נמלטים בסטייל

חדר בריחה אופטי למטרות למידה

29 מרץ 2018
נמלטים בסטייל

טרנד חדרי הבריחה כובש גם את הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל-אביב. חדר בריחה הוא משחק מוכר שכבש את העולם בעשור האחרון, משחק קבוצתי שבו מנסים המתמודדים לצאת מהחדר על ידי פתרון חידות וביצוע משימות בזמן קצוב ועבודת צוות. אבל אצלנו בפקולטה לקחו את זה צעד אחד קדימה לכיוון האופטי.

SPIE היא חברה בינלאומית, ללא מטרות רווח, המקדמת גישה בין-תחומית למדע וליישום של אור. החברה מקדמת טכנולוגיות מתפתחות באמצעות חילופי מידע בין-תחומיים, חינוך מתמשך, פרסומים, תקדים פטנטים וקריירה ומקצועיות. כל שנה הSPIE ממן פעילות של תא סטודנט ייחודי חוצה פקולטות (פזיקה, כימיה, הנדסה ועוד) ומקדם קשר בין סטודנטים  על ידי פעילויות ואירועים להרחבת ידע האופטיקה אצל הסטודנטים. השנה תא הסטודנטים החליט להשתגע ולבנות חדר בריחה אופטי!

אופטיקה זה שם המשחק

סטודנטים לתואר שני באופטיקה קיבלו משימה מהמנחה שלהם להוציא תוצאות לכנס שהדד ליין שלו עוד 60 דק. סיטואציה מאוד מוכרת לסטודנטים. בסוף החדר, מי שהצליח (וגם מי שלא) קיבל מאמר אקדמי עם הסברים פיזיקאליים על החידות בחדר. מטרת המשחק היא חינוכית ומעניקה התנסות עם נושאים מגוונים בתחום האופטיקה תוך כדי משחק. "הכוונה שלנו היא fun education וחשיפה לתחומי אופטיקה שונים. בדרך כלל סטודנטים לתארים מתקדמים מתמקצעים בתחום ספציפי. פה אספנו מגוון סטודנטים העוסקים בתחומים שונים כדי לחשוף אותם לנושאים מגוונים באופטיקה" כך אומרת לנו ליהי שילה, דוקטונטית בהנדסת חשמל

נותני חסות ומארגנים

החדר מומן על ידי ה - SPIE TAU Student Chapter  וחברת ראש אלקטרואופטיקה אשר תרמה ציוד אופטי. ארגון LMI תמך אינטלקטואלית עם רעיונות לחידות ופרסום לרשימת התפוצה שלו.

צוות המארגנים: לורן וולברומסקי - תואר שני בהנדסה ביו-רפואית, ברק חדד - תואר שני, מתחיל דוקטורנט, בהנדסת חשמל, דינה קרדש - דוקטורנטית בכימיה, יואב נייגט -  תואר שני בהנדסה ביו-רפואית, לידור קרקו - תואר שני בהנדסה ביו-רפואית, ניר טורקו - דוקטורנט בהנדסה ביו-רפואית, רועי דוידי -  תואר שני בהנדסת חשמל, ליהי שילה דוקטורנטית בהנדסת חשמל.