מרחפים באויר

יום פרויקטים InnoBit בחסות אלביט מערכות תקשוב וסייבר וארגון עמיתי התעשייה

29 יוני 2021
יום פרויקטים אינוביט בחסות אלביט מערכות תקשוב וסייבר וארגון עמיתי התעשייה

 

ביום חמישי 17.6.21  נפגשנו בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב לסכם את תוכנית אינוביט 2021 בחסות אלביט מערכות תקשוב וסייבר.  

במפגש, בהנחיית טל שטוב-פולינר, מנהלת משאבי האנוש של  חברת אלביט מערכות תקשוב וסייבר, השתתפו סטודנטים.ות, עובדי אלביט תקשוב וסייבר וחברי סגל הפקולטה. בין המברכים, פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה, פרופ' דוד מנדלוביץ, יו"ר ארגון עמיתי התעשייהחיים טייכהולץסמנכ"ל אזרוח טכנולוגיות וד"ר איליה לייזרסון, דירקטור חדשנות בחטיבת התקשוב והסייבר של אלביט.

פרופ' מנדלוביץ הדגיש את חשיבות שיתוף פעולה בין אקדמיה לתעשייה וציין כי פרויקט אינוביט למעשה התחיל כיוזמה של שני סטודנטים, נדב קהילה ואור אייזן, אשר יחד עם חברת אלביט מערכות תקשוב וסייבר הפכו חזון למציאות.

 

תוכנית  אינוביט

InnoBit היא תוכנית יזמות ייחודית פרי שיתוף פעולה בין חברת אלביט והפקולטה להנדסה במסגרתה מבצעים סטודנטים.ות בשנה ד' את פרוייקטי הגמר שלהם בהנחיית חברת אלביט. 

התוכנית מאפשרת לסטודנטים.ות ליהנות ממנטורינג של מיטב המומחים בתעשייה: המובילים הטכנולוגיים של אלביט מערכות תקשוב וסייבר, הפקולטה להנדסה ומרכז היזמות של האוניברסיטה במטרה לקדם את דור העתיד של המובילים הטכנולוגיים והיזמים בארץ. במסגרת התוכנית נחשפים הסטודנטים.ות לתהליכים של פיתוח טכנולוגי. התוכנית מאפשרת התבוננות עסקית ומנגישה את הכלים להגשמת החלום המיזמי.

 

הפרויקטים

השנה, פרויקט אינוביט 2021 עמד בסימן פיתוח מערכת "חכמה", מבוססת רחפן וחיישנים, המבצעת סריקת תא שטח במטרה למצוא מיקום של פצועים באזור מוכה רעידת אדמה ולסייע להם.

הפרויקט בוצע על ידי קבוצה מולטי דיסציפלינרית של סטודנטים.ות, מבית הספר לחשמל ומבית הספר להנדסה מכנית. כל זוג סטודנטים עבד על תת נושא וקיבל הנחיה ממנטור מקצועי מחברת אלביט תקשוב וסייבר. בפקולטה להנדסה, נוהלה פעילות הפרויקטים על ידי יעקב פיינגלרנט, מהנדס ראשי של בית הספר לחשמל, רועי רייך, מהנדס אחראי פרויקטי גמר בבית הספר לחשמל ודני ברקו, מהנדס אחראי פרויקטי גמר בבית הספר להנדסה מכנית.

 

בכנס הציגו חמישה פרויקטים :

  • אריאל דריזיין ומאי דוידוביץ, מבית הספר להנדסה מכנית, הציגו פרויקט בנושא "זרוע מוטסת על ידי רחפן" בהנחיית ד"ר מישל נניקשווילי.
  • מורן דוארי וכוכב טרבלסי מבית הספר לחשמל בשיתוף עם מרכז היזמות של האוניברסיטה בהדרכת יאיר סאקוב, הציגו  פרויקט בנושא מערכת "חכמה" לסריקת תא שטח לאיתור פצועים באזור מוכה רעידת אדמה בהנחיית ד"ר אילייה לייזרסון.
  • ניצן אטיאס ודניאל אביטל מבית הספר להנדסה מכנית, הציגו פרויקט בנושא "תכן מנגנון שחרור רחפנים" בהדרכת ניר ברנשטיין.
  • דור אשכול ועמיר עבוד מבית הספר לחשמל, הציגו פרויקט בנושא "שליטה ובקרה בלהקת רחפנים" בהנחיית ראובן דהאן.
  • ולדימיר מורוחובץ ורפאל דבידוב מבית הספר להנדסה מכנית, הציגו פרויקט בנושא "רחפן משולב מנגנון נסיעה קרקעית לשחרור ערכת עזרה ראשונה" בהנחיית ד"ר מישל נניקשווילי.

פרויקט נוסף אשר לא הוצג בכנס היה של דניאל עמרם ודמיאן גרויסמן, מבית הספר להנדסה מכנית בנושא "רחפן לנשיאת סנסורי גיאופוני ותרמי לגילוי פצועים" בהנחיית רונן צוקרמן .

 

הסטודנטים זכו לתעודות הערכה ולשי מחברת אלביט תקשוב וסייבר.

 

ברכות לסטודנטים ולסטודנטיות על השתתפותם.ן בפרויקט, ותודה לחברת אלביט מערכות תקשוב וסיבר על התרומה והשותפות לאורך הדרך.

 

רוצים.ות גם לקחת חלק בפרויקט אינוביט 2022? 

פרטים אודות הרישום יפורסם בקרוב באתר ובדף הפייסבוק של ארגון עמיתי התעשייה.

 

 

 

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>