לגשר את הפער: המרכז לקשרי תעשייה מקדם חיבור של אוכלוסיות סטודנטים וסטודנטיות מגוונות עם התעשייה
הידעתם.ן? בקמפוס יש תכניות שיכולות לקדם אתכם.ן!
לגשר את הפער: המרכז לקשרי תעשייה מקדם חיבור של אוכלוסיות סטודנטים וסטודנטיות מגוונות עם התעשייה
בעידן הגלובלי המשתנה במהירות של היום, חיבור בין העולם האקדמי לתעשייה מהווה את המפתח להצלחה. במטרה לגשר את הפערים ולייבא את התעשייה המתקדמת ביותר לתוך הקמפוס, המרכז לקשרי תעשייה בשיתוף הנציבות לשוויון, מגוון וקהילה באוניברסיטת תל אביב מציעים פתרונות מותאמים אישית לכל קהל הסטודנטים וסטודנטיות.
על אוניברסיטת תל אביב מוטלת אחריות לקחת חלק במרקם המוסדי והחברתי לבנייה ושימור חברה שוויונית ומגוונת, ולכן הנציבות לשוויון, מגוון וקהילה מציעה תכניות ופעילויות שונות במטרה לייצר מרחב אקדמי ליברלי המאפשר פיתוח והנחלת דעת, הצמחת רעיונות ופתרון בעיות מורכבות, בו קבוצות אוכלוסייה שונות נפגשות לראשונה לפעילות משותפת. ביחד עם ארגון עמיתי התעשייה, פועלים המרכזים לייצר הזדמנויות למוביליות חברתית עבור התלמידים ותלמידות, ומייצרים מפגשים ופעילויות ייעודיות עם חברות מובילות במשק כדי להבטיח שוויון הזדמנויות, גיוון ומצוינות בחברה הישראלית.
בשורות הבאות יפורטו כמה תכניות שאותם אנו מקדמים באמצעות שותפתנו בתעשייה:
- תכנית "דור ראשון באקדמיה" תכנית המעניקה תמיכה וליווי לסטודנטים.ות ללימודי התואר הראשון, אשר הוריהם.ן אינם בוגרי מערכת ההשכלה הגבוהה. התכנית פונה לסטודנטים.ות בשנה א' הלומדים.ות בפקולטה למדעים מדויקים, הנדסה, מדעי הרוח ובבית הספר לרפואה. במסגרת התכנית הסטודנטים.יות זוכים.ות למעטפת של ליווי פרטני מיועצת חינוכית סביב נושאים רגשיים, אקדמיים וחברתיים, ומשתתפים.ות במפגשים קבוצתיים בהם ירכשו כלים להצלחה בלימודים האקדמיים, ויחשפו לתכנים המסייעים בהסתגלות חיובית לאקדמיה ובהעצמה אישית.
- תכנית שנת מעבר- תכנית "שנת מעבר" מעניקה מעטפת מקיפה לצעירים.ות מהחברה הערבית, במטרה לשפר את השתלבותם במסלולי הכשרה שונים ובאקדמיה, לקראת השתלבות עתידית בשוק התעסוקה הישראלי. מרבית הצעירים הערבים מגיעים אל שוק התעסוקה הישראלי בפער למול המקבילים להם בחברה היהודית עקב פערים בהיכרות עם עולמות התוכן הרלוונטיים, פערי שפה ופערים בחינוך שמשפיעים על השתלבותם והצלחתם בשוק העבודה. תוכנית "שנת מעבר"(GAP YEAR) היא פרי שיתוף פעולה בין הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים במשרד לשוויון חברתי וג'וינט ישראל.
- תבנית מובאדרונא- התכנית מחברת בין סטודנטים.ות מהחברה הערבית לתעשייה בסדרה של מפגשים מרתקים. התכנית "מובאדרונא" מעניקה את הכלים הנדרשים בליווי מומחים מהתעשייה וצוות מרכז היזמות. התכנית פונה לענות על שאלות כגון: מה המגמות הטכנולוגיות המובילות בעולם? כיצד הופכים רעיון, למוצר שוק? מה היא חדשנות?
- אנשי ונשות המילואים- בתקופה של חוסר יציבות שכזאת הארגון פועל לסייע לסטודנטים.ות באמצעות פרסום משרות, הנגשת אנשי הקשר בחברות ויצירת אירועי און-ליין שישלחו לצפייה מאוחרת למגוייסים.ות. בנוסף התקיימו פעילויות ייעודיות על ידי עובדים ועובדות מהחברות המובילות במשק כדי לסייע לסטודנטים.ות שנקראו למילואים. ארגון עמיתי התעשייה פועל לשילוב תכניות חניכה וסיוע לסטודנטים.ות ששירתו במילואים, וזאת כאמור בשיתוף התעשייה. למשל חברת אפל וחברת KLA יצאו בתכנית מלגות ייחודיות אשר עודדות התנדבות עם אוכלוסיית חיילי המילואים.
בכל אחת מהתכניות שפורטו התעשייה לוקחת חלק פעיל ורואה את המחויבות החברתית כחלק מהאג'נדה של החברה. צוותי החברות פועלים רבות לאורך כל השנה בהנגשת תכנים, מסלולי קריירה, קהלים ועוד.
המרכז לקשרי התעשיה ימשיך לפעול לצד החברות על מנת לשלב את מיטב החברות בתעשייה ביום יום של הסטודנטים.ות וגם בהליך בניית הקריירה.
כדי להשתתף בתכניות או להציע רעיונות נוספים, אנו מזמינים אתכם.ן ליצור קשר ולהצטרף אלינו במהלך הדרך להצלחה אקדמית ומקצועית עוד יותר.