מספר שיא של סטודנטים בתשפ"א

יותר מ-120 סטודנטים וסטודנטיות החלו השנה את לימודיהם בתוכנית.

מדעים דיגיטליים להיי-טק

למרות הקורונה וסגר החגים, שנת הלימודים תשפ"א נפתחה באנרגיות גבוהות. יותר מ-120 סטודנטים וסטודנטיות החלו את לימודיהם בתוכנית, וכשבועיים לאחר מכן התבשרו כי המועצה להשכלה גבוהה הסמיכה את האוניברסיטה להעניק לבוגרי ובוגרות התוכנית תואר ראשון (BSc) במדעים דיגיטליים להיי-טק (BSc in Digital Sciences for High-Tech).

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרק שטייף, בירך על אישור המל"ג בהודעה מיוחדת שהוציא, ואיחל הצלחה לפקולטה להנדסה ולצוות התוכנית.

תוכנית הלימודים היצירתית והחדשנית משלבת לימודי מתמטיקה, תכנות ומדע הנתונים יחד עם חוגים שונים מרחבי הקמפוס. כ-15 חוגים שונים מ-6 פקולטות שונות משולבים עם מדעים דיגיטליים להיי-טק, החל מניהול וכלה במוזיקה.

בסך הכול לומדים היום כ-200 סטודנטים וסטודנטיות בשלושה מחזורים, במתכונת דו-חוגית או בחוג לאחר תואר, מהם כלכלנים, מנהלות, משפטנים ועוד.

פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה, מאמין שהחשיפה הרב-תחומית הזאת משפרת את היצירתיות. "העולם הטכנולוגי משתנה ומחלחלת לתוכו ההבנה שעבודה בתחום הטכנולוגיה אינה מצריכה רק ידע על הטכנולוגיה. חברות ההיי-טק מבינות שהלקוחות משתנים, וצריך לחשוב מחדש איך מדברים איתם. ממשק אדם-מכונה מעלה שאלות של אסתטיקה ופסיכולוגיה גם יחד. אלה דברים שבעבר לא הבינו עד כמה הם נחוצים", אומר פרופ' רוזנוקס.

ואכן, התוכנית שהוקמה בתמיכת התעשייה זוכה לתמיכה רבה מהחברות המובילות במשק. כיום מתקיים שיתוף פעולה הדוק עם חברות ענק כמו אמדוקס ואלביט, כמו גם סטארט-אפים פורצי דרך בתחום מדע הנתונים.

"אם יש לך רעיונות מבריקים אבל חסר לך הידע כדי להפוך אותם למציאות - אנו מזמינים אותך להצטרף אל תלמידות ותלמידים נוספים במסלול חדש שנועד לפרוץ דרכים בדרך לכיבוש  פסגת ההיי־טק", מסכם פרופ' רוזנוקס.

הידעת? 48% מהסטודנטים החדשים במתכונת דו-חוגית של מדעים דיגיטליים להיי-טק הם נשים. רוצה לקרוא עוד? לכתבה ב-TheMarker.