קבלו את ד"ר עופר כפיר

קבלו את ד"ר עופר כפיר
ד"ר עופר כפיר

נעים מאוד, אני ד"ר עופר כפיר

הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב...אחרי דוקטורט בפיסיקה בטכניון ופוסט-דוק במכון מקס-פלנק ואוניברסיטת גטינגן בגרמניה. בחרתי לבוא לת"א כי זה נראה לי מקום שמשלב תחרותיות עם אווירה תומכת בה כיף לסטודנטים צעירים ולפוסט-דוקטורנטים לעבוד. מנסיוני זה שילוב מנצח.

דברים שאני גאה בהם...קשורים להשפעה על תחומי מחקר שנגעתי בהם. מה שטוב בלהיות חלק ממערכת אקדמית הוא יכולת להשפיע בכמה רמות. ברמת העברת הידע והאהבה לפיסיקה אני גאה בסדנה שבניתי בקורס "גלים" במהלך הדוקטורט. שנים אחר כך פגשתי סטודנטים שאמרו לי שבזכות זה הם בחרו בתואר גבוה באופטיקה וגלים. במחקר עצמו, התמזל מזלי להשפיע על תחום האופטיקה הקוונטית של קרני אלקטרונים. כניסה לתחום חדש ולאחר זמן קצר לייצר בו ערך ורעיונות משמעותיים שמשנים תפיסה גם אצל מומחים היא כיף אדיר.

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי, הייתי אומר...שהמחקר שלי עוסק בפיסיקה בסיסית של אור ואלקטרונים שתאפשר להצמיח מתוכה יכולות חישה ושליטה חדשות במערכות קוונטיות קטנטנות. מסתבר שצימוד קוונטי בין אור והחומר הפשוט ביותר שקיים – אלקטרונים חופשיים – יוכל ממש בשנים הקרובות לאפשר טכנולוגיות חדשות. בעצם שום דבר לא צץ יש מאין. אני נשען על מכשור בתחום של מיקרוסקופי אלקטרונים שבמשך כמה עשורים שופרו ונעשו נוחים למשתמש. כתוצאה מכך, כל תכונה חדשה שאוכל להלביש על האלקטרונים בתוך המכשירים האלו ישר תוכל לרתום למימושה סט כלים אדיר.

החלום שלי במחקר...להוכיח את קיומה של שזירה קוונטית בין אלקטרונים ופוטונים ולמנף את זה ליכולות בתחום המחקר ה"רותח" בתקשורת, חישה, ומחשוב קוונטי. באופן אולי קצת אירוני, הגורם המאפשר של תהליכי המחקר האלו הוא לייזר חזק, שהתיאור המדוייק ביותר שלו הוא קלאסי לחלוטין. באוניברסיטת תל אביב יש לי הזדמנות פז כדי לממש חלומות: מצד אחד להכנס מהר למעבדה קיימת ולהתחיל לעסוק בפיסיקה, ומצד שני, לקבל מעבדה חדשה ולקחת חלק בתכנונה ובבנייתה מאפס.

כשאני לא באוניברסיטה...אני אוהב לטייל בהרים גבוהים וקרים. בישראל זה טיפה בעייתי.

אם לא הייתי חוקר הייתי...עובד עם חבר בסטרט-אפ שממיר מים לדלק מימן.

פרטי ההתקשרות שלי...טלפון 050-7522264 / אי-מייל: kfir@tauex.tau.ac.il