אירועים קודמים

אירועי מועדון שילובים תשע"ה

אוקטובר 2014

שנת הפעילות תשע"ה החלה עם אירוע פתיחת שנה, בסימן חגיגות 20 שנה למועדון שילובים. באירוע ארחנו את  ד"ר שלמה מרקל סגן נשיא ברודקום העולמית, בהרצאתו המעניינת Everything is connected

על ההרצאה: בגידול המעריכים של תקשורת הנתונים והצפי לעשרות מיליארדי רכיבים מקושרים התפיסה של everything  connecting מתפתחות לסינגולריות של: Everything is connected

 על המרצה: ד"ר שלמה מרקל, סגן נשיא ברודקום העולמית מאז 2001 בנושאי מפת הדרכים, מיזוגים ורכישות. תא"ל במיל (ראש מספן ציוד חיל הים) ודוקטור למדעים מה'טכניון' בבינה מלאכותית.

 

כמו כן הושקה תכנית "בוגר מייעץ ומתייעץ של שילובים" פרטים ניתן למצוא באתר (בקטגוריית "אודות")

 

הרצאה בנושא: "איך להעביר מסר ממוקד בצורה אפקטיבית ועוצמתית" הועברה ע"י המרצה עופר רשף, כותב הספר "להטיס את הפרפרים במבנה", להיות במיטבך מול קהל ולהצליח באמצעות פרזנטציה אפקטיבית.

 

נובמבר 2014

במסגרת שבוע היזמות הגלובלי, התקיים כנס יזמות בשיתוףMIT : Time to Start UP Follow the Challenging Road בכנס השתתפו פנל של יזמיות, בנושאים הבאים:

  • הרגע שבו מחליטים להתפטר מהעבודה ולהגשים חלום- מתי, למה ואיך/ יעל ויזל, מייסדת ומנכ"ל,ZEEKIT
  • שיווק גרילה- איריס שור, יזמת וסמנכ"ל שיווק ומוצר ב- Takipi, בעבר ב VisualTau
  • גיוס הון אנושי לסטארט אפ: זיהוי המוקשים שבדרך- עו"ד מרי ציון, שותפה, משרד ברנע ושות'
  • בניית מועצת מנהלים כך שתהיה נכס ולא נטל- שני קיסר, יזמת ומנכ"ל,Sol Chip
  • בחירת שיטת הגיוס יקבע את אופי החברה והסיכונים הנלווים- אירית רפפורט, יזמת ומנכ"ל,Gryphonet
  • הדרך למכירה מוצלחת- סול צבי, יזמת ומנכ"לית Genieo
  • הנחייה וסיכום הערב- אלה מטלון, מנכ"ל פורום MIT ליזמות, יו"ר שבוע היזמות הגלובלי, מרצה באקדמיה

 

דצמבר 2014

ערב תרבות בשיתוף ועד הנדסה, הרצאה, מוזיקה (ג'אם) וסדנת אלכוהול. נושא ההרצאה: תאוריה ופרקטיקה ניהולית בגובה העיניים- ניהול פרויקטים Quick View, מרצה גלית יסקרביץ- טיץ.

לכבוד חנוכה ערכנו סיור במפעל שוקולד אורנת לילדי המהנדסים. מפעל אורנת מנוהל ע"י יאיר דראל, בוגר הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב, שלקח את הילדים לסיור מתוק, כולל הפעלות.

ינואר 2015

שילובים דואגים לקריירה שלכם! בינואר התקיים כנס קריירה לבוגרים ולסטודנטים של הפקולטה. בכנס השתתפו חברות מובילות בתעשייה: אינטל, אפל, ברודקום, טבע, תעשייה אווירית  וחברת השמה, cps. התקיימו הרצאות  תוכן בנושא קריירה, וניתן היה לקבל עצה מבוגרים מייעצים במסגרת "שולחנות עגולים" שהיו זמינים לאורך כל הכנס - כי תמיד טוב לשמוע עצה מבעל ניסיון.

ההרצאות כללו:

  • הצעד הבא בקריירה- לעלות על מסלול ההצלחה, פרופ' יונתן סמילנסקי, מומחה בינלאומי בתהליכי פיתוח קריירה
  • שימוש מושכל בתקשורת בלתי מילולית אפקטיבית. ד"ר נירית קרקובר, מרצה ויועצת ארגונית, בעלת התמחות ייחודית בתחום התקשורת הבלתי מילולית.
  • העברת מסר מילולי ממוקד ואפקטיבי מול משקיעים ובראיונות עבודה, עופר רשף, מנחה, יועץ ומאמן בתחום העברת מסרים, פרזנטציה אפקטיבית ומיומנויות הופעה בפני קהל.
  • אינטל- לצמוח במקום הנכון, יהודית ימפולסקי, סמנכ"לית משאבי אנוש אינטל.

