יום הולדת 60 לפרופ' מאיר פדר

11 ינואר 2016
יום הולדת 60 לפרופ' מאיר פדר

סדנה בתורת האינפורמציה לרגל יום הולדתו ה-60 של פרופסור מאיר פדר

הבחור צעיר ברוחו ובגופו, אבל להפתעתינו חוגג שישים..  חשבנו – שני תלמידיו שהמשיכו בחיים האקדמיים – לאסוף יחד כמה מעמיתיו הוותיקים של מאיר: מהאקדמיה בארץ, מ-8200 ומימי ההשתלמויות בחו"ל, ואת תלמידיו הרבים, לחצי יום של הרצאות וזיכרונות מרתקים. התוכנית כללה בחלקה הראשון שלוש הרצאות אורח: הרצאה של פרופ' נרי מרחב מהטכניון בנושא קידוד אוניברסלי (נושא שעליו זכו השניים בפרס המאמר הטוב ביותר בתורת האינפורמציה לשנת 1993), הרצאה של פרופ' ג'ולס ג'אפה מאוניברסיטת קליפורניה בסאן דיאגו (שותף ותיק של מאיר מימי עבודם המשותפת במכון לחקר הימים בוודס הול, מאסצ'וסטס) בנושא מיכשור ועיבוד אות להדמיה תת-מימית, והרצאה של פרופ' נפתלי תישבי מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית (עמית של מאיר מיחידת העילית של אמ"ן, 8200) בנושא קשרי הגומלין בין פיזיקה ותורת האינפורמציה.  החלק השני כלל הרצאות של שני המארגנים: עופר שייביץ (דוקטוראנט מספר 9) דיבר על התפקיד של מזל בחיים האקדמיים ועל איך נכון להמר על פונקציה בוליאנית, ורמי זמיר (דוקטוראנט מספר 1) דיבר על כמה דברים שמאיר אוהב: אקראייות, סריגים, פורייה (כן, זה מההתמרה המפורסמת) ומה שבינהם.  בין ההרצאות שולבו ברכות מוקלטות מהקולגות בחו"ל, בין השאר, של פרופ' אל אופנהיים – מנחה הדוקטוראט של מאיר בשנים 1984-1987 – מהמכון הטכנולוגי של מאסצ'וסטס MIT, קיטעי אופרה של תלמידות האקדמיה למוזיקה (עוד אהבה של מאיר), וברכות ספונטנייות מהקהל, בפרט, של פרופ' אודי ווינשטיין – מנחה התואר השני של מאיר באוניברסיטת תל אביב בשנים 1980-1983, ושל נציג המשפחה, הבן אייל פדר.  בארוע נכחו דורות של תלמידים של מאיר ואורחים רבים מבית הספר לחשמל ומהאוניברסיטה.  קיבלנו תגובות נהדרות על התוכנית, וגם על ההפקה המקצועית והכיבוד שטופלו בידיה האמונות של מזכירת המחלקה – עירית נוילנדר.

מאיר – מזל טוב!  נחגוג שוב ב-120...

רמי זמיר ועופר שייביץ