תחרות פרס שטוקהולם לנוער בישראל & הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב

סיור תלמידי בי"ס עירוני מקיף ע"ש משה שרת, נתניה באוניברסיטת תל-אביב

06 יולי 2023
תחרות פרס שטוקהולם לנוער והפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב

ביום ראשון 11.06.23 תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל, שפועלת בחסות הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, ארגנה לתלמידי חקר צעירים מבי"ס עירוני מקיף ע"ש משה שרת בנתניה יום חקר באוניברסיטת תל-אביב.

בשעות הבוקר 21 תלמידי שכבת י' וי"א ממגמת המחקר, הכותבים עבודות גמר שעתידים לעשות פרויקט ברמה של 5 יחידות בגרות הגיעו לספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי וקיבלו הדרכה בת שעתיים לחיפוש מקורות מידע במערכת הממוחשבת. התלמידים זכו לחפש ולמצוא מאמרים לעבודות החקר והפרויקטים שבהם הם עוסקים ולצלם את החומרים הרלוונטיים בספרים שמצאו על מדפי הספרייה. ברצוננו להודות לד"ר מור כהן רז, מנהלת מדור יעץ והדרכה וצוות ההדרכה, שאירחו וארגנו את ההדרכה.

התלמידים חוו סיור מודרך ברחבי הקמפוס שהועבר ע"י שלומי חנה, דוקטורנט החוג להיסטוריה והלנה טננבאום, רכזת פרס המים שליוו את התלמידים והציגו להם את ה קמפוס של האוניברסיטה על כל פקולטותיה ובנייניה וסיפרו על החיים הסטודנטיאליים והמצופה מהתלמידים בעתיד.

במהלך היום קיבלו התלמידים טעימה ממחקר אקדמי בשתי מעבדות: דניאל מרימה ממעבדה "אופטיקה פיזיקלית“ של פרופ' אלון באבד בפקולטה להנדסה. הוא סיפר והדגים לתלמידים את הניסויים השונים שמבצעים במעבדה באמצעות קרני לייזר. אנו רוצים להודות למר יוסי דדוש מהמעבדה למערכות לייזר סגורות של פרופ' אבישי אייל שעזר לארגן את הביקור.

וד"ר גפן רונן אלירז ממכון לחקר המים בראשותו של פרופ' דרור אבישר נתנה לתלמידים הרצאה במתודולוגיית חקר בתחום מדעי הסביבה. ביחד עם התלמידים היא דנה על שלבי החקר המדעי ותהליך בניית מערך ניסוי.

ולאחר מכן, ד"ר אלירז ערכה עם התלמידים סיור במעבדות המחקר שמתחלקות למעבדת הכנת הדגימות ומיפוי החומרים המומסים במים בדגש על תרופות שמוצאות את דרכן למי הביוב ואף מתפרקות בדרך.

התלמידים שאלו שאלות וקיבלו תשובות מקיפות על התהליכים והמכשור השונה במעבדות.

בסוף היום חזרו התלמידים לספרייה המרכזית על מנת לשמוע מגב' עידית רוזן , שעורכת מחקר בתחום שירה ואמנות הרצאה על החשיבות ויתרונותיה של הספרייה הפיסית גם בעידן הדיגיטלי.

אנו מודים מקרב לב לכל מי שעזר לארגן יום עיון עמוס אך מרתק. התלמידים יצאו עם הרבה חומר למחשבה ועתידים לחזור לכותלי האוניברסיטה בחודשי הקיץ לעשיית המחקר שלהם.

אנו מקווים שבעתיד נמצא אותם כמשתתפים בתחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל ולאחר מכן כסטודנטים מן המניין באוניברסיטת תל-אביב.

רשמה: הלנה טננבאום, רכזת פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל