WhatsApp עם הגיל השלישי?

פיתוח מדריך לאפליקציית וואטסאפ במגוון שפות בעל התאמה לצרכים למגזר השלישי

26 אפריל 2020
פיתוח מדריך לאפליקצית וואטסאפ במגוון שפות בעל התאמה לצרכים למגזר השלישי

משבר הקורונה הוביל את אזרחי העולם לבידוד ביתי וריחוק משפחתי וחברתי, מה שהביא לעלייה בשימוש הכלים הדיגיטליים כגון zoom ו - WhatsApp אך ישנו ציבור שלם במגזר הגיל השלישי שהמעבר לזירה הטכנולוגית לא בא לו בקלות. הפקולטה להנדסה התגייסה למציאת פתרון שיתן מענה לצרכי הגיל השלישי ותחושת חיבור לחברה.

סגל הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב בשיתוף סטודנטים וסטודנטיות מבית הספר להנדסה מכנית והמחלקה להנדסה ביו- רפואית החליטו לנסות למצוא פתרון יצרתי כדי להקל על האוכלוסייה הקשישה אשר נמצאת בקשיים מאוד חזקים עקב משבר הקורונה: "מדריך לאפליקצית וואטסאפ במגוון שפות". מדריך קליל זה נבחן ע״י גורמים שונים תוך התייעצות עם הסגל לפסיכלוגיה קלינית באוניברסיטת תל אביב במטרה להבטיח התאמה לצרכי המבוגרים. "הגענו למסקנה שצריך ליצור את תחושת הביחד אצל אוכלוסיית הקשישים, שמרגישה מאוד בודדה" מסביר אור בנסון, סטודנט להנדסה מכנית.

בתמונה מימין לשמאל: בל קריגר, סטודנטית שנה שלישית להנדסה ביו-רפואית ואור בנסון, סטודנט שנה שלישית להנדסה מכנית

מה ניתן למצוא במדריך?

בהדרכה רוכזו את כל הנושאים הכי רלוונטיים כדי ליצור הבנה מיטבית אצל אוכלוסייה זו, שלפעמים בחלקה מתקשה מאוד בטכנולוגיה. ניתן למצוא בחוברת ההדרכה הסברים פשוטים כגון:

• איך מורידים את אפליקציית ה - WhatsApp
  • איך לפתוח קבוצה עם המשפחה או חבריהם
  • כיצד לקיים שיחות ווידיאו
  • מה המשמעות של כל כפתור המופיע באפליקציה
  • כיצד להגדיל את הכתב ועוד כמה פיצ'רים נחמדים.

המצגות תורגמו למספר שפות: אנגלית, רוסית, ערבית וצפרתית. כאשר לכולם יש גישה נוחה.

הצוות היזמי

• אור בנסון - סטודנט שנה שלישית להנדסה מכנית
  • בל קריגר - סטודנטית שנה שלישית להנדסה ביו-רפואית
  • שירה אברמוביץ- הנדסה ביו-רפואית סטודנטית שנה שלישית
  • פרופ' רן גלעד-בכרך - הנדסה ביו-רפואית.
  • פרופ' ראמי חג'-עלי - ראש בית הספר להנדסה מכנית
  • פרופ' גל שפס - בית הספר למדעי הפסיכולוגיה

תודה לכל השותפים הנוספים שעזרו בפרויקט:

• הודיה אביטבול- הנדסה ביו-רפואית סטודנטית שנה שלישית

• ג'ואנה גולדנברג- הנדסה מכנית סטודנטית  שנה שלישית

• רבקה טובמן - מדעי המחשב

• איליה ברסלבסקי הנדסה ביו-רפואית סטודנט שנה שלישית

• ד"ר דלית קן-דרור פלדמן - מנחה משפטית, הקליניקה למשפט לטכנולוגיה ולסייבר - הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת חיפה

לינק למדריך

למעוניינים להתנדב לפרויקט ניתן ליצור קשר עם אור בנסון במייל: orbenson@gmail.com