ראייה ממוחשבת לשירות הפגים בבית החולים שניידר

מחקר שנעשה בשיתוף פעולה בין הפגייה בשניידר לבין המעבדה לראייה וניתוח תמונות בבית הספר להנדסת חשמל.

16 ספטמבר 2014

מדידת אורכו של פג חשובה להערכת התפתחותו ולטיפול הנכון בו, אלא שמדידת האורך דורשת ליישר ולמתוח את הפג על גבי לוח מדידה, פעולה המפריעה לפג ועלולה לסכן את שלומו. עמליה פוטרוך ודור אציל, בעת שהיו סטודנטים לתואר שני בהנדסת חשמל בהנחיית פרופ' נחום קריתי, בשיתוף דר' סוקולובר, פרופ' פיליפ ופרופ' סירוטה מבית החולים שניידר, פיתחו שיטה חדשנית למדידת אורך בילודים ופגים. שיטת המדידה החדשה מאפשרת לקבוע את אורך התינוק בדיוק רב, ללא כל מגע עמו ומבלי לגרום לו אי נוחות. השיטה מבוססת על עקרון ראיית סטריאו: התינוק מצולם בו-זמנית בשתי מצלמות. מתוך התמונות מחושבים מרחקים בין נקודות ציון אנטומיות, ואורך התינוק מתקבל מסיכום המרחקים.

ניסוי קליני ראשון במחלקת הפגים בבית החולים שניידר, אשר מדד את אורכם של 54  תינוקות, הדגים מהימנות ודיוק מצוינים של המערכת החדשה במדידת ילודים במיטה פתוחה. התוצאות פורסמו בכתב העת הבינלאומי Archives of Disease in Childhood. השלב הבא, המתקיים בימים אלה, נועד להוכיח קלינית את יכולת המערכת למדוד פג השוכב בתוך אינקובטור מתוך תמונות המצולמות מחוץ לאינקובטור. בתמונה: דור אציל מתקין את המערכת הניסיונית על גבי אינקובטור.