תערוכת פרויקטי הגמר של מהנדסי ומהנדסות הדור הבא

יום פרויקטים של בית הספר להנדסת חשמל בחסות חברת Nova וארגון עמיתי התעשייה

27 יוני 2021
יום פרויקטים בית ספר להנדסת חשמל 2021

שנת הלימודים 2021 נחתמה עם אופטימיות זהירה בגזרת הקורונה. הדבר אפשר לנו אחרי תקופה של ריחוק חברתי, להתכנס בהתרגשות רבה ביום רביעי, 16.6.21, ליום הפרויקטים של בית הספר להנדסת חשמל של הפקולטה להנדסה בחסות חברת נובה.

 

נובה שמוגדרת כאחת מ-25 חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל, היא אחת השותפות החדשות בארגון עמיתי התעשייה, שלא היססה להצטרף לארגון חרף תקופת הקורונה המאתגרת, ואף היתה פעילה מאד במהלך סמסטר ב'.החברה משלבת פיזיקה, מתמטיקה, חומרה ותוכנה המאפשרות מדידות בתהליכי בקרת ייצור בתעשיית המוליכים למחצה עד לרמת של מיליונית המילימטר.

 

במסגרת יום הפרויקטים הציגו בגאווה הסטודנטים והסטודנטיות של שנה ד' בבית הספר להנדסת חשמל 30 פרויקטי הגמר נבחרים (מתוך 190 פרויקטים שהסתימו השנה) עליהם שקדו לאורך השנה.

בנוסף, הוצגו שבעה  פרויקטים נוספים כחלק מפרויקט יצירת כלי שייט אוטונומי SAIL-IL שבפיתוחו שילבו ידיים 15 סטודנטים מבית הספר להנדסת חשמל ומבית הספר להנדסה מכנית. 

פעילות הפרויקטים מנוהלת על ידי יעקב פיינגלרנט, מהנדס ראשי, בית הספר לחשמל, ורועי רייך, מהנדס אחראי פרויקטי גמר בבית הספר לחשמל, באוניברסיטת תל אביב. 

 

בין המברכים היו פרופ' יוסי רוזנוקס דקאן הפקולטה, פרופ' רמי זמיר, ראש בית הספר להנדסת חשמל, ד"ר שי וולפינג CTO  חברת נובה וד"ר קובי ברקן, מנהל קבוצת האלגוריתמים בחברה.

 

הרצאת אורח

ד"ר קובי ברקן, מנהל קבוצת האלגוריתמים בחברת נובה העשיר את האורחים בהרצאה מרתקת בנושא "מהפכת המחשוב – מבט אל תוך התעשייה המתקדמת בעולם", וסיפר כי "בכל שבב מחשב המיוצר כיום יש מיליארדי טרנזיסטורים- מעגלים חשמליים- המאפשרים לכל מכשיר דיגיטלי שאנחנו מכירים לבצע פעולות חישוביות, לספק כוח, לאחסן ולשלוף מידע  אם זה טלפון חכם, רכב, מסך, רחפן ומכשור רפואי. בקרת התהליכים החכמה והמתקדמת של נובה מאפשרת לרדת לרזולוציות שהעין לא תופסת ולעתים גם הראש לא מסוגל לעכל, עד לרמה של גודל או עובי של אטומים בודדים". עוד הוסיף  כי החברה שמה דגש על ההון האנושי, כך שלכל  עובד חברה יכולת אמתית להשפיע על ההחלטות המתקבלות, וההצלחההיא תוצר ישיר של עבודת צוות בכל הרמות.

 

טלי סלמה Global Talent Acquisition Manager  ועדי סקוט Talent Acquisition Partner בנובה ציינו כי "חברת נובה שמחה להשתתף ביום פרויקטים מוצלח, מעניין, מעשיר ומלמד. אנחנו שמחים על השותפות עם האקדמיה, על האפשרות לחשוף את עולמות התוכן של החברה לסטודנטים.ות". 

 

שיפוט

לכבוד התחרות, כל צוות פרוייקט הכין פוסטר והציג את הפרויקט לשיפוט אשר כלל הסבר, הדגמה וומענה לשאלות השופטים. בצוות השופטים היו נציגים של הפקולטה, אוניברסיטאות והתעשייה וביניהם: ד"ר שי וולפינג וד"ר קובי ברקן מנובה, יאן דוידובסקי מחברת אמדוקס, ד"ר לירן קציר מחברת Advanced Energy, כוכבית בליטי לוי מחברת ARM, דודי אברהם מחברת Western Digital, יורם פורת מחברת אלביט מערכות, שרון אלמוזנינו מחברת אינטל, דני זהר מחברת  Biosense, ד"ר יעקב שטיין מחברת RAD, פרופ סיון טולדו ראש בית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, נמרוד גלזר ממכון ויצמן , ד"ר עופר כפיר וד"ר דן רפאלי מבית הספר לחשמל בפקולטה להנדסה ופרופ' רביב רייך מאוניברסיטת אורגון.

