מדעים להיי-טק: תוכנית לימודים חדשה בפקולטה להנדסה

המסלול הראשון מסוגו בארץ לתואר ראשון במדעים להיי-טק, המשלב טכנולוגיה ויצירתיות פורצת דרך

27 יוני 2019
מדעים להיי-טק

אוניברסיטת תל אביב פתחה בשנה שעברה (במרץ 2019) תוכנית חדשה וייחודית שתכשיר את בוגריה להשתלבות בעולם ההיי-טק. מדובר בתוכנית חדשה של הפקולטה להנדסה בשם "מדעים להיי-טק" לקראת תואר ראשון דו-חוגי. את התוכנית יכולים ללמוד גם בעלי תואר ראשון והם יקבלו תואר ראשון נוסף (BSc) במתכונת "חוג לאחר תואר".

התוכנית מעניקה לסטודנטים רקע מתמטי חזק יחד עם התמקדות במחשבים-תוכנה ובמדע הנתונים ומערכות מידע, והיא מסתיימת בפרוייקט גמר באחת מהחברות בתעשייה. בין הנושאים הנלמדים בתוכנית: פייתון ושפת C, למידת מכונה, שיטות בעיבוד תמונה וראיה ממוחשבת, אבטחת מערכות מידע, ממשקי משתמש ועוד.

במסגרת המסלול לתואר דו-חוגי (תלת שנתי), ניתן לשלב עם "מדעים להיי-טק" כמעט כל תוכנית דו-חוגית אחרת: מדעים להיי-טק פלוס כלכלה, מדעים להיי-טק פלוס ביולוגיה, מדעים להיי-טק פלוס ניהול, מדעים להיי-טק פלוס פילוסופיה, מדעים להיי-טק פלוס משפטים, מדעים להיי-טק פלוס מזרח אסיה – או בעצם מדעים להיי-טק פלוס כל מה שתרצו (למעט הנדסה, מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, סטטיסטיקה, מדעי כדור הארץ ומדעי המחשב).

בעלי תואר ראשון יכולים ללמוד את התוכנית מדעים להיי-טק בלבד, במתכונת של "חוג לאחר תואר" (למעט בוגרים מהתחומים המפורטים לעיל). ניתן לסיים את הלימודים במסגרת חוג לאחר תואר בתוך שלושה סמסטרים (שנה וחצי).

התוכנית זוכה לתמיכה רבה מראשי תעשיית ההיי-טק, המבינים את הערך של בוגרים המשלבים לימודים טכנולוגיים יחד עם תחום לימודים נוסף.

תוכנית הלימודים

להלן גרסה זמנית של תוכנית הלימודים, יתכנו שינויים בהמשך.

קורסי תשתית:

מבוא למתמטיקה בדידה

שיטות מתמטיות 1 (חדו"א)

שיטות מתמטיות 2 (אלגברה ליניארית)

מבוא להסתברות

תכנות - פייתון

קורסי ליבה:

מבני נתונים ואלגוריתמים

תכנות 2 – שפת C-

מבוא לחומרה

ניתוח נתונים

מבוא ללמידת מכונה

קורסי חובה:

מבוא למערכות הפעלה

מערכות מידע ובסיסי נתונים

פרויקט תעשייה

קורסי בחירה:

מבוא לתקשורת מחשבים

שיטות בעיבוד תמונה וראיה ממוחשבת

אבטחת מערכות מידע

תכן ובדיקת מערכות מידע

מבוא למערכות חיפוש, למידה והמלצה

ממשקי משתמש

מחסני נתונים

*תלמידים שייקחו את התוכנית כחוג לאחר תואר, יכולים להשלים את לימודיהם תוך שלושה סמסטרים בחלוקה הבאה:

• סמסטר א': קורסי תשתית, סמסטר ב': קורסי ליבה, סמסטר ג': קורסים מתקדמים.
  • בחלוקה כזו העומס הממוצע לסמסטר הוא כ-20 שעות שבועיות.

למידע נוסף על תוכנית הלימודים כנסו לידיעון תש"ף

לקבלת פרטים נוספים אנא מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

*התואר מותנה באישור מל"ג.