התוכנית להנדסת חשמל - תשפ"ב
מבנה תוכנית הלימודים
השלב הראשון בתוכנית הלימודים מוקדש להקניית התשתית הפיזיקלית והכלים המתמטיים הדרושים לתלמיד.ה בהמשך הלימודים ובפעילות העתידית כמהנדס.ת, וללימוד מקצועות בסיסיים במדעי ההנדסה.
המשך הלימודים מיועד להרחבת התשתית והעמקתה במקצועות המיוחדים להנדסת חשמל , על מגוון ענפיה, שמהווים את בסיס הידע המשותף לכל העוסקים במקצוע.
לתלמיד.ה ניתנת האפשרות לבחור במספר תחומי התמחות ספציפיים בהתאם לנטיותיו האישיות. הבחירה מתבצעת מבין מסלולי ההתמחות הבאים, שמאפשרים לתלמיד.ה להעמיק ולבסס את הידע שלו במגוון נושאים בהנדסת חשמל: מחשבים, תקשורת, בקרה, עיבוד אותות, התקנים אלקטרוניים, אלקטרואופטיקה, קרינה וגלים, אנרגיה ומערכות הספק, ביו-אלקטרוניקה וחומרים. כן ניתנת אפשרות לתלמיד.ה להרחיב ידיעותיו במקצועות הנדסיים אחרים, או להשלימן ולבססן בלימודים נוספים במתמטיקה או במדעים מדויקים.
לימוד במעבדה מהווה חלק אינטגרלי של תוכנית הלימודים ומיועד להמחיש ולבסס את החומר העיוני הנלמד בהרצאות ולהקנות לתלמיד.ה ניסיון וגישה ישירה למכשירים, לרכיבים ולמערכות, שבאמצעותם מיישם המהנדס את רעיונותיו. בנוסף, כל תלמיד.ה נדרש לבצע פרויקט הנדסי שבו הוא יכול להביא לידי ביטוי את הידע שרכש במהלך לימודיו.
תלמידות.ים בתוכנית מצטיינות.ים יוכלו לבצע פרויקט מחקר ולהתחיל אותו כבר בשלב מוקדם של הלימודים.
זכאות לתואר
התלמיד.ה נדרש.ת לצבור 179 שעות, כולל 6 שעות קורסים הומניים.
ניתן להעריך, שתלמיד.ה ברמה ממוצעת מסוגל.ת להשלים את לימודי התוכנית הרגילה בארבע שנים (שמונה סמסטרים) ותוכנית הלימודים המומלצת שלהלן מבוססת על פרק זמן זה.
בעלי.ות תואר הנדסאי מוסמך מסוגלים.ות להשלים את לימודיהם.ן בזמן קצר יותר על סמך הפטורים הניתנים להם.ן.
בוגרי.ות התוכנית יקבלו:
תואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת חשמל