קורס הנדסת מערכות מורכבות ומולטי-דיסציפלינאריות

הקורס יתקיים בימי שלישי בין השעות 16:30-19:30 החל מתאריך 11.12.18 (14 מפגשים)

02 אוקטובר 2018
הנדסת מערכות מורכבות

הנדסת מערכות הוא תחום הנדסי רב תחומי שעוסק במגוון נושאים הקשורים בפיתוח של מערכות. בשנים האחרונות עלתה חשיבות הנושא עקב הגידול במורכבות המערכות ובסיבוכיותן, הצורך לקצר את לוחות זמני הפיתוח והיציאה לשוק ומתן מענה טוב יותר, אינטואיטיבי יותר ותחרותי יותר לצרכי השוק והמשתמשים. תפקידו של מהנדס המערכת, שמרכז את הידע והנושאים הטכניים בפרויקט, הינו מרכזי וקריטי בתהליך הפיתוח. בקורס זה אנו מקנים את הידע התיאורטי, הכלים והפרקטיקה הדרושים לניהול וביצוע הנדסת המערכות בפרויקטים מורכבים, תוך הדגשת הנדסת המערכות האזרחיות בחברות גדולות, בינוניות וקטנות.

קורס "הנדסת מערכות מורכבות ומולטי-דיסציפלינאריות" מתקיים במסגרת ובחסות הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. ייחודו מתבטא באופן הקמתו בשיתוף עם בוגרי הפקולטה להנדסה, שתורמים לתכני הקורס ובכך מהווים שלוחה פרקטית לצרכי התעשייה המתקדמת.

הקורס מקנה הבנה וידע מקיף של הנדסת מערכות, מדגיש הן את הצד הפרקטי של תפקוד מהנדס המערכת וסוגי ההחלטות שהוא צריך לקבל במהלך עבודתו והן את הצד התיאורטי של הנדסת מערכות כדיסציפלינה מקצועית. במסגרת הקורס, יינתנו הרצאות בנושאי פיתוח מערכות מורכבות בעלות סיכונים טכנולוגיים גבוהים, שליטה בעלויות ייצור המערכת המפותחת, שיטות מעשיות להאצת בשלות התכן לייצוריות, והוזלת וקיצור תהליך ההעברה לייצור. במקביל להרצאות, ילווה פרויקט-תרגיל מתגלגל, שיבוצע בצוותים לאורך ההשתלמות. במהלך התרגיל, המשתתפים ישתמשו ויתרגלו את החומר הנלמד ויחד ננתח את ממצאי התרגילים.

מבנה ודרישות הקורס

14 מפגשים בימי שלישי בין השעות 16:30-19:30.

דרישות קדם:

1. סיום תואר ראשון לפחות, בהנדסה,  במוסד אקדמי מוכר (הכרחי).
  2. ניסיון בעבודה הנדסית של 3 שנים לפחות בתעשייה רלוונטית (הכרחי).

***הערה: מועמדים שלא ענו לקריטריון השני יוכלו להשתתף בקורס רק לאחר קבלת אישור של מרצה הקורס.

מטרות הקורס

הכרת תהליכי התכן המערכתי, הרציונל שעומד מאחוריהם ויישומם במערכות הנדסיות באמצעות פרויקט- תרגיל מתגלגל. בסיום הקורס הסטודנט יכיר את התהליכים של פיתוח מוצרים מורכבים חדשים ויוכל להתאים את התהליכים הללו לצרכי הפרויקט שלו. הסטודנט יכיר את תהליך ניהול הדרישות והמפרטים ואת הכלים המשמשים לכך. הסטודנט יכיר שיטות אופטימאליות לתכן מערכתי יצירתי,  הסטודנט יכיר את הצורך ושיטות התכנון של תהליכי אימות התיקוף, ידע לתכנן אינטגרציה מערכתית אופטימאלית בהשקעה ובזמן, יכיר את השיטות לחיזוי אמינות וזמינות המערכת לאורך כל תהליך הפיתוח ואת הדרכים לניתוח וניהול שגיאות וטולרנסים.

מהלך המפגש: הרצאה פרונטאלית, העלאת נושאים לשיחה עם הסטודנטים ומעבר על הפרויקט המתגלגל.

