הכירו את תכנית הלימודים החדשה לתואר מוסמך אוניברסיטה (M.Sc) בהנדסת מערכות

תוכנית ייחודית לסטודנטים בעלי תואר ראשון המאפשרת ללמוד ולחקור כחלק ממסלול ייחודי לתואר שני בהנדסת מערכות עם תזה

19 ינואר 2020
הנדסת מערכות

הנדסת מערכות היא גישה רב תחומית שמאפשרת לממש מערכות מוצלחות. היא עוסקת בהגדרת דרישות (טכניות ועסקיות) של הלקוח והפונקציונליות הדרושה בשלבים המוקדמים של הפיתרון, ואח"כ בסינתזה של פתרון ואימותו. תפקיד הנדסת מערכות היא לשלב את תחומי הידע השונים הדרושים לפיתוח מערכות לתהליך מובנה של עבודת צוות משלב הפיתוח לייצור, תפעול ולגריטה.

התוכנית תאפשר לסטודנטים בעלי תואר ראשון בפקולטה ובאוניברסיטאות אחרות, ללמוד ולחקור כחלק ממסלול ייחודי לתואר שני בהנדסת מערכות עם תזה ובהמשך ללימודי דוקטורט במידה ועמדו בדרישות הקבלה.

פרופ' יורם רייך, ראש התכנית להנדסת מערכות וגם ראש מיזם המחקר להנדסת מערכות, עונה על השאלות שהכי שמעניינות אתכם:

למי מתאימה התכנית?

מבחינת לימודים, כל בוגרי הנדסה ומדעים יכולים להירשם לתוכנית. כיוון שהתוכנית עוסקת בתכנים הדורשים הבנה של מערכות מורכבות ושל התעשייה, נידרש גם ניסיון של שלוש שנים בעבודה הנדסית כדי להבין את הבעיות והמושגים שהתוכנית מטפלת בהם.

מה הן אפשרויות התעסוקה של בוגר התכנית?

התעשייה צמאה למהנדסי מערכות. למרות שיש תוכניות לימודים כאלו בארץ, הן לא מספיקות לספק את הדרישה. בנוסף, התוכנית שלנו ניזונה מחזית המחקר ומאתגרי התחום והתפיסה שלה חדשנית בהתאם. כל חברה שמפתחת מוצר או שרות, בין אם זו מדפסת תלת ממד, מכשור רפואי, מערכת מידע, צילום או מערכת תקשורת, חייבת להשתמש בידע של הנדסת מערכות ובחשיבה מערכתית. למעשה, כל חברה שמפתחת מוצר או מערכת צריכה מהנדס מערכות. חברות גדולות גם מעסיקות עשרות ויותר מהנדסי מערכות שכל אחד מהם אחראי על כל הפן הטכני של פיתוח מערכת אחת. מהנדס מערכת הוא מהנדס בכיר ומגוון אפשרויות ההעסקה שלו גדול מאוד.

מה מייחד את התואר הזה מאחרים?

התוכנית שלנו היא התוכנית היחידה בארץ להנדסת מערכות עם תזה. זוהי תוכנית עם גוון מחקרי לסטודנטים עם תנאי קבלה גבוהים שיוכלו להמשיך למסלול ישיר לדוקטורט. אנחנו מתכננים להכשיר את מובילי התחום בארץ. כל מי שמתעניין במערכת, בשילוב של טכנולוגיות עם אנשים וצרכים, ימצא עניין בתוכנית.

לאלו סוג תפקידים יגוייסו הבוגרים?

מהנדס מערכת היא הגדרת מקצוע ברורה ונדרשת בתעשייה. זוהי משרה של מהנדס בכיר שאחראי על פיתוח מערכת לכל אורך חייה, תוך שילוב כל הידע שנדרש ממומחים אחרים לטובת הצלחתה. לא מעט מהנדסים כאלו ממשיכים להיות מנהלי הנדסה בחברות או מנכ"לים בגלל ההכשרה הרחבה שהמקצוע מקנה.

פרטים נוספים על התכנית

הקליקו לתכנית המלאה