סמינר 2# תקיפות נגד למידת מכונה והשלכותיהן על נהיגה אוטונומית

תכנית סמינרים 2023

18 באפריל 2023, 16:00

תכנית סמינרים 2023: לנהוג בעקבות האלגוריתם - עתיד העבודה תחת בוס לא אנושי

18/4/2023 16:00 בזום, ד"ר אייל רונן וד"ר מחמוד שריף תקיפות נגד למידת מכונה והשלכותיהן על נהיגה אוטונומית

למידת מכונה (ML) נמצאת בליבה של טכנולוגיות תחבורה אוטונומיות. עם זאת, הרגישות של מודלי ML להתקפות, מעוררת ספקות לגבי המידה שבה אנו יכולים לסמוך על הטכנולוגיות הללו. ההרצאה תעסוק בהתקפות שונות בזמן היסק נגד ML, המשפיעות על נכונות תוצאות ההסקה של מודלים של ML וכן על הזמן הנדרש להרצת המודל. נתאר את ההשלכות הפוטנציאליות של התקפות אלו על נהיגה אוטונומית, כולל במסגרות מעשיות שבהן ליריבים עשויה להיות גישה מוגבלת לשאילתות למודולי ML. נדון בטכניקות שיכולות לעזור לקדם אמון במודלים של ML בכלל, ובמערכות תחבורה אוטונומיות שהם מאפשרים, בפרט.

** ד"ר אייל רונן וד"ר מחמוד שריף הם חברי סגל בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. הם חוקרים נושאים שונים באבטחת מידע ופרטיות.

להרשמה (לאחר ההרשמה ישלח במייל קישור להצטרפות)