להתאקלמות בלימודי הנדסה, מוצע למשתתפי התכנית לתכנן את הלימודים באופן הדרגתי:

שנה א' – 3 קורסים (6 ש"ס).

שנה ב' – 4 קורסים (8 ש"ס).

שנה ג' – 4 קורסים (8 ש"ס).

שנה ד' – 5 קורסים (10 ש"ס).

• הקורסים שלעיל מורכבים מ-2 קורסי חובה, 12 קורסי ליבה ובחירה וכן סמינריון.
  • תלמידי התכנית ממלאים את החובות האקדמיות בתכנית הלימודים הרגילה שאליה התקבלו, אך בשנים ג' ו-ד' הם פטורים מקורסי בחירה בהנדסה בהיקף של 12 ש"ס.
  • תלמידי הנדסה ורוח פטורים מלימודי "כלים שלובים".
  • מלגת הלימודים - 25% שכר לימוד בשנתיים הראשונות, ו-75% שכר לימוד בשנתיים האחרונות.
  • ציון הגמר לתלמידי התכנית ישוקלל באופן הבא: 85% מהציון הסופי יהיו קורסי הנדסה, 15% מהציון הסופי יהיו קורסי החטיבה במדעי הרוח.

תכנית לימודים מפורטת לתלמידי הנדסה ורוח (מעודכנת לתשפ"א)

(ניתן לשנות את התכנית בכפוף לאישור היועץ האקדמי)

שנה א' (3 קורסים בהיקף כולל של 6 ש"ס):

לימודי חובה:

שנה ב' (4 קורסים בהיקף כולל של 8 ש"ס):

לימודי חובה (לפחות אחד משני הקורסים הבאים):

לימודי ליבה (לפחות אחד מרשימת הקורסים הבאים):

לימודי בחירה:

• במידה והתלמיד לא בחר 4 קורסים מתוך לימודי החובה והליבה באפשרותו לבחור כל קורס אחר מידיעון התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח או מידיעון החוגים האחרים בפקולטה. בחירת הקורסים תעשה בסיוע יועץ התכנית ומתוך כוונה לעודד סקרנות אינטלקטואלית. קישור לידיעון של התכנית הרב תחומית ושל הפקולטה למדעי הרוח.

שנה ג' (4 קורסים בהיקף כולל של 8 ש"ס):

לימודי ליבה (לפחות שנים מרשימת הקורסים הבאים):

לימודי בחירה:

• במידה והתלמיד לא בחר ב-4 קורסים מתוך לימודי הליבה באפשרותו לבחור כל קורס אחר מידיעון התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח או מידיעון החוגים האחרים בפקולטה. בחירת הקורסים תעשה בסיוע יועץ התכנית ומתוך כוונה לעודד סקרנות אינטלקטואלית. קישור לידיעון של התכנית הרב תחומית ושל הפקולטה למדעי הרוח.

שנה ד' (5 קורסים בהיקף כולל של 10 ש"ס):

לימודי בחירה:

• על כל תלמיד לבחור 4 קורסים מתוך המבחר הנ"ל, מידיעון התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח או מחוגים אחרים בפקולטה. בחירת הקורסים תעשה בתאום יועץ התכנית ומתוך כוונה לעודד סקרנות אינטלקטואלית. קישור לידיעון של התכנית הרב תחומית ושל הפקולטה למדעי הרוח.

סמינר (פתוח להשתתפות החל משנה ג'):

• תלמידי התכנית נדרשים להשתתף בסמינר אחד בהתאם לתחומי הלימוד שנבחרו בשנים א', ב' ו-ג'), במסגרת הסמינר כותב כל תלמיד עבודת מחקר עיונית בהיקף של כ-20 עמודים. להלן רשימת סמינרים מומלצים בתשפ"א:
  • ד"ר וייסמן כרמל, בינה מלאכותית כתופעה תרבותית,  2 ש"ס – סמסטר א' (0662.3126.01) תיאור הקורס בידיעון.
  • ד"ר קותי שוהם, תורת המחלוקות, 2 ש"ס – סמסטר ב' (0662.3120.01) תיאור הקורס בידיעון.

מן העיתונות

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>