נציגי התעשייה, יזמים פורצי דרך ונציגי הפקולטה התכנסו לדון בקשרי הפקולטה עם התעשייה

הכירו את הוועד המייעץ החדש של פקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב

13 ינואר 2020
הוועד המייעץ

את שנת 2020 פתחנו באופן מרגש במיוחד עם הקמת פורום ראשון מסוגו באקדמיה:"הוועד המייעץ לפקולטה להנדסה".

באנלוגיה לחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב התורם ומטפח אותה, פרופ' דוד מנדלוביץ סגן דקאן למחקר ודקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס יזמו את הקמתו של הוועד המייעץ המורכב מ 15 נציגי חברות טכנולוגיות מובילות, יזמים ויזמיות פורצי דרך, בכירים ובכירות מהמשק הישראלי, שהסכימו לשמש כנאמני הפקולטה ולסייע בפיתוח וקידומה.

קשריה של הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב עם התעשייה וגורמים טכנולוגיים אחרים, ממשלתיים וציבוריים, התרחבו מאד בשנים האחרונות. רצונה המתמיד של הפקולטה להנדסה להיות יותר רלוונטית לתעשייה הטכנולוגית האיצו את פיתוח קשריה עם העולם החיצון.

מטרות הוועד המייעץ

הפקולטה להנדסה נחשבת כגדולה בקמפוס אוניברסיטת תל אביב ומורכבת מדיסציפלינות רבות שמשתנות תדיר. הדינמיות של תחומי הפעילות בפקולטה זרזו את הצורך להקמתו של הוועד המייעץ ואנו רואים בו נדבך חשוב להשגת המטרות הבאות:

• סיוע בפיתוח הפקולטה להנדסה בהקשר לצרכי עולם ההייטק העתידיים
  • ייעוץ בכל הנוגע לנושאי מחקר, תוכניות לימוד חדשות, ממשקים משותפים עם התעשייה ובנושאים פנים פקולטיים בעשור הבא
  • קידום המצוינות בפקולטה, וכן קידום החדשנות והאופי היזמי של בוגרי וחברי הסגל שלה
  • סיוע באיתור מועמדים לקבלת תואר "עמית כבוד" של הפקולטה
  • קידום נראות הפקולטה והרלוונטיות שלה לעולם העשייה בהייטק הישראלי והבינלאומי.

הדיון הראשון שהתקיים בראשית החודש הוכיח עד כמה הוועד המייעץ רלוונטי וחשוב לעתיד הפקולטה. לשם משל, לצד ויכוח ער לגבי עבודת סטודנטים בתעשייה במהלך לימודי התואר הראשון, התפתח דיון בעניין הקמת תשתיות מחשוב מרכזיות בפקולטה. קולה של התעשייה נשמע והדיאלוג המעניין שהתפתח בין נציגי הפקולטה לחברי הוועד העמיק וחידד את הציפיות שיש מהפקולטה.

"אין ספק שבשורה זו התגשמה במלואה במהלך המפגש הראשון. אך קל היה להתרשם שבנוסף המפגש היה מפגן עוצמה יוצא דופן של הפקולטה. מסביב לשולחן העגול טרחו והגיעו אנשי שם האמונים על גופי הטכנולוגיה, המחקר והרפואה הבולטים בארץ וכולם היו שם בשביל לתרום מנסיונם וממירצם לפקולטה. אנו כמובן אסירי תודה לחברי הוועד המייעץ ומקווים שאכן תרומתם תעניק לפקולטה הישגים רבים" סיכם פרופ' מנדלוביץ.

חברי הוועד המייעץ

KLA  נשיא