למה ללמוד הנדסה מכנית?

תפקידו וייעודו של המהנדס/ת המכני/ת נמצאים בתהליך מתמיד של התחדשות. הכשרת המהנדס/ת המכנית מאפשרת לעסוק במגוון רחב של תפקידים בנושאים הכוללים: מחקר ופיתוח, תכנון, ייצור, ניהול הנדסי ואחזקה. בנוסף לתחומים הקלאסיים של המהנדס/ת המכני, ההכשרה הבסיסית שמקנים הלימודים במגמה להנדסה מכנית מאפשר לבוגרים ולבוגרות לעסוק בקשת רחבה של תחומים, כגון: הנדסה אווירונאוטית, הנדסת אניות ואוקינוגרפיה, הנדסה גרעינית, הנדסה אזרחית, הנדסת חומרים, הנדסת סביבה, הנדסת מכטרוניקה ורובוטיקה, זיווד אלקטרוני, הנדסת מחשבים והנדסה ביו-רפואית.

 

תחזיות רבות בדבר הטכנולוגיות המובילות בשנים הבאות כוללות בתוכן את אוסף הנושאים הבא:

  • ננו-טכנולוגיה
  • רובוטיקה
  • אנרגיות חלופיות
  • איכות הסביבה
  • ביו-הנדסה/ביו-מכניקה

 

נושאים אלו ואחרים שנלמדים, נחקרים ומפותחים בהנדסה מכנית צפויים להוביל בתרומה לאיכות חיינו, רווחתנו הכלכלית וביטחוננו. נושאים אלו גם משרתים באופן משמעותי את אותן הטכנולוגיות שיותר פופולריות היום כגון מחשבים. לדוגמה, הבעיות הקשורות בהתפתחות מעבדים קטנים ומהירים יותר נוגעות לחומרים, תהליכי ייצור ומעבר חום שהם נושאי הנדסת מכונות קלאסיים. הנדסה מכנית אם כן, היא תחום תשתית לכל הטכנולוגיות האחרות ובעצמה מובילה טכנולוגיות חדשות מלהיבות.

 

ממה מושפעת תעשיית ההנדסה המכנית?

בעידן המודרני ההנדסה המכנית מושפעת באופן מכריע מהתפתחות אמצעי המחשוב. כלי רכב, מטוסים, כלי שייט, רובוטים, מכונות ייצור, תחנות כוח, מערכות מיזוג אוויר ולעיתים אף מבנים כגון גשרים, סכרים ובניינים חכמים - מופעלים, מבוקרים ומתוחזקים בעזרת מחשב. תהליכים רבים בתעשייה בת זמננו נמצאים תחת בקרה ממוחשבת. חלק גדול מהתיכון והייצור המכני נתמכים כיום בכלים ממוחשבים. במקביל לתכנון המכני הקלאסי מתפתח בשנים האחרונות שטח חדש של תכנון מכטרוני. המכטרוניקה, המשלבת מכניקה, אלקטרוניקה ומחשבים, היא פועל יוצא של מהפיכת המחשוב.

 

מה הדגש העיקרי בלימודים?

אסטרטגיה של תכניות הלימוד של ביה"ס היא להקנות לסטודנטים כלים בסיסיים אוניברסליים ויכולות לימוד עצמי לאורך זמן, מבוססים על לימודים נרחבים במדעי היסוד כגון מתמטיקה ופיזיקה ועקרונות של מכניקה קלאסית.  ביה"ס מציע כיום, יחד עם  התכנית בהנדסה מכנית בתואר ראשון,  עוד שתי תכניות לתואר כפול - תואר ראשון כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ בדגש סביבה. תכניות לתארים מתקדמים מאפשרות לתלמידים להתעמק במחקרים בתחומים של מדעי הנדסה מכנית. תכנית ייחודית למצטיינים לתואר שני ישיר שמאפשרת השלמת התואר בחמש שנים מושכת תלמידים מצטיינים שמשתלבים במחקר של  ביה"ס.  אנו מאמינים כי תוכניות הלימוד בהנדסה מכנית מספקות את המענה המתבקש לרב-תחומיות תוך כדי שמירה על תחומי ההוראה והמחקר המסורתיים.

 

מה אפשרויות התעסוקה לבוגרים?

הבוגרים של תכניות אלה משתלבים בהצלחה בתעשייה ובאקדמיה ותורמים לפתרון האתגרים הקשורים בין היתר לצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל, ההתפתחות הכלכלית, תגלית הנפט והגז והשינוי האקלימי -  כולם מחייבים שילוב הנדסה מכנית לשמירת הביטחון, הסביבה וההתייעלות האנרגטית.

 

למי זה הכי מתאים?

לימודי הנדסה מכנית מתאימים לכל מעמד ומועמדת בעלי נתוני קבלה נדרשים. התכונות החשובות הן יצירתיות, רצון להתעמק ברמת ההבנה ויכולת לרדת לעומק הדברים, ראיה מערכתית ובינתחומית וגם תפיסה מרחבית.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>