מחזור נוסף של קורס "ניהול מוצר הלכה למעשה" יוצא לדרך!

14 מפגשים שבועיים בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב

10 פברואר 2019
קורס ניהול מוצר הלכה למעשה

נושא הקורס

ניהול מוצר הינו המפתח להצלחת חברות בכלל, וחברות טכנולוגיה בפרט. מנהל המוצר (Product Manager - PM) נושא באחריות למגוון רחב של פעילויות, החל משלבי הגדרת המוצר, וכלה בהגדרת המיצוב התחרותי ובניית המסרים לקהל הלקוחות. מנהל המוצר נדרש לשתף פעולה עם גורמים רבים בתוך הארגון, בתוכם קבוצות הפיתוח, הייצור, מחלקת הכספים, ארגון המכירות והנהלת החברה — ומכאן נובע הכינוי ״מנכ״ל המוצר״ שדבק בתפקיד. חלק ניכר מהכישורים הנדרשים לביצוע המשימות החשובות בתחום הזה ״נלמדים תוך כדי עשייה״. מטרת הקורס הזה היא להעביר למשתתפים את העקרונות של ניהול המוצר, ולשתף אותם בלקחים שנלמדו דרך ניסיון של שנים בתחום. הקורס יינתן בשפה העברית, אבל מערכת המושגים, חומרי ההדרכה, והביבליוגרפיה יינתנו באנגלית.

מרצה

הקורס יועבר ע״י מר ברוך דויטש, שלו מעל 20 שנות עבודה בתחום - בעמק הסיליקון (קליפורניה) ובישראל.  בקורס תשולבנה דוגמאות מניסיונו האישי בחברות סטארט-אפ, ובחברות מבוססות כמו  Cadence ו- Cisco Systems.

היקף הקורס

42 שעות אקדמיות. 14 מפגשים שבועיים בימי ראשון, החל מתאריך 03.03.19

בין השעות - 16:30- 19:30

דרישות קדם

סיום תואר ראשון ומעלה במוסד אקדמי מוכר (הכרחי)
ניסיון של 3 שנים לפחות בעבודה בתעשייה (הכרחי)
הערה: מועמדים שלא ענו לקריטריונים הללו יוכלו להשתתף בקורס רק לאחר ראיון אישי וקבלת אישור ממרצה הקורס.

מטרות הקורס:  הכרת תחומי הפעילות והכלים המקצועיים הקשורים לתפקידו של מנהל מוצר. בסיום הקורס הסטודנט יבין את תפקיד מנהל המוצר, כולל תהליכי עבודה מול קבוצות הפיתוח, ארגון המכירות והשוק עצמו.
הקורס ילווה בדוגמאות מעשיות מעולמו של מנהל מוצר, והסטודנטים יתרגלו את העקרונות והכלים שנלמדו על מוצרים לדוגמא.

קהל היעד:  עובדי הייטק (אנשי פיתוח, תמיכה טכנית, בקרת איכות, וכו׳)  המתעניינים בניהול מוצר ושוקלים להשתלב בתחום. או מנהלי מוצר מתחילים (עד 3 שנים בתפקיד) השואפים לפתח את הידע בתחום. מועמדים בעלי רקע/ניסיון אחר מתבקשים לפנות למרצה הקורס לפני הרשמה.

מהלך המפגש: הרצאה פרונטאלית, העלאת נושאים לשיחה עם הסטודנטים, דיון בדוגמאות ותרגול בקבוצות.
לקראת כל מפגש תופץ רשימת מאמרים רלוונטית לנושא, והסטודנטים יתבקשו לעיין בהם.
במפגש האחרון יתבקשו הסטודנטים למסור ״מצגת מוצר״ עליה יעבדו בקבוצות במהלך הקורס.

דרישות הקורס:

(1) נוכחות והשתתפות פעילה בהרצאות (מקסימום שתי החסרות) – 20%
(2) הגשת תרגילים (4 לפחות) – 30%
(3) ביצוע מוצלח של התרגיל המסכם – 50%

תעודת גמר

לעומדים בדרישות הקורס, תוענק תעודת גמר מטעם הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל-אביב

דברים שכתבו משתתפים מקורס קודם

ברוך שלום, רציתי להודות באופן אישי על קורס ניהול מוצר, שהיה חלק משמעותי בהחלטה שלי לעבור מהפיתוח למוצר ותרם להצלחת המעבר. לפני שבועיים התחלתי במשרת Product Owner אצלנו בחברה, ואני מרגישה שיצאתי מצוידת מהקורס בהרבה ידע שישמש אותי בעתיד. כמובן שאני ממליצה לכל מי שאני מכירה על השתתפות בקורסים עתידיים שייפתחו! בהצלחה ושוב תודה, עדי

היי ברוך, מה שלומך? שמי טל, ואני בוגר של קורס ניהול מוצר שהעברת באוני' ת"א לפני כמה חודשים. ... רציתי לספר שבמסגרת "תחרות" בחברה לקידום רעיונות ומוצרים חדשים, השתמשתי בהמון ידע שרכשתי אצלך בקורס. הכניסה התמידית לנעלי המשתמש, החיפוש אחר בעיה כואבת של הלקוח, גיבוי הרעיון בעזרת אומדן שוק, והתייחסות לכל מצגת כאל פיץ' בפני משקיעים גרמו לרעיון שקידמתי לנצח יוזמות של מהנדסים חכמים ומנוסים בהרבה ממני. לא פעם כשראיתי אותם מציגים את הרעיונות שלהם חשבתי לעצמי "אבל איזו בעיה אתה פותר ללקוח?" מפה לשם, אחרי כמה וכמה שלבים, הרעיון הוצג בפני מנכ"ל החטיבה וזכה למימון. אני בונה את עצמי כרגע לתפקיד מרקטינג, בעיקר מכיוון שהגעתי למסקנה (בין השאר בעקבות הקורס) שאני רוצה להתעסק ב"מה" ולא ב"איך", ומרגיש שהקורס שלך נתן לי המון ידע ש99% מהמהנדסים לגמרי לא מודעים אליו כלל, ומהווה יתרון ממשי לצורך זה...

עלויות

3,500 ₪ כולל מע"מ.  להרשמה ותשלום לחצו כאן

הנחה מיוחדת בסך 700 ₪ ללקוחות הבאים: בוגרי הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א (כולל סטודנטים שנה ד' ותארים מתקדמים), עובדים שיגיעו דרך חברות ב IAP ולחברות שישלחו לקורס 3 תלמידים ומעלה.  להרשמה ותשלום לבוגרי הפקולטה וזכאי הנחה מיוחדת לחצו כאן

תנאים

• ניתן להודיע על ביטול הקורס לכל המאוחר שבוע לפני פתיחתו
  • הודעה על ביטול הקורס פחות משבוע לפני מועד הפתיחה, תחייב תשלום של 10% ממחיר הקורס
  • הודעה על ביטול הקורס במהלך 3 מפגשים ראשונים, תחייב תשלום של שליש ממחיר הקורס.
  • הודעה על ביטול הקורס לאחר השתתפות ב- 3 ממפגשי הקורס, תחייב תשלום מלא.
  • הפקולטה שומרת לעצמה את הזכות לבטל או לדחות את הקורס עקב חוסר ביקוש. במקרה כזה, יוחזר הכסף לנרשמים ללא כל פיצוי.

לסילבוס הקורס לחצו כאן

לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו במייל: tauengalumni@tauex.tau.ac.il