תחרות סטודנטים DBF - Design, Build and Fly

משלחת סטודנטים מבי"ס להנדסה מכנית השתתפה בתחרות סטודנטים DBF - Design, Build and Fly

09 יולי 2014

השנה השתתפה בפעם הראשונה משלחת סטודנטים מבי"ס להנדסה מכאנית בתחרות סטודנטים  DBF - Design, Build and Fly כאשר השלב הסופי של התחרות נערך בשדה תעופה בוויצטה ארה"ב.

 

בתחרות ה- DBF היה על הסטודנטים לתכנן, לבנות ולהטיס דגם של מטוס. הקבוצה נדרשה  לעמוד במספר משימות המוכתבות ע"י תנאי התחרות. תנאי התחרות הנוקשים דרשו בין היתר מהדגם המוטס יכולת תנועה על קרקע משובשת, המראה על מסלול קצר והטסה של מטענים  רבים ככל האפשר ובזמנים קצרים ככל האפשר. 

 

הקבוצה החלה בלימוד כל הנושאים הקשורים לפרויקט, לרבות ניתוח הנדסי של דגמים מתחרויות בשנים קודמות. בהמשך, הקבוצה תכננה מספר דגמים מוטסים תוך יישום החומר הנלמד בבי"ס להנדסה מכאנית והמסקנות אליהן הגיעו בשלב הראשון. לבסוף, הקבוצה בנתה  (באופן עצמאי) שלושה מודלים תוך בחינת ביצועי טיסה המתקבלים בפועל מול המתוכנן, ושיפור הדגמים המוטסים ממודל למודל. למרות לוח הזמנים הצפוף (קבוצת הסטודנטים החלה להתגבש כחודש לאחר הכרזת התחרות), הקבוצה עמדה בלוח הזמנים שהוכתב ע"י התחרות. מלבד תכנון הדגמים המוטסים, בנייתם וכתיבת דו"חות הנדסיים במהלך השנה, התמודדה הקבוצה עם אתגרי בירוקרטיה ולוגיסטיקה אשר אופייניים לפרויקטים הנדסיים מורכבים.

 

מתוך כמאה קבוצות שניגשו לתחרות הוזמנו כ- 80 קבוצות לשלב הסיום, אך רק 20 מהן הצליחו לעמוד בכל המשימות. הקבוצה אף זכתה להימנות עם עשר הקבוצות המובילות בכל משימה ומשימה, ולאחר שקלול הניקוד הכללי הקבוצה הגיעה למקום ה- 15 המכובד, כאשר היא מדורגת  לפני קבוצות גדולות יותר, מבוססות יותר ובעלות ניסיון רב יותר  בתחרות.

 

הקבוצה לוותה לאורך כל הדרך ע"י מנחים מקצועיים - מר שלמה צח  ומר אלי כץ, ונתמכה ע"י תקציב האוניברסיטה והתעשייה האווירית.     

כתבה (בעמ' 20) על פרויקט המזלט שביצעו תלמידי שנה ד' בהנדסה מכנית, שהשתתף בתחרות עולמית וייצג בכבוד את ישראל ואת אוניברסיטת ת"א.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>