גלים פלסמונים - מדע בסיסי וטכנולוגיה עתידית

16 ספטמבר 2014

פלסמונים הינם גלים אלקטרומגנטיים אשר מתקיימים על משטח במפגש בין שני חומרים שאחד מתכתי והשני מבודד, לדוגמה משטח שבין כסף או זהב לבין אוויר. לגלים הפלסמוניים תכונות ייחודיות אשר מאפשרות לפרוץ את הגבולות האופטיים הרגילים, אך עם זאת הם עדיין פתרונות של משוואת הגלים ולכן הם עדיין צריכים להתנהג בהתאם לחוקים השולטים בתופעות הגליות. התופעה המרתקת ביותר בתחום זה היא היכולת לשנות באופן משמעותי את המאפיינים של קרינה אלקטרומגנטית באמצעות מבנים ננומטריים מתכתיים, עם פוטנציאל גבוה מאד לתגליות מדעיות בסיסיות ויישומים ננו-טכנולוגיים חדישים.

איתי אפשטיין הינו סטודנט לדוקטורט באוניברסיטת תל אביב ומבצע את המחקר שלו בהנחיית פרופסור עדי אריה בביה"ס להנדסת חשמל. עבודת המחקר של איתי ממוקדת במחקרם של גלים פלסמוניים כתופעה גלית כללית, ובאופן ספציפי בתחומים של: נפיצה, הולוגרפיה, לכידת חלקיקים ותופעות לא ליניאריות של גלים פלסמוניים.

• 1] Itai Epstein, Yigal Lilach and Ady Arie, JOSA B 31, 1642(2014).
  • [2] Itai Epstein and Ady Arie, PRL 112, 023903(2014).

ידיעות נוספות בנושא