 

התקיים סיור במפעל טמפו שכלל שיחה בפאב של המפעל עם דגש על הנדסת תעשייה וניהול וסיור בקווי הייצור

 

פברואר 2015

הרצאה של בוגר הפקולטה סא"ל (מיל.) ד"ר דניאל גולד בנושא: "מכיפת ברזל לכיפת הסייבר- התמודדות עם אתגרי המחר".

על ההרצאה:  הצגה חדשנית וייחודית המתארת קונספט להגנת סייבר כוללת, תוך כדי אינטגרציה של קונספטים, טכנולוגיות ורעיונות בין תחומיים, בעיקר מתחומי הלוחמה האלקטרונית וההגנה בפני רקטות וטילים, התמודדות עם אתגרי המחר.

 על המרצה : תא"ל (מיל. ) ד"ר דניאל גולד, הינו בוגר הפקולטה להנדסה. מנכ"ל ומייסד "גולד טכנולוגיה מו"פ ויזמות בע"מ", אבי "כיפת ברזל", לשעבר ראש המחקר והפיתוח בצה"ל ומשהב"ט, יו"ר הועדה הלאומית למחקר והפיתוח של הסייבר האזרחי. כיהן כר. מו"פ (מחקר ופיתוח) במפא"ת (המנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות) ולפני כן במגוון תפקידי מחקר ופיתוח במפא"ת ובחיל האוויר. יזם וניהל את פיתוח מערכת "כיפת ברזל" להגנה בפני טילים ועל כך זכה בפרס ביטחון ישראל לשנת 2012. בהנהגתו, יחידת המו"פ זכתה ב- 7 פרסי בטחון ישראל.

 

קיימנו אירוע משותף עם  : IsraelStartupNetwork

Propel Your PR with Smart Strategies

An evening with Alan Weinkrantzlegendary Startup PR / Communications Strategist  plus a panel of local PR experts:  Uriah Av-Ron established Oasis PR to provide Israeli companies with a local partner to develop, write and implement public relations programs in the relevant US and int'l industry press in order to generate leads and grow their business.

 Leron Kornreich is founder and chief strategist at Silicon Valley Communications, a tech-focused full-service PR agency representing some of the most exciting startups in Israel and Silicon Valley, including Sisense, Alpine Data Labs, CyActive and ClickTale.

 Hayut Yogev is the CEO of Gaia-VSM. Gaia specializes in building market strategies and marketing for technology start-up companies.

 

 

מוקדם יותר בשנת 2014

 

ינואר 2014

"כולם ישנים" – פיתוח הון אינטלקטואלי. המפגש עסק בפיתוח שני קווי מוצרים מבוססי IP

 

הרצאה של גיא רולניק, מייסד ועורך ראשי TheMarker, בנושא: אתגרי הכלכלה הישראלית ב-2013 והקדנציה הקרובה - הרצאה על עתידה הכלכלי של מדינת ישראל היום שאחרי הבחירות.

 

פברואר 2014

מועדון "שילובים" פתח בסדרה ייחודית "משא ומתן עם מקצוענים - Negotiation Excellence". המטרה היא להפגיש את הבוגרים הבכירים והצעירים כאחד עם אנשי עשייה בעלי ניסיון עשיר במשא ומתן בתחומים מגוונים. רשימת המרצים תכלול בוגרים מובילים של הפקולטה עם מקצוענים אחרים במטרה לייצר הכרה אמיתית עם הכלים, הטכניקות וסיפורי ההצלחה והכישלון מחדרי המשא ומתן. ההרצאה הראשונה הייתה בנושא: משא ומתן על מיליארד דולר - מקרה בוחן של עסקת WAZE. המרצה היה עו"ד ניצן הירש, ממובילי המו"מ בעסקת הרכישה של חברת WAZE הישראלית. 

 

 

שנת 2013

השנה החלה עם חגיגת פתיחת שנת תשע"ג. האירוע נפתח עם ארוחת ערב ויין איכותי של יקבי רמת הגולן. הייתה הרצאה של ד"ר מתניה אביתר על "האתגר התחרותי הלאומי בסייבר". היה מופע קצבי, סוחף ואנרגטי עם צמד אמנויות Beat4it- עולמות תוכן בקצב.