חיבור זה עם התעשייה מתאפשר בזכות ארגון עמיתי התעשייה (IAP) של הפקולטה להנדסה  אשר פועל משנת 2013 לשם יצירת תהליך של דיאלוג מתמשך בין התעשייה לבין האקדמיה. משנה לשנה, התעשייה הופכת להיות חלק אינטגרלי בנוף של הפקולטה להנדסה, בין אם זה במעורבות בסדר היום הפקולטי ובין אם זה במגוון רחב של פעילויות החל מאירועי גיוס, מלגות סטודנטים, הרצאות טכנולוגיות וכלה בהענקת חסויות לימי הפרויקטים שמהווים נקודת ציון חשובה ומשמעותית ביותר בדרך האקדמית והמקצועית של הסטודנטים והסטודנטיות.

זוכים

האירוע נחתם בבחירת שלושת הפרויקטים המצטיינים, אשר זכו לפרס כספי נדיב שהוענק על-ידי חברת נובה ותעודות הערכה. 

 

במקום הראשון, זכה הפרויקט Optimal Multiplier for Cryptographic Applications של הסטודנטים יצחק הראל ורועי נאור, בהנחייתו של ישי אילנו מחברת  Western Digital. הפרויקט מסייע בביצוע פעולות הצפנה בצורה מהירה באמצעות מכפל חומרתי, אשר מבצע כפל של שני מספרים בצורה יעילה, לפי האלגוריתם Karatsuba. כפל זה מתבצע מודלו מספר ראשוני Mersenne מוכלל. לאור תכונות של ראשוני Mersenne מוכללים, ציינו הסטודנטים כי הם יכלו לבצע את פעולת המודולו בצורה מעילה באופן סימולטני להכפלה. 

 

בתמונה מימין לשמאל: דקאן הפקולטה להנדסה - פרופ' רוזנוקס, רועי נאור, ד"ר שי וולפינג ויצחק הראל

 

במקום השני, זכה הפרויקט Ratchet based Ion Movement Simulator של הסטודנטים ערן וייל ואיתמר אייל, בהנחיית ד"ר גדעון שגב והמעבדה להתקני אנרגיה. הפרויקט עוסק בהוצאה סלקטיבית של מתכות המומסות במים (תמיסות). הסטודנטים בדקו ההפעלה של שדה חשמלי משתנה בזמן על תמיסה כך שרק סוג אחד של יונים ינוע בתמיסה והשאר יישארו במקומם.

בתמונה מימין לשמאל: דקאן הפקולטה להנדסה - פרופ' רוזנוקס, איתמר אייל וד"ר שי וולפינג

 

 

במקום השלישי, זכה הפרויקט User Oriented System for Digital Ink Quality KPIs, Using Camera to Pen Calibration  של הסטודנטים ניר דוד ויעל לבנה, בהנחיית יותם לבני מחברת מיקרוסופט.  הפרויקט שבוצע במסגרת קבוצת Surface של מיקרוסופט, מציע מערכת מכוונת משתמש המאפשרת כיול של עטים דיגיטליים על מסכי מגע, תוך כתיבה חופשית. המערכת מורכבת מ-2 לוחות שחמט ומצלמה, כל אלו בשילוב עם מספר אלגוריתמי ראייה ממוחשבת מאפשרים למצוא את מיקום העט במרחב. בחלקו השני של הפרויקט פותחה ומומשה רשת נוירונים שאומנה על תוצאות מערכת המצלמה, מה שהוביל ליכולת לנבא את מיקום העט מתוך מידע גולמי במסך המגע. 

בתמונה מימין לשמאל: יעל לבנה, ד"ר שי וולפינג וניר דוד

 

יעקב פיינגלרנט, המהנדס הראשי של בית הספר לחשמל ציין כי "שמחנו והתרגשנו לקיים את האירוע באופן  פיזי ולא מקוון השנה. האירוע הוא גולת הכותרת של פעילות הפרויקטים השנתית. הוא מאפשר לסטודנטים.ות להציג את פירות עבותדם.ן לאנשי התעשייה והאקדמיה. אנו מקווים שהמסורת של יום פרויקטים מסקרן תמשיך, ומצפים להרחיב את תחומי הפעילות ואת חשיפתם של הפרויקטים".

 

לדברי יערית רחמים אברוצקי, מנהלת ארגון עמיתי התעשייה "השנה יום הפרויקטים היה מרגש במיוחד, לאחר שנה מורכבת שבה המעטנו במפגשים חברתיים, סוף, סוף יכולנו להיפגש עם הסטודנטים והסטודנטיות המוכשרים שלנו, השותפים מהתעשייה ובני המשפחה. אנו מברכים על ההיענות של חברינו מהתעשייה לקחת חלק משמעותי באירוע החל משלב הנחיית הפרויקטים ועד לשלב השיפוט והענקת החסות. אנו גאים בפרויקטים המרשימים שהוצגו במסגרת האירוע, ובטוחים כי לחיבור עם התעשייה עוד בשלב הלימודים השפעה ניכרת על הרמה האקדמית וכן בבניית מסלול הקריירה."  

 

ברכות לזוכים ולזוכות ותודה גדולה לסטודנטים.יות המשתתפים, לחברת נובה ולעמיתי הארגון שהתנדבו לכהן כשופטים.ות והובילו לקיומו של יום פרויקטים מוצלח ביותר. 

 

סקרנים לשמוע ולראות עוד פרויקטים שהציגו באירוע? מוזמנים.ות להמשיך לקרוא פה

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>