הכר את המהנדס.ת

#ארגון_בוגרי_הנדסה ממשיך בפינת #הכר_את_המהנדס.ת והפעם, שמחים להציג את בוגרת תואר שני בהנדסת חשמל נעמה ארגמן

נעמה ארגמן

נעמה ארגמן, נשואה+ 2 מספרת לנו על עצמה:

את התואר הראשון בהנדסת חשמל עשיתי בטכניון ואת השני באונ' תל אביב. לא ידעתי עד כמה אני נהנית מהלימודים עד שהגעתי לתל אביב ויכולתי להשקיע וללמוד לעומק נושאים שבאמת נהניתי מהם. אופטיקה קוונטית למדתי עם פרופ' מרק שטייף הוא האהוב עלי עד היום והשפיע רבות על בחירות שעשיתי בקריירה.
במהלך עבודת המחקר עשיתי פרויקט בשיתוף עם חברת SCD ובסיום הלימודים הציעו לי להצטרף. MBA ושלוש עבודות אחר כך, נראה שכמעט כל הקריירה שלי הוקדשה לאופטיקה ופוטוניקה במציאות רבודה וזה שוק נהדר שעדיין בחיתוליו.
היום אני גם מנטורית לבוגרים טריים של הפקולטה להנדסה וגם יועצת לסטארט-אפים וזה נותן לי המון סיפוק.
מה ההצלחה המקצועית הגדולה ביותר שלך לטעמך?
כל Launch מוצלח הוא הצלחה מקצועית אדירה. לדעתי בחומרה זה כיף, כי יצא לי ממש לשלוח קופסאות ללקוחות. היכולת להביא רעיון מעניין למוצר בשווקים גדולים היא הצלחה בעיני וזו כבר פעם שלישית שאני עושה את זה, בינתיים תמיד בתוך חברה קיימת.
ספרי לנו על רגע מכונן שחווית בזמן שלמדת בפקולטה:
באמצע אחת ההרצאות בקורס מתקדם בפיסיקה טפח לי על השכם בחור שישב מאחורי וביקש שאסביר לו משהו שהמרצה דיבר עליו. בעודי מנסה בשקט להסביר מה קרה בשיעור המרצה ביקש את תשומת ליבי ואמר בקול לכיתה "אם את לא מבינה משהו, את יכולה לשאול אותי".לא עלה על דעתו שהמצב הוא הפוך. אני לא חושבת שאף אחד מאיתנו חושב על עצמו בתור שוביניסט, אבל ברגע האמת הbias המגדרי יוצא לאור בצורות שמאוד מקשות על נשים להתקדם במקצוע גברי. זה קורה לי גם בעבודה שוב ושוב.
משהו עלייך שרק מעטים יודעים:
במהלך התואר השני בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, למדתי לימודי ערב במכונאות רכב במשך שנה וסיימתי ביחד גם תואר שני בהנדסת חשמל וגם תואר במכונאות רכב. מעולם לא הגעתי להתמחות, אבל יצא לי לעשות טיפולים לאוטו של עצמי.
מה את אוהבת לעשות מחוץ לעבודה?
יש לי חיבה גדולה לכלי עבודה חשמליים ואני מאוד אוהבת לעבוד בעץ. לאחרונה בניתי ארון חדש לחדר הילדים, יצא נהדר.
מה עבודת החלומות שלך?
להביא לשוק משהו שכולנו ראינו בסרטי מדע בדיוני. אני עובדת על משהו כזה היום, ומחפשת הזדמנויות חדשות.
מה היית מייעצת למהנדס/ת צעיר/ה שרק מתחיל את דרכו/ה?
חומרה זה קשה, קשה לגייס כסף ולוקח המון זמן לפתח מוצר טוב. אני ממליצה רק למי שיש תשוקה לזה להיכנס לתחום. אבל למי שבפנים, זו התמכרות.
אם לא היית מהנדסת, מה היית?
עתידנית מייעצת לתעשיית הקולנוע. כמעט כל מה שאפשר לדמיין, אפשר גם לבנות.
טיפים למהנדסים בתחומך, או בכלל לחיים
התחום של מציאות רבודה מביא מצד אחד בעיות קשות לפיתרון בהנדסה ומצד שני שוק ענק שרק מחכה לקרות. החברות הכי גדולות בשוק משקיעות מיליארדים בכל רבעון כדי להביא לכולנו משקפי מציאות רבודה קלים וקומפקטיים. יש בישראל המון ידע וכישרון בכל מה שקשור למערכות אופטיות וזה מעמיד אותנו ברמה אחת עם החוקרים המובילים בשוק. הכסף בשוק והידע בישראל יוצרים פלטפורמה לכל מי שטכנולוגיות מציאות רבודה מעניינות אותה להכנס לתחום ולתרום, בין אם בחברה גדולה ובין אם בסטארט-אפ.

כדי לשמור על קשר עם נעמה, מוזמנים.ות להתחבר אליה ב-לינקדאין

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>