קבלו את פרופ' טל כרמון

18 אוקטובר 2020
פרופ' טל כרמון

נעים מאוד, אני פרופ' טל כרמון

הגעתי לאוניברסיטת תל אביב...מהטכניון, ולפני כן מהמרכז לאופטיקה במחלקה להנדסת חשמל באוניברסיטת מישיגן.

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר...שאני חוקר תגובות גומלין בין אור לחומר ובין אור למבנים קטנים. כולנו מכירים את הכח הצנטריפוגאלי שאנחנו מרגישים כשהרכב שלנו פונה בסיבוב. בדומה, אור שמסתובב בטבעת מפעיל כח שרוצה להגדיל את הטבעת. בזמן הפוסטדוק בקלטק נעזרתי בכח הצנריפוגאלי שהאור מפעיל והדגמתי שאור שמסתובב בטבעת קטנה גורם לרעידות מכאניות של הטבעת. זו הייתה הפעם הראשונה שתופעה זו דווחה בספרות המקצועית. אחר כך פניתי להעזרות במצבי הצבירה השונים של החומר בהתקנים אופטים קטניים. המכשירים האופטים הקטנים שלנו נעזרים במוצקים, נוזלים, גאזים, ופלאזמה. למשל, לאחרונה הדגמנו סוג חדש של לייזר שהגלים שמתווכים את קרינת האור הם גלי מים. כמו כן הדגמנו התקנים קטנים מאוד, שעפים, ממש כמו מטוס, בגובה נמוך מאוד (ננומטרים ספורים) מעל התקנים אחרים.

הישגים שאני גאה בהם...אני גאה בסטודנטים שלי שעכשיו פרופסורים באוניברסיטאות מובילות בעולם.

המטרות למעבדה החדשה שלי...הן לבנות מקום נעים לעבודה, שבו חוקרים תופעות בסיסיות בטבע וישומים של אופטיקה לתעשייה. למשל מדידת סטיות מכבידה ניוטונית במרחקים קצרים שהתאורטיקאים חוזים, ובניית מכשירים אופטיים כגון גירוסקופים.

כשאני לא באוניברסיטה...אני מטייל, רוכב על אופניים וסיקייטבורד, מבשל ומבלה עם המשפחה וחברים.

אם לא הייתי חוקר הייתי...לוליין.

ליצירת קשר איתי...

tal.carmon@gmail.com