הכר את המהנדס.ת

#ארגון_בוגרי_הנדסה ממשיך בפינת #הכר_את_המהנדס.ת והפעם, הכירו את בני אביטל

בני בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות מ 2019 

 
נשוי למעיין, אבא ללוני (אלון) בגיל 6 חודשים  וכיום בעלים-שותף ומנהל פרויקטים בחברת פיתוח מכאני וניהול הנדסי בשם: AZEMBA Innovative Engineering

 

ספר לנו קצת על מהלך הקריירה שלך:

הקריירה שלי החלה בחברת "Trasense Systems " המפתחת מערכות חישה לחומרי נפץ, שם הייתי סטודנט "כל-בויניק": עשיתי תכן מכאני, ניסויים וגם פיתחתי תהליך ייצור של רכיב חשוב במערכת.

לאחר כשנתיים וחצי, מתוך רצון לעסוק יותר בתכן מכאני, ולאחר שליחת מאות (!!) קורות חיים, עברתי לחברת פיתוח מוצרים בשם ATIשם הקמתי מחלקת פיתוח מכאניקה מסקרצ' (מחשוב, מסמכים, תהליכי עבודה) ועם הזמן המחלקה התרחבה ויצאו דרכי לא מעט אבי טיפוס למוצרים ואף כמה שהגיעו לייצור המוני.

לאחר כשנה שם החלטתי לעבור הלאה לחברה עם עשייה יותר מורכבת ועם מחלקות הנדסה מרובות ולא להיות one-man-showעברתי לחברת Fabric (היום יוניקורן) המפתחת מחסנים רובוטיים אוטונומיים, שם הייתי חלק מצוות ותיק ומנוסה ולמדתי המון על רובוטיקה, תכנון מדוייק למערכות הנעה, אנליזות, חישובי חוזק, העברה לייצור סדרתי מורכב ועוד. 

בשלב הזה, עם כמה שאהבתי את העבודה בFabric, הרגשתי צורך לקום ולעשות משהו משלי ועם החברים הטובים שלי עוד מהאוניברסיטה אלעד מרדכי ואלון זוהר, איתם אני מנהל חברת פיתוח בשנה האחרונה. אנחנו מבצעים פיתוח מכאני וניהול הנדסי בלי נישה מוגדרת.  

יש אצלנו פיתוח של מכונות לקווי ייצור של שטראוס מים (פנאומטיקה, אלק', בקרה, מכניקה), פיתוח של מערכות הנעה לפאנלים סולאריים (רובוטיקה) ועד פיתוח מוצרי צריכה (תכן לפלסטיקה ועיצוב).

אנחנו מנהלים, בעזרת שימוש בתוכנות ניהול ידע מתקדמות עבור לקוחותינו, את כל הסייקל: מרעיון ועד לייצור. ועושים זאת בהצלחה ובהנאה גדולה! התוכנית שלנו היא פשוטה - להיות חברה מצויינת וחדשנית.

לכן אנחנו כל הזמן מחפשים אחר טכנולוגיות חדשות ותוכנות שניתן בעזרתן לשפר את תהליכי העבודה שקורים אצלנו. אין אצלנו שאננות ועשייה מתגלגלת- הכל מתוכנן, הכל בפיתוח.

 

מה ההצלחה המקצועית הגדולה ביותר שלך לטעמך?

ההקמה והפיתוח של חברת ההנדסה AZEMBA. אנחנו מאוד גאים ברשימת הלקוחות שחלקם מהגדולים ביותר בתעשייה הישראלית.

 

ספר לנו על רגע מכונן שחווית בזמן שלמדת בפקולטה:

השנתיים הראשונות של התואר היו למעשה רצף כשלונות חוזרים ונשנים עבורי,

הייתי כבר עם רגל אחת מחוץ ללימודים. ואז,  ללא התראה מוקדמת, מישהו בפקולטה המליץ עליי לחברת סטארטאפ. ברגע שהתחלתי לעבוד נפקחו עיניי - כל כך נהנתי מהעבודה.

