יום פרויקטי גמר בתואר ראשון

סטודנטים מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים

07 מרץ 2019
יום פרויקטי גמר בתואר ראשון חומרים

אתמול, בתאריך ה 6.3.2019, התקיים יום הצגת פרויקטי גמר בתואר ראשון של סטודנטים מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים בניהולה של דר' נעה לכמן ותחת החסות של אינטל קרית גת וארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה.

 

יום זה משקף סיום מרשים לחצי-שנה של עבודה קשה. יותר מזה, כיוון שזה יום הפרויקטים הרשמי הראשון (היתה "טרום בכורה" של חמישה סטודנטים מצטיינים בסמסטר שעבר), זו בעצם הפעם הראשונה שפרויקטים לתואר ראשון במדע והנדסה של חומרים מוצגים לקהל הרחב.        

 

מה קורה במעבדה שהיא לא מעבדה לימודית?

הדבר העיקרי שסטודנטים לומדים בפרוייקט הגמר הוא מה קורה במעבדה שהיא לא מעבדה לימודית. "פתאום לא יודעים מה אמורות להיות תוצאות הניסוי. פתאום הכיוון שנראה פשוט מתגלה כמאוד מסובך, וצריך למצוא פיתרון אחר. לומדים להעריך הצלחות, להתמודד עם כשלונות, לעבוד עם שיטות שהן בחזית המחקר ולחשוב כמו חוקרים. אגב, לא בהכרח מדובר על מחקר מדעי, למשל אחד הפרוייקטים שהוצגו נעשה בשיתוף ומתוך עניין של חברת "אל-אופ", כך שסטודנטים בהחלט יכולים להתנסות גם בתפקידי מו"פ בתעשייה. על פי הרמה של פרוייקטי הגמר - אנחנו נתגאה לקרוא להם בוגרים" כך מסבירה דר' לכמן

 

מה השלב הבא של הפרויקט?

עבודת החוקר לעולם לא מסתיימת. פרוייקטים בולטים וטובים תמיד כוללים פרק "תכניות להמשך". לפעמים אותו סטודנט מתואר ראשון ימשיך את הפרוייקט שלו לתואר שני ולפעמים סטודנט מהמחזור הבא יתבסס על העבודה הנוכחית. ישנם אף מקרים שפרויקט גמר לתואר ראשון הוא נדבך חשוב בעבודת דוקטורט של סטודנט אחר.

 

למה לצפות ביום הפרויקטים הבא?

בסמסטר הבא (פרויקטי הגמר במדע והנדסה של חומרים הם סמסטריאליים) יהיו פרויקטים על הדפסות תלת-מימד, על חומרים לאלקטרוניקה, פרוייקטים בשיתוף פעולה עם חברת "ווסטרן דיגיטל", ואפילו תרומתה הצנועה של המחלקה למדע והנדסה של חומרים לפרוייקט הפורמולה הכלל-פקולטי.

 

על שיתוף הפעולה עם אינטל

בעקבות ההקמה של מרכז הייצור של אינטל קרית גת, אינטל "אימצה" את המחלקה למדע והנדסה של חומרים באוניברסיטת תל אביב. חלק מה"אימוץ" התבטא בנתינת חסות ליום הפרוייקטים והרצאת אורח בנושא "אתגרים וסתירות בתהליכי ייצור של התקני מוליכים-למחצה מודרניים". עוד שיתופי פעולה יכללו סיורים במרכז הייצור בקריית גת (הנחשבות כמטלה בקורס "מפגשי מדע וטכנולוגיה", ומזכות בנקודות זכות), קורסי בחירה שיוצעו ע"י עובדי אינטל, ואולי בהמשך גם אפשרות לבצע באינטל פרוייקטי גמר.

 

לתמונות מיום הפרויקטים

אלה שמתאהבים בבעיה הם אלה שממציאים לה פתרון

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>