למה ללמוד הנדסת סביבה?

pollution

פרופ' הדס ממן אשר עומדת בראש התוכנית להנדסת סביבה מסלול מחקרי ומסלול עיוני תארים מתקדמים בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, מהנדסת כימית וסביבתית ישראלית ומנהלת את המעבדה לטכנולוגיות מים, מציינת בפנינו כמה סיבות טובות למה בעצם ללמוד הנדסת סביבה?

 

למה לבחור ללמוד הנדסת סביבה? "כמובן שאני יכולה לספר מה שכתוב בכל מקום - שהמטרה של התוכנית להנדסת סביבה היא להכשיר מהנדסות ומהנדסים סביבתיים בבעיות של זיהום מים, קרקע, פסולת מוצקה ואוויר, ולפתח פתרונות טכניים הדרושים לבקרה או הפחתה של הזיהום בצורה שתואמת את החקיקה, הכלכלה, החברה והפוליטיקה, אבל זה בכלל לא מה שאני רוצה להגיד. אני רוצה שתלמדו הנדסת סביבה לא בגלל השכר, כי ברור שתוכלו אולי להרוויח יותר, אלא בגלל שכל מהנדסת או מהנדס יכולים להשתמש בכלים הללו של environmental way of thinking כדי לשפר את הסביבה בכל בחירה שלכם בחיים. אני רוצה שתהיו מהנדסי חשמל עם ראש סביבתי ושתפתחו סנסורים זולים לנטר איכות מים במדינות עולם שלישי, תפתחו דלקים חלופיים ושתפתחו חומרים שלא מזהמים את הסביבה"

 

האם סביבה זה עיניין רגשי? "למרות שזה ענין רגשי אצל כולנו – הדרך להיות סביבתי בכל בחירה טכנולוגית שלכם זה להבין את הכלים הסביבתיים דרך לימוד העקרונות וזה מה שאנחנו רוצים להקנות עבורכם בתוכנית להנדסת סביבה. כן אנחנו רוצים שתהיו מודעים להשפעה שלכם על הסביבה, ושתמצאו פתרונות להציל את העולם, שתיקחו אחריות על המצב שאנחנו חיים, שתפתחו רגישות למצב הסביבתי ולאתגרים הסביבתיים בהודו ובאפריקה למשל. אתם לא חייבים לעבוד כמהנדסים סביבתיים אבל לפחות תלמדו כלים סביבתיים ותיישמו אותם בכל החלטה שלכם גם היום יומית על מנת להתמודד ולמנוע מצב של אל-חזור. כן ואני יודעת זה לא קל להיות במצב של מודעות, זה קשה ומפחיד אבל מה האלטרנטיבה?"

 

האם מהנדסי סביבה יכולים להוביל שינוי? "כמהנדסות ומהנדסים אנחנו יכולים להוביל את השינוי-וזה מה שאני רוצה מכן ומכם. באופן אישי על עצמי, אני חוששת מהעתיד, אבל לא הייתי יכולה לעשות שום דבר אחר מלבד להתעסק במה שאני עושה וזה הגורל או הקארמה שלי - למצוא פתרונות למים ראויים לשתייה בעיקר לאחרונה במדינות מתפתחות. אתם לא חייבים להיות כלכך רגשיים ולקחת את האחריות עליכם, אבל אסור שתעצמו עיניים לנוכח המציאות"

מזבלה פתוחה עירונית בצ'נאי, הודו שפרופ' הדס ממן ביקרה בה וחקרה דרכים לייעול ושיפור תהליך המיחזור וההתפלה של מי השתייה והשפכים. 

פרופ' ממן במעבדה לטכנולוגית מים בפקולטה להנדסה

 

מקווה לראות אתכם.ן ושיחד נפיץ את המסר הסביבתי!

הדס

 

 

הסבר על מסלול פרויקט לתואר שני בהנדסת סביבה

 

בקשה לאישור מינוי מנחה לתואר שני 

הנחיות לכתיבת ספר פרויקט 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>