מפגש של מיטב אנשי ונשות HR לקידום הקשרים בין האקדמיה לתעשייה

ארגון עמיתי התעשייה של הנדסה הכריז במפגש על איחוד כוחות עם בית הספר למדעי המחשב

28 יולי 2021
בוקר HR

ביום שני ה-26.7.21 פתחנו את היום בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב בבוקר HR שהפך כבר למסורת של ממש, שמיועד לשותפות ולשותפים שלנו מתחום משאבי אנוש.  האירוע שנערך זו השנה הרביעית נועד לחזק את השותפות בין החברות הטכנולוגיות בארץ ובעולם לבין האקדמיה, תוך ביסוס קשרי עבודה בתחומי גיוס, מחקר, פרויקטי גמר, מעורבות אקדמית ועוד.

הרחבת קשרי אקדמיה תעשייה לאפיקים חדשים

המפגש החל בארוחת בוקר מפנקת ולאחריה נמסרה הודעה חגיגית מאת פרופ' דוד מנדלוביץ יו"ר ארגון עמיתי התעשייה, אודות איחוד ארגוני עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה ושל בית הספר למדעי המחשב, כאשר מעתה יהוו ארגון אחד, חדשני ועשיר בעשייה.

פרופ' מנדלוביץ הסביר כי "שילוב הידיים בין הפקולטה להנדסה לבין בית הספר למדעי המחשב משרת את האינטרסים של התעשייה, של החוקרים ושל הסטודנטים, וירחיב את הדיאלוג הפורה שמתקיים בין גופים אלו. אירועים עתידיים יתקיימו בהשתתפות היחידות האקדמיות השונות ויצרו תהודה לסטודנטים רבים יותר, ובכך נסייע לשיפור הקשר בין תלמידינו לבין מעסיקיהם לעתיד".

פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה ופרופ' סיון טולדו ראש בית הספר למדעי המחשב נשאו ברכה והביעו את שביעות רצונם מן האיחוד המרגש. בהמשך יערית רחמים אברוצקי, מנהלת ארגון עמיתי התעשייה, סקרה את פעילות הארגון בצל שנת הקורונה. ניכר כי חרף מגבלות התקופה וקיום האירועים באופן מקוון, עדיין נרשמה עלייה בפעילות המשותפת עם התעשייה. בנוסף על כך, אל שורות הארגון הצטרפו חברות חדשות  כמו CeragonNovaCheckpoint ו-Pagaya, ואף האיחוד עם מדעי המחשב מוסיף למעגל החברים חברות חשובות ומשמעותיות כגון Google ו- Microsoft.

מעבדות החדשנות של אוניברסיטת תל אביב

בהמשך הבוקר, העניק פרופ' מנדלוביץ הצצה לדבר החם הבא באוניברסיטה - "מעבדות החדשנות של אוניברסיטת תל אביב" שנמצאות בהקמה בימים אלו ממש. במפגש נסקרו שלוש מעבדות מתוך שש הראשונות שנמצאות בשלבי פיתוח:

השילוש הקדוש: יוצר, מבצע, מאזין

בחלקו השני של האירוע, ד"ר רועי אופנהיים מלחין, יוצר ומייסד תזמורת המהפכה, לקח אותנו אל מסע מוסיקאלי מרתק וסוחף מלא הומור ויצירה, והעשיר אותנו בפרשנויות במוסיקה, בקונצנזוס החברתי אודות מקור היצירה ותפקידם של היוצר, המבצע והמאזין ביחס למעשה המוסיקאלי. ההרצאה נחתמה בקטע מתוך המופע האחרון של תזמורת המהפכה "קונצ'רטו לגשש ותזמורת".

סיור במעבדות

בסיום האירוע ביקרו המשתתפים במעבדת הסטודנטים.ות של הפקולטה להנדסה. דני ברקו רכז פרויקטי גמר  של בית הספר להנדסה מכנית הציג את המעבדה במשכנה החדש בבניין ברודקום והדגים כיצד עובדת מדפסת תלת ממד. מאותה מדפסת הוכנו מחזיקי מפתחות במיוחד עבור באי האירוע.

בנוסף על כך, הוצגו פרויקטים מהפכניים של סטודנטים וסטודנטיות להנדסה מכנית שזכו להתלהבות רבה: טל קלמכטר ונמרוד בן יהודה הציגו פח אשפה אקולוגי ECO CAN שיודע לשטוף את עצמו  וג'ורדן פאר וניצן פרידלנדר הציגו רובוט לחיסוי מטוסים נגד קורונה. אנו מקווים לראות את הרעיונות הופכים מחלום למציאות בקרוב.

​פינוקים

רגע לפני שנפרדנו, כל האורחים קיבלו תשורה מאנוש – עמותה הישראלית לבריאות הנפש שמהווה 100% רכישה ותרומה חברתית. אנו מודים לכל השותפים והשותפות היקרים שלנו על העשייה והשותפות ההדוקה, ומצפים לפגוש אתכם.ן בקמפוס בשנת לימודים תשפ"ב.

הקליקו לצפייה בתמונות מהאירוע

לעדכונים שוטפים עשו לנו LIKE בפייסבוק