אירוע האקתון באוניברסיטת תל אביב

נושא ההאקתון עסק בפיתוח שיטות וטכנולוגיות בריאות, שיאפשרו לספק טיפול קליני לקהילות מרוחקות ומוחלשות

06 יוני 2023
משתתפי תחרות ההאקתון

בתאריכים 14-16 למאי התקיים אירוע האקתון באוניברסיטת תל אביב.

באירוע השתתפו סטודנטים.ות מהנדסה ביו רפואית, הנדסה מכנית, הנדסת חשמל וכן סטודנטים מהפקולטה לרפואה.

סך הכל היו כ-50 משתתפים, אשר חולקו לתשע קבוצות (כשבכל קבוצה היו בין ארבעה – לחמישה סטודנטים.יות) ולכל קבוצה הוקצה פרוייקט.

נושא ההאקתון עסק בפיתוח שיטות וטכנולוגיות בריאות, שיאפשרו לספק טיפול קליני לקהילות מרוחקות ומוחלשות.

זה חל על אזורים ארקטיים כמו גרינלנד וגם על אזורים מרוחקים וקשים לגישה, בהם הטיפול הקליני אינו נגיש בקלות.

פיתוח הטכנולוגיה מסוג זה יתרום לרווחת הקהילות הללו, אפילו באזורים מרוחקים ומבודדים.

במסגרת ההאקתון הוקצו מגוון פרויקטים שונים, שהוצעו על ידי חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, מאוניברסיטת בר-אילן,

מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ומהמרכז הרפואי סוראסקי.

בחירת הזוכים בהאקתון נעשתה על ידי פאנל של שופטים אשר בחן את עבודת הסטודנטים וניקד אותם.

לזוכים הוענקו פרסים כספיים נאים.

רשימת הזוכים:

במקום הראשון - הדס לברון, יעל טל, אלכס לוין, ניקולס לין

( פרויקט של פרופ׳ קימיה גובאדי - Design Intelligent Healthcare Access Systems for the Arctics)

במקום השני - קבוצה ראשונה: ערן ורד,דוד חג'ג',יוסף מאיר ונזאר עבידאת

(פרוייקט של פרופ זאב זלבסקי Sensing of heart beats and respiration using the speckle-based sensing technology)

קבוצה שנייה: נועה לוי, עומר דניאלי, שרון ברקוביץ ואופיר נעים (פרוייקט ד״ר סיגל פורטנוי Remote splint fitting)

ובמקום השלישי - אליהו דניאל בן הראש, סתיו ברכה, יובל זהבי, נועה פרוידנטל, שגיא יאבו

(פרוייקט של פרופ אורי נבו וגברת אלה אלון Monitoring loneliness and mood using smartphones).

ברכות לכל הזוכים.

מצורפות תמונות הזוכים.ות בתחרות:

לינק לתמונות מאירוע ההאקתון:

לינק לאתר של ההקאתון:

האירוע אורגן על ידי הגברת שיר בהירי ופרופ' ישראל גנות ומומן על ידי הפקולטה להנדסה, הפקולטה לרפואה והמחלקה להנדסה ביו רפואית.