קצת על הפקולטה להנדסה

הצטרפו אלינו כדי לגלות את הדבר הגדול הבא

עדיין לא בנינו מחשבים עם רגשות, אבל אנחנו יודעים ללמד רובוטים להיות סקרנים.

עדיין לא סיפקנו מי שתייה נקיים לכל אזרחי העולם, אבל הצלחנו לטהר מי שפכים וכך לשמור על מי התהום נקיים.

עדיין לא מצאנו דרך לספק חשמל ירוק לכל תושבי ישראל, אבל כבר פיתחנו ננו-אנטנות שמנצלות את כל קרני השמש להפקת אנרגיה ירוקה.

 

ומה אתכם.ן? אילו שאלות מטרידות אתכם.ן? איזה עתיד תרצו להמציא עבור עצמכם.ן ועבור הדורות הבאים?

אם תרצו להיות אלו שיעשו את הקפיצה המחשבתית הבאה בתחום ההנדסה והטכנולוגיה, אז מקומכם אתנו - בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב.

 

מה שאנחנו כבר יודעים לא מעניין אותנו

כ-3000 סטודנטים, 1400 תלמידי מחקר וכ-110 חוקרים וחוקרות בפקולטה להנדסה מרוכזים במטרה אחת – המרדף אחר  הלא נודע, השאלות שעדיין לא שאלנו, הרעיונות וההמצאות הגדולות שיכולים לשנות את העולם.

 

שינוי גדול יכול להגיע מהפרטים הכי קטנים: כמו המחקר של פרופ' יעל חנין, ראש המרכז לננו-טכנולוגיה, שפיתחה מדבקה שממפה רגשות.

 

שינוי גם יכול להגיע מהדברים הגדולים: כמו מחקרו של פרופ' אבישי אייל המפתח טכנולוגיה תת קרקעית כל כך רגישה, עד שיש באפשרותה לזהות נפילת סיכת מהדק על האדמה ממרחק של 100 ק"מ. טכנולוגיה זו יכולה לשנות את מציאות חייהם של התושבים ביישובי עוטף עזה, החיים תחת איום המנהרות.

 

לא סתם קוראים לנו אוניברסיטת תל אביב

הפקולטה  שלנו הוקמה מתוך חזון לייצר את המנהיגים המדעיים של תעשיות ההיי-טק, הייצור והתעשייה הביטחונית, הבטחה שאנחנו מקיימים עד היום.

 

פיתוח ואפיון תוכניות הלימודים נעשה בצמוד לצרכים ולחדשנות המגיעים מהאקדמיה ומהתעשייה כאחד. הקשר בין תלמידינו לבין התעשייה מתחיל כבר בתחילת הלימודים ומלווה את תלמידינו בקורסים מעודכנים, סיורים בתעשיה, פרויקטים מעשיים ואף קשר עם ארגון בוגרי ובוגרות הפקולטה אשר רבים מהם מובלים את תעשית ההייטק הישראלית.

 

המיקום שלנו בתל אביב, לב המדינה, מאפשר לחוקרים ולסטודנטים שלנו חיבור מיידי לחברות מובילות. יחד, אנו מפתחים ומקדמים כיווני מחקר ופיתוח חדשניים.

 

אצלנו החדשנות מתחילה כבר בשיטות ההוראה המתקדמות – לדוגמא בקורסים שבהם הלימוד הפרונטלי נעשה אונליין, ואילו המרצים והסטודנטים נפגשים בקבוצות קטנות לדון בחומר שהועבר בשיעורים המקוונים, ממשיכה במעבדות המתקדמות ביותר אליהם נחשפים הסטודנטים כבר בתואר הראשון, ועוברת דרך האמונה שרב-תחומיות יכולה לייצר גמישות מחשבתית ולמצוא פתרונות במקומות שאיש לא חיפש לפנינו.

 

יחד עם הוראת תחומי ההנדסה השונים אנו מעודדים את הסטודנטים שלנו לחשיבה רב תחומית עם דיסציפלינות שונות.

 

לדוגמה, תוכנית הנדסה ורוח שבה מהנדסים לעתיד נחשפים ומקבלים כלים ממדעי הרוח ותוכנית בהתאמה אישית לסטודנטים מצטיינים שבה הם בוחרים לעצמם קורסי בחירה מרחבי הקמפוס ועוד.

 

אין לנו ספק שהעולם היה נראה אחרת בלי הבוגרים של הפקולטה שלנו. נסו לדמיין את העולם בלי שיחות קוליות באינטרנט, המקשרות, בחינם, אנשים מכל העולם. נסו לדמיין את העולם בלי טכנולוגיות דימוי לגילוי סרטן, בלי הדיסק-און-קי, בלי תאים סולריים המניעים את החלליות של נאס"א.

 

אם גם אתם.ן לא מסתפקים במה שאתם.ן כבר יודעים והדמיון שלכם הולך צעד אחד נוסף, אל מחוזות הלא ידוע ואל התגליות של העתיד, מקומכם אתנו – בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן של אוניברסיטת תל אביב.

 

מצגת סקירה של הפקולטה להנדסה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>