פרופ' נעם אליעז חבר באקדמיה לממציאים של ארה"ב (NAI)

השתתף באירוע קבלת "חברים בכירים" בפלורידה וקיבל תעודה

15 נובמבר 2021
אירוע צירוף "חברים בכירים"
בתמונה מימין לשמאל: מר Richard Maulsby (מומחה לחדשנות), פרופ' נעם אליעז וגב' Jayde Stewart (מנהלת קודמת של ה- NAI)

אשתקד, פרופ' נעם אליעז מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב נבחר לחבר האקדמיה הלאומית לממציאים, ארה"ב (National Academy of Inventors). כזכור, הנהלת האקדמיה הודיעה על בחירתם של 38 חברים בכירים חדשים, כהוקרה על הישגיהם פורצי הדרך בפיתוח פטנטים וטכנולוגיות בעלות השפעה רבה על החברה והתעשייה בעולם. פרופ' אליעז הוא החוקר הישראלי היחיד, ולמעשה החוקר הראשון מחוץ לארה"ב, שנבחר כחבר בכיר באקדמיה האמריקאית, המונה כיום 251 חברים בכירים.

לאחרונה נערך בפלורידה אירוע צירוף "חברים בכירים" (Senior Members) לאקדמיה הלאומית האמריקאית לממציאים, בו פרופ' אליעז השתתף והתכבד בתעודת חבר מהאקדמיה.

בתמונה: חלק מהחברות והחברים הבכירות/ים שצורפו בשנתיים האחרונות לאקדמיה לממציאים

בארגון ה "US National Academy of Inventor"- NAI חברים למעלה מ- 250 אוניברסיטאות מארה"ב ומהעולם, מוסדות ממשלתיים וגופי מחקר שלא למטרת רווח. הארגון הוקם בשנת 2010 במטרה להכיר בממציאים ולעודד אותם, לקדם נראות של חדשנות וטכנולוגיה אקדמית, לעודד חשיפה לקניין רוחני, לחנך ולחנוך סטודנטיות/ים יצירתיים/ות, ולתרגם את ההמצאות לרווחת החברה. האקדמיה לממציאים מתייחסת לכל ה innovation ecosystem -קרי אנשים מהתעשייה, מהאקדמיה, ממכוני תקינה, מהממשל ועוד, שכולם תורמים בדרך זו או אחרת לפיתוח חדשנות.

"זה כבוד גדול עבורי להיות חבר בקהילה האקדמית הבכירה של הממציאים בארה"ב. בנקודת הזמן בה נבחרתי לאקדמיה, הייתי היחיד מבין ה- 189 Senior Members שאינו מארה"ב. כממציאים וכיזמים תפקידנו הוא לחפש כל הזמן את האתגר המקצועי הבא ולפתח את ההמצאה פורצת הדרך החדשה, לטובת החברה והטכנולוגיה. אני שמח גם עבור כל הסטודנטיות והסטודנטים בקבוצת המחקר שלי, שהמחקרים שהם/ן ביצעו הובילו להכרה הבינלאומית בה התכבדתי" מספר פרופ' אליעז.