מדעים להייטק: תוכנית לימודים חדשה בפקולטה להנדסה

המסלול הראשון מסוגו בארץ לתואר ראשון במדעים להייטק, המשלב טכנולוגיה ויצירתיות פורצת דרך

27 יוני 2019
מדעים להייטק

אוניברסיטת תל אביב פתחה השנה (במרץ 2019) תוכנית חדשה וייחודית שתכשיר את בוגריה להשתלבות בעולם ההייטק. מדובר בתוכנית חדשה של הפקולטה להנדסה בשם "מדעים להייטק" לקראת תואר ראשון דו-חוגי. את התוכנית יוכלו ללמוד גם בעלי תואר ראשון והם יקבלו תואר ראשון נוסף (BSc) במתכונת "חוג לאחר תואר".

התוכנית מעניקה לסטודנטים רקע מתמטי חזק יחד עם התמקדות במחשבים-תוכנה ובמדע הנתונים ומערכות מידע, והיא מסתיימת בפרוייקט גמר באחת מהחברות בתעשייה. בין הנושאים הנלמדים בתוכנית: פייתון ושפת C, למידת מכונה, שיטות בעיבוד תמונה וראיה ממוחשבת, אבטחת מערכות מידע, ממשקי משתמש ועוד.

במסגרת המסלול לתואר דו-חוגי (תלת שנתי), ניתן לשלב עם "מדעים להייטק" כמעט כל תוכנית דו-חוגית אחרת: מדעים להייטק פלוס כלכלה, מדעים להייטק פלוס ביולוגיה, מדעים להייטק פלוס ניהול, מדעים להייטק פלוס פילוסופיה, מדעים להייטק פלוס משפטים, מדעים להייטק פלוס מזרח אסיה – או בעצם מדעים להייטק פלוס כל מה שתרצו (למעט הנדסה, מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, סטטיסטיקה, מדעי כדור הארץ ומדעי המחשב).

בעלי תואר ראשון יכולים ללמוד את התוכנית מדעים להייטק בלבד, במתכונת של "חוג לאחר תואר" (למעט בוגרים מהתחומים המפורטים לעיל). ניתן לסיים את הלימודים במסגרת חוג לאחר תואר בתוך שלושה סמסטרים (שנה וחצי).

התוכנית זוכה לתמיכה רבה מראשי תעשיית ההייטק, המבינים את הערך של בוגרים המשלבים לימודים טכנולוגיים יחד עם תחום לימודים נוסף.

תוכנית הלימודים

להלן גרסה זמנית של תוכנית הלימודים, יתכנו שינויים בהמשך.

קורסי תשתית:

מבוא למערכות חיפוש, למידה והמלצה

ממשקי משתמש

מחסני נתונים

*תלמידים שייקחו את התוכנית כחוג לאחר תואר, יכולים להשלים את לימודיהם תוך שלושה סמסטרים בחלוקה הבאה:

• סמסטר א': קורסי תשתית, סמסטר ב': קורסי ליבה, סמסטר ג': קורסים מתקדמים.
  • בחלוקה כזו העומס הממוצע לסמסטר הוא כ-20 שעות שבועיות.

למידע נוסף על תוכנית הלימודים כנסו לידיעון תש"ף

לקבלת פרטים נוספים אנא מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

*התואר מותנה באישור מל"ג.