סטודנט ללא מעצורים!

קבלו את פאהים בלאן - סטודנט להנדסת חשמל ועובד בחברת Ceragon

12 יולי 2022
פאהים בלאן - CERAGON NETWORKS LTD

פאהים בלאן סטודנט בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב ועובד בחברת סרגון בתפקיד Software Embedded Engineer. תפסנו את פאהים לשיחה על לימודים, קריירה והשילוב בין השניים.

 

סרגון נטוורקס בע"מ היא חברת הייטק ישראלית המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות תקשורת אלחוטיות בפס-רחב העובדות בתדרי מיקרוגל וגלים מילימטריים. ציוד החברה משמש בעיקר ספקי שירותים סלולריים כדי לקשר את תחנות הבסיס אחורה אל לב הרשת.  

 

הנה כמה תובנות מהסטודנט שלנו פאהים על השילוב בין לימודים וקריירה:

 

מהו תפקידך ב- Ceragon?
כיום אני סטודנט להנדסת חשמל ועובד בחברת סרגון בתפקיד Software Embedded Engineer  במחלקת  ה-Software בארגון. אין ספק שהתפקיד מאתגר, מעניין וכזה שתמיד רציתי לעסוק בו. אני חלק מצוות ה-Networking בתוכנה. הצוות אחראי על כמה תחומים: קליטה והרמה של צ'יפים חדשים, פיתוח התוכנה שמנהלת את הצ'יפ ופיתוח פרוטוקולי תקשורת שונים." 

 

מתי התחלת את עבודתך בסרגון?
בסמסטר ב' בשנה הרביעית לתואר. 
בשנה האחרונה לתואר היינו צריכים לבחור פרויקט גמר, וזה מה שהוביל אותי לסרגון- חברת היי-טק בתחום התקשרות שעוסקת בפיתוח מולטידיסיפלינרי. הפרוייקט שלי עסק ב-PAA – Phased Array Antenna (Linux Embedded).  כל ההשקעה השתלמה כשהמנחה שלי ד"ר גיל קדר, ראש קבוצת מחקר וחדשנות בסרגון, ראה את המוטיבציה ואת איכות עבודתי והמליץ עליי לתפקיד ומשם התחילה הדרך.

 

מה משך אותך לתחום ה Embbeded?
התעסקתי בעולמות ה- Embedded עוד לפני הלימודים, שבניתי בעצמי מערכת בית חכם והתקנתי אותה בביתי. מערכת שמפעילה תאורה, תריסים וחימום/קירור לפי הצורך, תוך שליטה מרחוק באפליקציה . התחברתי מאוד לתחום מכייון שכך מתאפשר לי לראות תמונה מלאה- אני יכול לראות מערכת שלמה שמתפקדת ולא רק קוד שרץ במחשב.

 

איפה עבדת לפני הגיוס לחברת סרגון? 

עבדתי בחברת SAP, חברה בתחום התוכנה במשרת סטודנט בתפקיד NOC (Network Operation Center) וזה גם היה התפקיד האחרון שלי לפני שנכנסתי לסרגון. לפני זה הייתי עובד כעצמאי- פיתחתי ומכרתי תוכנות לבתי עסק, כמו מערכת לניהול בתי עסק.
 

מה הם הדברים שגילית על עצמך תוך כדי הלימודים?
הדברים העיקריים שגיליתי על עצמי זו היכולת שלי ללמוד שפות תכנות ולחנוך סטודנטים צעירים יותר. משום שקלטתי שפות פיתוח מהר, התחלתי לעזור לסטודנטים אחרים וגם העברתי שיעורים פרטיים. בשנה השנייה הפכתי להיות חונך אקדמי במדור לקידום הסטודנטים ולימדתי Python & C, והוצע לי להיות מתגבר באוניברסיטה. 

אין ספק שלימודי ההנדסה ציידו אותי בידע טכנולוגי משמעותי. הבנתי כי תפקידי כמהנדס הוא לספק פתרון בעיות תוך הפעלת חשיבה שמשלבת היבטים מהתואר.

 

תחום מחקר שמסקרן אותך? 
 VLSI- כל מה שקשור בארכיטקטורה של צ'יפים. התחום מתפתח מאוד בשנים האחרונות ויש הרבה ביקוש, גם לציפים אך גם לרכיבים המכילים אותם.

 

שלוש סיבות מדוע כדאי להצטרף למשפחת סרגון:

1.  סרגון היא חברה גדולה שמתפתחת כל הזמן. בחברה ישנם אתגרים טכנולוגיים רבים בתחומים נרחבים- Hardware, Software Verification & validation, RF, Algorithms,
2. סרגון מאפשרת תנאים טובים. מעבר לתנאים במשרדים עצמם, יש גם סביבה חברתית תומכת- האנשים בחברה עוזרים בכל מה שצריך.
3. משרדים חדשים, משחקי שולחן והכי חשוב- הרבה מעדנים ו- YOLO במקררים.

 

ולסיום, אם לא היית מהנדס מה היית בוחר להיות? 
איש עסקים. תמיד רציתי לנהל עסק בתחום הטכנולוגי ולהקים חברה מובילה בשוק שלה מוצרים/ שירותים משמעותיים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>