מעבדות מחקר והוראה

  • מעבדות הוראה
  • מעבדות מחקר

המעבדה לאופטיקה ופוטוניקה. פרופ' אבישי אייל

מהנדס מעבדה : דר' נחום גורבטוב

טל. 03-6407374

מיקום: חדר 250, בניין וולפסון

טל. 03-6407365

במעבדה לאופטיקה ופוטוניקה אנו עוסקים בנושאים שונים הקשורים למדידות, חישה ותקשורת באמצעים אופטיים. באחד מן הפרויקטים אנו מפתחים רשת של חיישנים אקוסטיים מסיבים אופטיים המתאפיינת בהפסדים נמוכים במיוחד. רשת החיישנים ממומשת ממערך של סיבים משמרי קיטוב ופועלת על ידי מדידה דינאמית של טרנספורמציית הקיטוב של המערכת. את נתוני הקיטוב אנו מתרגמים לאותות האקוסטיים שנמדדו בעזרת אלגוריתם עיבוד אותות ייחודי. בפרויקט אחר אנו מפתחים שיטות חדשות למדידות רפואיות לא פולשניות בעזרת ספקטרוסקופיה ודימות פוטואקוסטיים. בשיטות אלו אנו מעררים את התווך הביולוגי בעזרת אור מאופנן וקולטים את הגלים האקוסטיים הנוצרים בו בעזרת מתמרי אולטרה-סאונד. לשיטות אלו יש יישומים אפשריים רבים כגון זיהוי של חלבונים בעין הקשורים במחלת האלצהיימר ומיפוי של זרימה בכלי דם.
 

המעבדה לחקר ראיה. דר' חדוה שפיצר

אתר המעבדה

מיקום: בנין כתות חדר 114 טל' 6409017, hedva@tauex.tau.ac.il

חקר ראיה:; פיתוח אלגוריתמים להשלמת קווי מתאר מרקמים במרחב ובזמן לפי מנגנונים ראייתיים , עם יישומים לתמונות רפואיות.: תמונות צינטור, אוטרא סאונד ועוד.  אלגוריתמים לדחיסה ופריסה של התחום הדינמי הרחב; פיתוח אלגוריתם לבעיית ה SLAM במערכת הראיה עם השלכות לעיבוד תמונות וידאו: כולל לרכב אוטונומי,  פיתוח נוסחאות ואלגוריתמים לעיבוד הדלקת אות וכיבוי אות עם השלכות לגילוי תנועה מסוגים שונים. יישומים: תמונות אמת נעות ונייחות: (כולל HDR images); תמונות IR ותמונות רפואיות: תמונות תרמיות, אולטרה סאונד; תמונות רנטגן, MR ו  CT.

 

המעבדה לפיתוח מיקרו וננו טכנולוגיות עבור יישומי חישה ביולוגיים. ד"ר אלכסנדרה איזנברג טל: 8298

מיקום: בנין מעבדות חשמל חדר201, 214 ו- 314.

טל. 9459/ 6827/ 03-6408064

המעבדה עוסקת בפיתוח מיקרו וננו טכנולוגיות עבור מעגלים אלקטרוניים וחישה ביולוגיים. כמו כן אנו עוסקים בפיתוח טכנולוגיות לייצור אלקטרודות גמישות למגוון רחב של כגון מעגלים מודפסים, חישה ביולוגית ושתלים.המעבדה כוללת פוסט דוקטורנט, שמונה דוקטורנטים, 12 סטודנטים לתואר שני וארבעה אנשי צוות.ציוד עיקרי במעבדה כולל מערכות איפיון חשמליות ואלקטרו חשמליות, תא כפפות אורגני, תנור ואקום גבוה, ומערכת אופטית לחישה של סיגנלים חשמליים.
 

מעבדת אלגוריתמים. מעבדה משותפת של פרופ' גיא אבן, פרופ' בני אפלבאום, פרופ' שי סולומון, פרופ' בועז פת-שמיר ופרופ'  דנה רון

אתר המעבדה

מיקום: בניין תוכנה, חדר 210.
 

המעבדה לעיבוד אותות עבור חישה סביבתית - פרופ׳ חגית מסר-ירון וד״ר יונתן אוסטרומצקי
 

מעבדת המחקר שלנו מתמחה בחקר השאלה - כיצד השפעות אטמוספריות שונות (בעיקר תופעות מזג אוויר כגון משקעים, ערפל ולחות) משפיעות על גלים בתדרי מיקרוגל ובתדרים מילימטריים, המשמשים כתשתית עבור רשתות תקשורת. הרעיון החדשני שלנו הינו להשתמש במדידות הרשת הנאספות בלאו הכי לצורך ניהול הרשת, ולהשתמש בהן לצרכי זיהוי, מיון, שערוך ומיפוי התופעות האטמוספריות השונות, בצורה אופורטוניסטית. המעבדה שלנו הוקמה בשנת 2006, ואנחנו מקבלים בצורה שוטפת כבר למעלה מ 15 שנים נתונים ממגוון חברות תקשורת, לרבות מפעילות הסלולר הישראליות (סלקום, פלאפון, ו - PHI), מפעילות תשתיות לערים חכמות (SMBIT) ויצרניות ציוד תקשורת (אריקסון, סרגון, וסיקלו). נושאי המחקר בהם אנו מתמחים כוללים נושאים תיאורטיים רחבים בתורת השערוך, במודלי התפשטות ופיזור של גלים אלקטרומגנטיים וכן בכלים של למידה עמוקה.

אתר המעבדה 


מדידות אופטיות מיקרוסקופ כח אטומי. ראש המעבדה: פרופ' יוסי רוזנוקס

מנהלת המעבדה: אירנה צימברוב, טל: 7974 /8298

אתר המעבדה

מיקום:  בניין וולפסון מעבדות חשמל, חדרים 204-205, 210-213.