החלק הראשון ששלחתי לייצור היה פשוט ריגוש עצום וככה גם הדפסת הSLA הראשונה שלי. הכשלונות פתאום נהיו מפוארים ולא עלובים, נשארתי נלהב ומרוגש בלי סוף מהעשייה גם בהתמודדות עם טעויות מביכות.

ההצלחות נאספו לאט לאט אבל מאוד מהר הבנתי שעליי לסיים את התואר ולהיות מהנדס מכונות בכל מחיר.

היכולת שלי לקבל החלטות מהר ולנהל את משימותיי בצורה טובה ומסודרת סופסוף קיבלה מקום וחוויתי "משואה לתקומה" (בהשראת פסל שואה ותקומה באוניברסיטת תל אביב)

מאותה תקופה התהפכה אצלי מגמת הריסוק - השגתי את כל העזרה שהייתי זקוק לה כדי להצליח ולא נכשלתי יותר במבחנים עד סיום התואר הנחשק. סה"כ, מסתבר, הייתי צריך זריקת מוטיבציה ראויה, קצת תוספת זמן וריטלין בתקופות מבחנים :)

 

מה אתה אוהב לעשות מחוץ לעבודה?

לבלות עם המשפחה ועם החברים, לנוח, לכתוב.

 

ספר לנו משהו עליך שרק מעטים יודעים

נולדתי חרדי למשפחה מרובת ילדים, סיימתי בי"ס ללא תעודת בגרות ועם בקושי 12 שנות לימוד.

 

מה עבודת החלומות שלך?

לנהל פרויקט חדשני-עתידני ברמת מורכבות שתדרוש ריבוי צוותי מהנדסים מכל העולם.

 

מה היית מייעץ למהנדס צעיר שרק מתחיל את דרכו?

בהתחלה הדבר הכי חשוב הוא צבירת ניסיון והיכרות עם עולם ההנדסה - כל עבודה בסביבת מהנדסים תעלה אתכם רמה ותלמד אתכם לכל הפחות את השפה ואת האופן שבו מתקבלות החלטות הנדסיות. 

תתחילו לעבוד במהלך התואר (!!!) - תתפשרו על העבודה הראשונה שלכם, שכן אינכם עוד יודעים מה אתם רוצים כי אינכם יודעים מה קיים בחוץ.

שימו לב - העשייה היא בין אנשים - כל פרויקט מתחיל מאישור של מנהל ומבוצע על ידי אנשים וגם המימון לפרויקט מוזרם ע"י אנשים.

לכן, תיצרו קשרים בתעשייה - מהנדסים, משאבי אנוש, מנהלי חברות וכל מי שיכול לבוא בדרככם יום אחד.

תעזרו למי שאתם יכולים ותדעו לבקש עזרה כשאתם צריכים.

תייצרו לעצמכם את הסביבה התומכת להשגת החלומות שלכם ותרחקו משכן רע.

אל תפחדו להצליח - ראו את עצמכם כראויים להשיג כל חלום שלכם.

 

אם לא היית מהנדס, מה היית?

רפלקסולוג או ספר.

 

טיפים למהנדסים בתחומך, או בכלל לחיים:

1. תעבדו כדי ללמוד ולהתפתח, כדי להשפיע ולשנות. רק אל תעבדו בשביל כסף!

2.  תתאהבו בבעיה, אל תתאהבו בפתרון! תנו לקולות סביבכם להישמע ותבינו שלכל בעיה יש הרבה פתרונות - לאו דווקא הפתרון הטוב שלכם הוא המותאם ביותר.

3. תזכרו - ספרינט עושים לבד, מרתון רצים ביחד! תתייעצו עם בעלי ניסיון לפני כל החלטה חשובה והיכן שיש לכם ידע לתרום - תדברו בקול רם! 

 

מסלול מרשים, בני. מהנדסים כמוך הם השראה לעתיד  שהשמים הם אפילו לא גבול:).

כדי ליצור קשר עם בני, מוזמנים להתחבר אליו בלינקדאין:

 

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>