דרישות הקורס:

1. נוכחות והשתתפות פעילה בהרצאות (מקסימום שתי החסרות) (10%)
  2. ניתוח ביקורתי של 3 מאמרים בנושא הקורס (60%)
  3. מתן הרצאה לפני הכיתה על אחד המאמרים (30%)

תעודת גמר

לעומדים בדרישות הקורס, תוענק תעודת גמר מטעם הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל-אביב.

על המרצה - עוזי אוריון

עוזי אוריון, מרצה אורח בטכניון, חבר סגל במכון הטכנולוגי חולון, ויועץ לחברות תעשייתיות. לשעבר מהנדס ראשי של חברת אל-אופ וראש מנהל הנדסת מערכות. עוזי פעיל בהנהלת האיגוד הישראלי להנדסת מערכות INCOSE_IL  ושימש בעבר כנשיא האיגוד. עוזי פועל, יחד עם גורמים בארץ ובחו"ל  לפיתוח והטמעת שיטות חדשות בהנדסת מערכות, כגון תהליכים יעילים של אינטגרציה מערכתית רב תחומית וניהול סיכוני אינטגרציה וכן תהליכי פיתוח מהיר שמבוססים על שילוב של Lean ו-Agile.

המלצות של משתתפים מקורסים קודמים

• כמהנדס עם למעלה מעשרים שנות ניסיון בתעשייה, אין ספק שזהו אחד הקורסים הרלוונטיים ביותר שהאקדמיה יכולה להציע לסטודנטים שלה בתחומי ההנדסה.
  • מדובר בקורס עשיר מאוד בתכנים. קשה לי להיזכר בקורסים קודמים שבהם השתתפתי אשר כללו תחומים רבים כל כך....
  • מומחיות התוכן של עוזי אוריון, הנובעת מעשרות רבות של שנים בתחום ההנדסה ובתחומים נוספים (שיווק למשל), ניכרת בכל. מעטים האנשים שנתקלתי בהם אשר משלבים ידע כזה גם במתודולוגיות וגם במספר רב של דיסציפלינות.
  • הקורס היה מאוד מרחיב דעת. קריאת המאמרים והצגתם חשפה לנושאים שונים ומעניינים, זה בעיקר גרם להתעמק בנושא יותר טוב מאשר לעבור על זה על פני השטח
  • קורס מעניין ומרחיב דעת, חובה לכל מהנדס מערכת מתחיל וגם למנוסים
  • קורס מבוא טוב מאד למי שבתחילת דרכו כמהנדס מערכת בארגון גדול
  • קורס הנדסת מערכת שפותח את הראש ונוגע בכל האלמנטים הקיימים בהנדסת מערכות

עלויות

מחיר הקורס: 3,500 ₪ כולל מע"מ.  להרשמה ולתשלום לחצו כאן

הנחה מיוחדת בסך 700 ₪ ללקוחות הבאים:

• בוגרי הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א (כולל סטודנטים שנה ד' ותארים מתקדמים), עובדים שיגיעו דרך חברות ב IAP ולחברות שישלחו לקורס 3 תלמידים ומעלה. להרשמה ותשלום לבוגרי הפקולטה וזכאי הנחה מיוחדת לחצו כאן
  • לחברות שישלחו לקורס מספר מהנדסים יינתן מחיר מיוחד. מוזמנים ליצור קשר עם ארגון הבוגרים של הפקולטה להנדסה, אוני' ת"א.

תנאים

• ניתן להודיע על ביטול הקורס לכל המאוחר שבוע לפני פתיחתו
  • הודעה על ביטול הקורס פחות משבוע לפני מועד הפתיחה, תחייב תשלום של 10% מעלות הקורס
  • הודעה על ביטול הקורס במהלך 3 מפגשים ראשונים, תחייב תשלום של 1/3 עלות הקורס.
  • הודעה על ביטול הקורס לאחר השתתפות ב- 3 ממפגשי הקורס, תחייב תשלום מלא.
  • הפקולטה שומרת לעצמה את הזכות לבטל או לדחות את הקורס עקב חוסר ביקוש. במקרה כזה, יוחזר הכסף לנרשמים ללא כל פיצוי.

לסילבוס הקורס לחצו כאן

לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו במייל: tauengalumni@tauex.tau.ac.il