4 מענקים יוקרתיים לחוקרי וחוקרות הפקולטה להנדסה

מטעם ארגון ה- ERC האירופי

12 ינואר 2022
4 מענקים יוקרתיים לחוקרי וחוקרות הפקולטה להנדסה
בתמונה מימין לשמאל: ד"ר גילי ביסקר, ד"ר גדעון שגב, ד"ר טלי אילוביץ' וד"ר שי סולומון

ארגון ה- ERC האירופי הכריז השבוע על זוכי מענקי המחקר לשנת 2022, 6 מענקים יוקרתיים ניתנו לחוקרי האוניברסיטה, כאשר 4 מבין הזוכים הם חוקרות וחוקרים מהפקולטה להנדסה:

• ד"ר גילי ביסקר - המחלקה להנדסה ביו-רפואית - מחקר בנושא מערכות מחוץ לשיווי משקל
  • ד"ר טלי אילוביץ - המחלקה להנדסה ביו-רפואית - מחקר בנושא טיפול בסרטן מוח
  • ד"ר גדעון שגב - מבית הספר להנדסת חשמל - מחקר בנושא משאבות יוניות
  • ד"ר שי סולומון - מבית הספר להנדסת חשמל - מחקר בנושא אלגוריתמים בגרפים דינמיים

מענק ה- ERC (המועצה האירופית למחקר), המחולק מדי שנה על ידי האיחוד האירופי, נחשב לאחד ממענקי המחקר היוקרתיים והחשובים בעולם המדע. ה-ERC נוסד בשנת 2007 כגוף מימון וחסות למחקרים מצטיינים ופורצי דרך מכל רחבי אירופה.

ייעודו של המענק לאפשר לחוקרים צעירים להגשים את מטרות המחקר שלהם כמו גם לקדם שיתופי פעולה פורים ולסייע בשלבים הראשונים של מסחור טכנולוגיות. השנה זכו במענק 397 חוקרים צעירים מ-22 מדינות, בסך כולל של 619 מיליוני אירו (בממוצע 1.5 מיליון אירו לחוקר).

"המחלקה להנדסה ביורפואית גאה בסגל החוקרים והחוקרות שלה, ובעיקר בד"ר גילי ביסקר ובד"ר טלי אילוביץ' על זכייתן במענק ERC היוקרתי לשנת 2022. ברכות ואיחולים למחקר פורה ומרתק" מברך פרופ' מיקי שיינוביץ, ראש המחלקה להנדסה ביו-רפואית.

פרופ' רמי זמיר, ראש בית הספר להנדסת חשמל מחזק ומסכם כי "זכייה ב ERC היא אות למצויינות יוצאת דופן, ודורשת מחוייבות והשקעה רבה, בתקווה ששכרה יהיה בצידה!"