פרופ' טל אלנבוגן זכה במענק מחקר יוקרתי מהנציבות האירופית

עבור מחקרו בתחום האלקטרו-אופטיקה

21 מרץ 2022
פרופ' טל אלנבוגן זכה במענק מחקר יוקרתי מהנציבות האירופית
פרופ' טל אלנבוגן (צילום:נדיה פונכץ)

13 חוקרים וחוקרות מאוניברסיטאות בישראל עומדים לקבל את מענקי ERC Consolidator מטעם הנציבות האירופית למחקר. שניים מהם חוקרים מאוניברסיטת תל אביב.

אנחנו מברכים בגאווה גדולה את פרופ' טל אלנבוגן מבית הספר להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה, על שנמנה בין מקבלי המענק בקטגוריית consolidator, על מחקרו בתחום האלקטרו-אופטיקה.

מענק ה- ERC Consolidator הוא ממענקי המחקר היוקרתיים והתחרותיים ביותר הניתנים לחוקר על סמך הצעת מחקר פורצת דרך והישגים מחקריים קודמים. המימון יכול להגיע עד לשני מיליון אירו במשך חמש שנים.

יחד עם פרופ' אלנבוגן, זכה במענק גם פרופ' וויצ'ך סאמוטי מבית הספר למדעי המתמטיקה בפקולטה למדעים מדויקים, על מחקרו בתורת הגרפים.

פרופ' דן פאר, סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב למחקר ופיתוח, בירך את הזוכים ואמר: "המענקים שבהם זוכים כעת חוקרינו, מצטרפים לשמונת המענקים לחוקרים צעירים. אוניברסיטת תל אביב רואה זאת כרצף דורי חדש של חוקרים בעלי תעוזה וחזון אשר בונים בכוחות משותפים את עתיד המחקר והמדע של מדינת ישראל, ואנו גאים בכל אחד ואחת מהם".