טל. 03-6406248, 03-6407974, 03-6408298.

המרכז לננו-מדע וננו-טכנולוגיה של אוניברסיטת תל-אביב, חדר 025.

טל. 03-6407179, 03-6408934.

המעבדה נחנכה בשנת 1996. תחומי המחקר בהם עוסקת הקבוצה של פרופ' רוזנוקס כוללים:
  • מדידות חשמליות בסקלה ננומטרית בעיקר באמצעות מיקרוסקופית כוח אטומי מסוג גשש קלווין, טרנזיסטורי אפקט שדה ביולוגיים, דינמיקה והולכה של נושאי מטען במוליכים למחצה, שיחזור תמונות של מיקרוסקופית כוח אטומי מסוג גשש קלווין, ממשקים בין חלבונים פוטוסינטטיים לבין מוליכים למחצה והמרה פוטווולטאית. תחומי העניין כוללים חוטי סיליקון ננומטריים, תאי שמש והתקנים וחומרים אלקטרוניים אורגניים.
  • צוות המעבדה כולל: פוסט דוקטורט, אחת-עשר סטודנטים לתואר שני ושלישי ומהנדסת מעבדה אחת.
  • ציוד עיקרי במעבדה: מערכת מיקרוסקופ כוח-אטומי\מינהור בואקום אולטרה גבוה (VT AFM/STM, Omicron) ובטמפרטורה משתנה עם מודול של גשש קלווין; ארבעה מיקרוסקופי כוח אטומי שונים הפועלים בתוך תאי כפפות באווירת חנקן; מערכת ספקטרוסקופית פוטומתח משטחית מערכת פוטולומיניצנסיה בעלת כשר הפרדה זמני של 100 פמטושניות; מיקרוסקופ לייזר קונפוקלי סורק ושתי מערכות זיהוי לאורכי גל בתחום 400-1100 ננומטר.

 

המעבדה לעיבוד אותות שמע

אתר המעבדה

מיקום:  חדר 111, בנין מעבדות חשמל

נושאי מחקר

  • מודלים של אוזן בריאה ופגומה
  • שיפור מובנות דיבור אצל ליקויי שמיעה
  • שמיעה דו-אוזנית
  • מודלים של תאי עצב מחוללי קורלציה
  • ניבוי תופעות תפיסתיות על סמך הפעילות העצבית
 

מעבדה לחקר גלאים והתקנים מוליכים למחצה. אחראי אקדמי: פרופ' אריה רוזין

ציוד: מיקרוסקופ כוחות אטומיים AFM מותאם למדידות חשמליות כולל TORSION TUNA; מערכות Laplace-DLTS; מערכות לאפיון רעש אלקטרוני; מערכות לאפיון התקנים מזוודים ולא מזוודים עד תחום של אלפי וולט; מערכת למדידות ספקטרוסקופיה של גלאים; מערכת גנרטור של קרני X עם מיקוד לכתם מיקרוני. 

תחומי המחקר העיקריים הם: נזקי קרינה להתקנים מוליכים למחצה, חקר תכונות של חומרים חדשים כגון סיליקון-גרמניום עם אטומי ליתיום, חקר ננו-מגעים ודינמיקה של היווצרות מגעים, חקר גלאים לאינפרא-אדום, חקר התקני זכרון מבוססים על מבנה ONO (SiO2-Si3N4-SiO2).

 

המעבדה למיקרו וננו מערכות פרופ' יעל חנין

מנהל מעבדה: משה דוד-פור

אתר המעבדה

מיקום:בנין מעבדות חשמל חדר 207

המרכז לננו טכנולוגיה, חדרים: 05, 06, 07, 08, 39

המעבדה נוסדה בשנת 2003 ועוסקת בעיקר בפיתוח שיטות ומערכות מיקרו וננו חדשניות. עיקר המחקר ממוקד במערכות ביולוגיות. בשיתוף פעולה עם מספר קבוצות, אנחנו עוסקים בפיתוח מערכות לממשקים עצביים, וחקר הרגישות של תאים לטופוגרפית פני שטח. אנחנו גם עוסקים בפיתוח מערכות מכאניות ואופטו-אלקטרוניות מבוססות על ננו-צינוריות פחמן. במעבדה מהנדס מעבדה, פוסט דוקטורנטית, 10 סטודנטי מחקר ושלושה סטודנטים לתואר ראשון. ציוד עיקרי במעבדה כולל: מעבדה לגידול תרביות תאי עצב, מערכות למדידות אלקטרו-פיסיולוגיות, מערכת דפוזיציה מבוססת פלסמה, מערכות אפיון חשמלי ואלקרו-כימיות, מיקרוסקופיה פלורוסנטית ומערכות גידול של ננו-צינוריות פחמן.


מעבדת מעגלים משולבים בתדר גבוה. ד"ר ערן סוחר

מהנדס המעבדה: אביגדור דרוקר

מעבדת RFIC / מעגלים משולבים לתדר גבוה /סוג המעבדה: אלקטרונית

מיקום: בנין וולפסון מעבדות הנדסת חשמל  202-203

טל. 6855

המעבדה עוסקת בתכנון ואפיון מעגלים משולבים בתחומי תדר של גלי רדיו, גלים מילימטריים וטרה-הרץ. המעבדה כוללת כלי תכנון מתקדמים של Cadence ו - ADS ומערך אפיון ישיר על גבי שבב או פרוסה עד לתדר של 325GHz. נחקרים מעגלים מתקדמים לתקשורת מהירה ורחבת סרט (אלחוטית וחוטית) ומעגלים לחישה ולהדמיה בתדר גבוה.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>