הסטודנטים של הנדסה - מבוקשים בתעשייה כבר מהשנה השנייה

רוני קוסיצקי, סטודנט לחשמל מספר על השילוב בין לימודים לעבודה ב SolarEdge

12 פברואר 2020
SolarEdge

החודש התבשרנו כי חברת SolarEdge היא עמיתה חדשה בארגון עמיתי התעשייה (IAPׂ) של הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב. ארגון ה IAP פועל משנת 2013 כדי לקדם ולחזק את הקשרים בין הפקולטה להנדסה לתעשייה בארץ ובעולם. הארגון רואה את האקדמיה כמעיין הידע של העת החדשה. ככזו עליה להביט קדימה, ולשמר את הרלוונטיות לצורכי התעשייה. הארגון מונה היום כלמעלה מ 40 חברות מובילות בתעשייה השותפות לדרך ועכשיו חברת SolarEdge אחת מהן.

SolarEdge היא חברה ישראלית העוסקת בפיתוח וייצור מערכות למיצוי ההספק של מתקני אנרגיה סולארית פוטו-וולטאים, ובמערכות לניטור ובקרת ביצועים. הסטודנטים שלנו משתלבים בחברה כבר מהשנה השנייה.

רוני קוסיצקי הוא סטודנט בתכנית הרב תחומית של הפקולטה להנדסה - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ובמדעי המחשב. תכנית המשותפת לבית הספר להנדסת חשמל ולבית הספר למדעי המחשב ומיועדת להכשיר מהנדסים בעלי ידע רחב בחומרה ותוכנה, שיהוו את הדרג המוביל במחקר ובפיתוח בתעשיות ההיי-טק של שנות האלפיים. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתעשיות עתירות הידע במגוון רחב של עיסוקים הנדסיים-מדעיים בהנדסת מחשבים ותוכנה.

רוני מצליח לשלב בין עבודה בחברת SolarEdge ללימודי הנדסה והסכים לשתף אותנו איך עושים זאת:

אני...רוני קוסיצקי, בן 24.

מסלול לימודים...אני סטונדט להנדסת חשמל ומדעי המחשב בשנתי השנייה ללימודים.

מדוע בחרת ללמוד תואר רב תחומי (הנדסת חשמל ומדעי המחשב) באוניברסיטת תל אביב? מאז ומתמיד התחום משך אותי. בצבא התעסקתי לא מעט עם אלקטרוניקה ובעבודה התעסקתי עם תכנות. החלטתי לחפש את השילוב של שני הנושאים הללו בגלל ששניהם משכו אותי. נרשמתי לאוניברסיטת תל אביב בגלל המסלול המשולב שיש לאוניברסיטה. זהו שילוב של שתי העולמות שמעניינים אותי בצורה הכי עניינית ומגוונת, ולכן בחרתי בתל אביב.

מרצה מעורר השראה...המרצה הכי טוב שלמדתי אצלו עד כה באוניברסיטה הוא ד"ר אמיר רובינשטיין - מסביר הכל בצורה נהירה, השיעור עובר בצורה מעניינת ומסקרנת ואפשר להגיד שגם בכיף.

עבודה...אני עובד קצת יותר מ-3 שנים בחברת SolarEdge. החל משחרורי מהצבא ועד היום. החברה מתמחה בפתרונות המרה למערכות סולריות בצורה יעילה וחכמה.

תפקיד בחברה...התפקיד שלי בחברה הוא טכנאי אוטומציה בצוות של הממירים לעולם הביתי. במסגרת התקפיד שלי אני מתכנן, בונה וכותב בדיקות אוטומטיות למגוון רחב של המוצרים הקשורים לתחום הביתי של החברה.

השילוב של לימודי ההנדסה במסגרת עבודה...השילוב מרגיש כמשהו טבעי לחלוטין. במסגרת העבודה עליי להבין תכנונים חשמליים ולהוציא אותם לפועל דרך קוד שנכתב במחשב. החיבור בין התיאוריה לפרקטיקה שמגיע בעקבות השילוב של הלימודים והעבודה מעצים את שתי החוויות הללו, כל אחת בנפרד. כל קורס מקבל את המשמעות הפיזית שלו דרך העבודה, ולהפך.

כשאתה לא בעבודה או בלימודים...משתדל לעשות ספורט ולקרוא

גם אתם רוצים לעבוד ב SolarEdge? עקבו אחר המשרות שארגון עמיתי התעשייה מפרסמים בפייסבוק

רוני קוסיצקי במעבדת חומרה בחברת SolarEdge