לימודי הנדסת מערכות תואר שני (M.Sc)

מכשירים מהנדסים למחקר ופיתוח בהנדסת מערכות בעולם טכנולוגי מתחדש

19 ינואר 2020
הנדסת מערכות

אנחנו חיים בעידן של אתגרים מערכתיים ענקיים. נושאים אקולוגיים, שוויון הזדמנויות, סיפוק צרכים בסיסיים לכמעט 8 מיליארד בני אדם ועוד, הם אתגרים מערכתיים בקנה מידה גדול. הטיפול בהם מחייב חשיבה מערכתית וכלים מתאימים. גם כשאנחנו מסתכלים על המערכות המשמעויות בחיינו: חינוך, בריאות, משפט, תחבורה, מים או חשמל, אנחנו לעיתים רואים כישלונות שנובעים מחוסר הבנה של המושג מערכת וההקשר הרחב שלו.

הנדסת מערכות היא גישה רב תחומית שמאפשרת לממש מערכות מוצלחות. בגדול, התחום עוסק בהגדרת דרישות (טכניות ועסקיות) של בעל עניין (שיכול להיות אדם בודד, חברה או אפילו ממשלה) והצרכים שלו או שלה, ואז בחשיבה על פתרון אפשרי והוצאתו לפועל, באמצעות פיתוח מערכות לתהליך מובנה של עבודת צוות: משלב הפיתוח, דרך הייצור ועד לתפעול השוטף.

מטרת תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת מערכות היא להכשיר מהנדסים שיוכלו לשפר את המערכות הטכנולוגיות שמסביבנו, על ידי מחקר ועל ידי חינוך דור חדש של מובילי תחום.

בין המחקרים שמתבצעים באוניברסיטה בתחום:

• עיצוב ארכיטקטורה של מערכות ענן קצה לשימושים מגוונים כגון תחבורה אוטונומית
  • זיהוי מצבי דרישות יתר ממערכות ותיקונם – דרישות שאינן מביאות ערך ויכולות להביא לכישלון פרויקטים
  • עיצוב ארכיטקטורה של מערכות מורכבות ע"י ניהול של דרישות-על משתנות ושיטות עבודה זריזות
  • שיפור הסיכוי להצלחת חברות הזנק ע"י מסגרת שמשלבת את האתגר אותו פותרים, בעלי העניין בפרויקט (כולל הסביבה והציבור הרחב), ושיטות העבודה.
  • פירוק מערכות מונוליטיות למודולריות כדי לאפשר תחזוקה ושיפור מתמשך וזול
  • הנדסת מערכות של ארגונים לשיפור התפקוד שלהם
  • שיטת מידול תהליכי פיתוח מערכות שיכולה גם לשפר מחקר מדעי

התוכנית תאפשר לסטודנטים בעלי תואר ראשון בהנדסה ומדעים ללמוד ולחקור כחלק ממסלול ייחודי לתואר שני בהנדסת מערכות עם תזה, להמשיך ללימודי דוקטורט ישיר במידה ועמדו בדרישות הקבלה, ולהוות את שדירת החוקרים ואנשי הסגל בתחום הליבה של הנדסת מערכות בשנים הבאות.

ישנה אפשרות גם למסלול ללא תזה, שבו רוכשים הסטודנטים את אותו הידע הבסיסי והמיומנויות, שיאפשרו להם להיות שותפים בפיתוח כלים ושיטות חדשות בהנדסת מערכות.

התוכנית מכשירה אנשי מקצוע בתחום הנדסת מערכות שישתלבו בתעשייה, במגזר הפרטי והציבורי בתפקידים הנדסיים, תוך יכולת לחשיבה מחקרית מחוץ לקופסה.

סגל התוכנית

לרשות תלמידי המחקר עומד הסגל האקדמי הבכיר של הפקולטה להנדסה ואנשי מקצוע בכירים מהתעשייה העוסקים במחקר באוניברסיטה.

מלגות

התוכנית תעמיד מספר מלגות קיום לסטודנטים מצטיינים הלומדים במסלול מחקרי. נהוג לשלבם באמצעות מינויים כעוזרי הוראה או אסיסטנטים בקורסים לתואר ראשון.

מידי שנה מוענקות בנוסף למלגות הקיום עשרות מלגות חד-פעמיות לתלמידי תואר שני ושלישי מצטיינים.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי הפקולטה להנדסה משתלבים בתפקידי מפתח בתעשייה האזרחית, הביטחונית, במוסדות המחקר ובאקדמיה, בארץ ובעולם. רבים מסגל הפקולטה שותפים לפרויקטים עם תעשיות, מכוני מחקר וגופי אקדמיה מובילים בארץ ובעולם. בוגרינו הינם ברמה העולמית הגבוהה ביותר. תחום הנדסת המערכות מבוקש ביותר בתעשייה וכל בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בהתאם בתפקידי מפתח.

פרטים נוספים על התכנית

הקליקו לתכנית המלאה