 

במהלך השנה היו לנו אירועים בנושא תחבורה חכמה, האדם הביוני, סדנא בנושא משא ומתן, סדרת סדנאות בנושא רישום פטנטים בשיתוף משרד הפטנטים הגדול בעולם – Finnegan, סיור בבתי הזיקוק, ועוד.

 

בנוסף, התקיים אירוע מליאה בנושא יזום, תכנון אסטרטגי וביצוע מו"פ: מהמעשה לתיאוריה - "כיפת ברזל", הרצאתו של ד"ר דניאל גולד, ממפתחי כיפת הברזל ובוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטה.

 

ינואר 2013

אירוע מליאה כלכלי עם גיא רולניק - אתגרי הכלכלה הישראלית בשנת 2013 והקדנציה הקרובה - יום אחרי הבחירות גיא רולניק דן בעתידה  הכלכלי של מדינת ישראל תוך התבוננות על הנושאים החמים שהשפיעו על כולנו.

 

פברואר 2013

האם שוק ההון ניתן לחיזוי? ד"ר ליפא רויטמן - בהרצאה הוצג כיצד ניתן לבצע שימוש באלגוריתמים מתקדמים כגון אלגוריתמים גנטיים לחיזוי מגמות מסחר ואיתור הזדמנויות בשוק ההון.

 

אפריל 2013

אדם הביוני מציאות, דמיון ומה שביניהם בהשתתפות פרופ' שמואל עינב וד"ר רועי צזנה
 

 

מאי 2013

אירוע מליאה בנושא תחבורה חכמה – השתתפו: רון ישראל - מנכ"ל SPOTAM, דוד מרקוס - סלוקייטור מקבוצת פוינטר, איתמר קזאז - מנהל פיתוח, בטר פלייס, רועי בן חיון - מומחה בתחום האוטומוטיב, בן ניניו מחברת Car2go
 

 

יוני 2013

ב-26/6/2013  התקיים כנס מחזורים של הפקולטה להנדסה בבריכת האוניברסיטה. היה כנס של כל הבוגרים מכל השנים בחסות שילובים. הייתה בירה ללא הפסקה, מפגש של אנשים שלא התראו שנים, מינגלינג, מוסיקה טובה ואווירה טובה!  ובעיקר היה כיף....  הערב החל עם ארוחה קלה, לאחר מכן היה מופע ומשם האנשים התחלקו לפי כיתות ומחזורים. הייתה התרגשות רבה באוויר! אנשים נפרדו בציפייה להיפגש כל שנה!

 

אוקטובר 2013

הקיץ עבר לו, החום חלף לו והשנה החדשה נפתחה בציון 20 שנה למועדון שילובים. האירוע התקיים כמיטב המסורת ברחבת הפקולטה להנדסה. ושמענו הרצאה מרתקת מפיו של ח"כ פרופ' אבישי ברוורמן

 

נובמבר 2013

הרצאה בנושא ההבדל בין הצלחה לכישלון בשוק ההון. בהרצאה ניסינו להבין את סוד ההצלחה בשוק ההון של המשקיעים הגדולים, כגון וורן באפט ופיטר לינץ'.

 

גם מקומם של ילדי המהנדסים לא נפקד: פעילות מקסימה עם לגו לילדי המהנדסים בכיתות א'-ד'. הילדים בנו דגם קרוסלה יחשפו הילדים לשני הכוחות הפיזיקליים: כח צנטריפוגלי וכח צנטריפטלי. 

 

הרצאה ראשונה בסדרה: כל מה שרצית לדעת על פטנטים ולא העזת לשאול במפגש סופר על חשיבות הקניין הרוחני בכלל ופטנטים בפרט. מהו פטנט ועל מה ניתן לרשום פטנט. מהן האסטרטגיות ליצירת ערך בעזרת פטנטים ואיך להתחיל לרשום פטנט.

 

 

שנת 2012

 

דצמבר 2012

ד"ר דניאל גולד - יזום, תכנון אסטרטגי וביצוע מו"פ: מהמעשה לתיאוריה- "כיפת ברזל". בהרצאה הוצגה מתודולוגיה ייחודית אשר פותחה בהתבסס על הניסיון הרב שנצבר בישראל, והמאפשרת מקסום היעילות והאפקטיביות של ההשקעה במחקר ופיתוח תוך עידוד החדשנות, היזמות, נטילת סיכונים מושכלים והשגת ביצועים עליונים.  פרויקט כיפת הברזל אשר נהגה ובוצע ע"י המרצה, יוצג כדוגמא מרכזית.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>