התוכנית החדשה ל"חדשנות בהנדסה רפואית" יוצאת לדרך עם בית החולים איכילוב

שיתוף פעולה בין חוקרי הפקולטה להנדסה לסגל הרפואי של איכילוב

15 יולי 2020
קול קורא לשיתופי פעולה עם מוסדות רפואיים

החודש הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב התבשרה כי במסגרת הכוונות למסד את הקשרים עם המוסדות הרפואיים שסביבנו, על תוכנית חדשה בשם: "INNOVATION IN MEDICAL ENGINEERING" - שיתוף פעולה של הפקולטה עם בית החולים איכילוב - המרכז הרפואי תל אביב על-שם סוראסקי. פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל בית החולים איכילוב הקצה לתוכנית לשנה זו 300,000 ₪ שיחולקו בין מספר פרוייקטים לתקופות של עד שנתיים.

התוכנית רלוונטית לכל הערוצים האקדמיים: מחקרים בין מעבדות, פרוייקטי שנה ד', תוכנית הביומדטק, קורסי Hands on ומתן שירות בעזרת מעבדות בפקולטה. מגישי ההצעות הם אנשי הסגל באיכילוב, עבור מימון משותף עם הפקולטה להנדסה. בהתאם להצעות שיועלו ניצור חיבורים בערוצים המתאימים ועם חברי הפקולטה המתאימים. המחלקה להנדסה ביו-רפואית תרכז את כל הפעילות הנוגעת לתוכנית, ובכלל זה השתתפות בשיפוט ההצעות, אולם התוכנית תהיה פתוחה לכלל החוקרים בפקולטה.

"אני בטוח שהנכונות של איכילוב להקצות משאבים לתוכנית, תוך ידיעה שחלק מהם ישמשו אותנו, היא גם תוצר של הפעילות שבוצעה על ידנו עם איכילוב לשם ההתמודדות הנמשכת עם הקורונה. אלה יצרו בהנהלת איכילוב תחושה 'שיש עם מי לדבר'. לכן תודה לפרופ' עופר ברנע, פרופ' רני בכרך, דביר רדונסקי (דוקטורנט)  ותמר קופלמן (בוגרת, וכיום תלמידת רפואה), לסטודנטים שהתנדבו באיכילוב ולעוד אחרים. מבין אנשי איכילוב ראוי לציין את פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל מחקר ופיתוח וחדשנות בביה"ח ואת דר' גון שוהם (בוגר ה. חשמל  וכעת רופא ותלמיד מחקר בביו-רפואית) שסייעו לקידום התוכנית" מספר פרופ' אורי נבו.

לינק לקול קורא