ארועים בשנת הפעילות תשע"ה

סדרת הרצאות הנושא: כל מה שרצית לדעת על פטנטים ולא העזת לשאול

מפגש אחרון של סדנת פטנטים שהועבר ע"י יהודה בינדר, התקיים  בתאריך 11.03.15 והיה המפגש המסכם של הסדרה: כל מה שרצית לדעת על פטנטים ולא העזת לשאול, שכללה 5 הרצאות

סיור במפעל טבליות טבע כפר סבא

סיור מפעל טבע כפר סבא התקיים ביום שלישי, 10.03.15 וכלל, מצגת וסיור רגלי במפעל הטבליות בו ראינו את המחסן האוטומטי, מחלקת טבליות, סוויטות יצור לדוגמה, ציפוי ואריזה

את הסיור ליווה ערן כץ, בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א שתפקידו בחברת טבע: Executive Vice President, Business Processes Officer, Project Management

סיור במפעל טמפו

התקיים סיור במפעל טמפו שכלל שיחה בפאב של המפעל עם דגש על הנדסת תעשייה וניהול וסיור בקווי הייצור

כנס יזמות

במסגרת שבוע היזמות הגלובלי, התקיים כנס יזמות בשיתוףMIT : Time to Start UP Follow the Challenging Road בכנס השתתפו פנל של יזמיות, בנושאים הבאים:

• הרגע שבו מחליטים להתפטר מהעבודה ולהגשים חלום- מתי, למה ואיך/ יעל ויזל, מייסדת ומנכ"ל,ZEEKIT
  • שיווק גרילה- איריס שור, יזמת וסמנכ"ל שיווק ומוצר ב- Takipi, בעבר ב VisualTau
  • גיוס הון אנושי לסטארט אפ: זיהוי המוקשים שבדרך- עו"ד מרי ציון, שותפה, משרד ברנע ושות'
  • בניית מועצת מנהלים כך שתהיה נכס ולא נטל- שני קיסר, יזמת ומנכ"ל,Sol Chip
  • בחירת שיטת הגיוס יקבע את אופי החברה והסיכונים הנלווים- אירית רפפורט, יזמת ומנכ"ל,Gryphonet
  • הדרך למכירה מוצלחת- סול צבי, יזמת ומנכ"לית Genieo
  • הנחייה וסיכום הערב- אלה מטלון, מנכ"ל פורום MIT ליזמות, יו"ר שבוע היזמות הגלובלי, מרצה באקדמיה
כנס קריירה

שילובים דואגים לקריירה שלכם! בינואר התקיים כנס קריירה לבוגרים ולסטודנטים של הפקולטה. בכנס השתתפו חברות מובילות בתעשייה: אינטל, אפל, ברודקום, טבע, תעשייה אווירית  וחברת השמה, cps. התקיימו הרצאות  תוכן בנושא קריירה, וניתן היה לקבל עצה מבוגרים מייעצים במסגרת "שולחנות עגולים" שהיו זמינים לאורך כל הכנס - כי תמיד טוב לשמוע עצה מבעל ניסיון.

ההרצאות כללו:

• הצעד הבא בקריירה- לעלות על מסלול ההצלחה, פרופ' יונתן סמילנסקי, מומחה בינלאומי בתהליכי פיתוח קריירה
  • שימוש מושכל בתקשורת בלתי מילולית אפקטיבית. ד"ר נירית קרקובר, מרצה ויועצת ארגונית, בעלת התמחות ייחודית בתחום התקשורת הבלתי מילולית.
  • העברת מסר מילולי ממוקד ואפקטיבי מול משקיעים ובראיונות עבודה, עופר רשף, מנחה, יועץ ומאמן מהמובילים והבכירים בארץ בתחום העברת מסרים, פרזנטציה אפקטיבית ומיומנויות הופעה בפני קהל.
  • אינטל- לצמוח במקום הנכון, יהודית ימפולסקי, סמנכ"לית משאבי אנוש אינטל.
Propel Your PR with Smart Strategies

An evening with Alan Weinkrantzlegendary Startup PR / Communications Strategist  plus a panel of local PR experts:  Uriah Av-Ron established Oasis PR to provide Israeli companies with a local partner to develop, write and implement public relations programs in the relevant US and int'l industry press in order to generate leads and grow their business.

Leron Kornreich is founder and chief strategist at Silicon Valley Communications, a tech-focused full-service PR agency representing some of the most exciting startups in Israel and Silicon Valley, including Sisense, Alpine Data Labs, CyActive and ClickTale.

Hayut Yogev is the CEO of Gaia-VSM. Gaia specializes in building market strategies and marketing for technology start-up companies.

מכיפת ברזל לכיפת הסייבר- התמודדות עם אתגרי המחר

הרצאה של בוגר הפקולטה סא"ל (מיל.) ד"ר דניאל גולד בנושא: "מכיפת ברזל לכיפת הסייבר- התמודדות עם אתגרי המחר".

על ההרצאה:  הצגה חדשנית וייחודית המתארת קונספט להגנת סייבר כוללת, תוך כדי אינטגרציה של קונספטים, טכנולוגיות ורעיונות בין תחומיים, בעיקר מתחומי הלוחמה האלקטרונית וההגנה בפני רקטות וטילים, התמודדות עם אתגרי המחר.

על המרצה : תא"ל (מיל. ) ד"ר דניאל גולד, הינו בוגר הפקולטה להנדסה. מנכ"ל ומייסד "גולד טכנולוגיה מו"פ ויזמות בע"מ", אבי "כיפת ברזל", לשעבר ראש המחקר והפיתוח בצה"ל ומשהב"ט, יו"ר הועדה הלאומית למחקר והפיתוח של הסייבר האזרחי. כיהן כר. מו"פ (מחקר ופיתוח) במפא"ת (המנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות) ולפני כן במגוון תפקידי מחקר ופיתוח במפא"ת ובחיל האוויר. יזם וניהל את פיתוח מערכת "כיפת ברזל" להגנה בפני טילים ועל כך זכה בפרס ביטחון ישראל לשנת 2012. בהנהגתו, יחידת המו"פ זכתה ב- 7 פרסי בטחון ישראל.

ערב תרבות בשיתוף ועד הנדסה

ערב תרבות בשיתוף ועד הנדסה, הרצאה, מוזיקה (ג'אם) וסדנת אלכוהול. נושא ההרצאה: תאוריה ופרקטיקה ניהולית בגובה העיניים- ניהול פרויקטים Quick View, מרצה גלית יסקרביץ- טיץ.

סיור במפעל שוקולד

לכבוד חנוכה ערכנו סיור במפעל שוקולד אורנת לילדי המהנדסים. מפעל אורנת מנוהל ע"י יאיר דראל, בוגר הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב, שלקח את הילדים לסיור מתוק, כולל הפעלות.