האסטרטגיה שהביאה את הסטודנטית להנדסת תעשייה עד לשותפות בחברת הייעוץ המובילה

05 דצמבר 2019
טל בר
הדרך לפסגה

אני...טל בר, בת 34, נשואה לאורן ואמא של מיקה ואלון. שותפה בחברת TASC, מחברות הייעוץ המובילות בישראל, מובילה את הפעילות מול המגזר הציבורי בחברה ומאוד אוהבת את העבודה שלי.

למדתי...תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול. הבחירה דווקא בחוג הזה הייתה מתוך רצון לייצר מגוון רחב ואיכותי של אפשרויות תעסוקה אחרי התואר, מבלי לצמצם את עצמי לתחום ספציפי (בעיקר כי לא ידעתי מה מעניין אותי). מהתייעצות עם אנשים שעשו את התואר מצאתי שזה תואר שיכול להתאים לי מאוד, להיות מעניין עבורי, לאתגר אותי ולפתוח עבורי דלתות לתחומים רבים. הבחירה באוניברסיטת תל אביב נבעה גם מהמיקום שלה וגם בגלל שהמחלקה להנדסת תעשייה נחשבת מאוד איכותית ואינטימית יחסית. במהלך שנות עבודתי ב - TASC השלמתי לתואר שני במנהל עסקים.

המרצה שהשאירה בי חותם...נורית חלוזין כמובן! האישה והאגדה. למדתי אצלה הסתברות וסטטיסטיקה.

אני עובדת...כאמור, בחברת TASC כבר מהשנה האחרונה של התואר (2011). לתחום הייעוץ התוודעתי בקורס של פרופ' עירד בן-גל, שהביא לאחד השיעורים נציגים של חברת ייעוץ לספר קצת על העבודה. אני זוכרת שהם תיארו עבודה שהיא מצד אחד אנליטית ומצד שני דורשת עבודה בצוות וניהול של מערכת יחסים עם לקוחות, וזה קסם לי מאוד. בהמשך כשהעמקתי ולמדתי על עולם הייעוץ נתקלתי ב-TASC, ושילוב של שיח עם אחד היועצים שעבדו באותה תקופה בחברה וקריאה על החברה עזרו לי להבין שזה מקום שאני רוצה להיות בו: מקום עבודה מאתגר, עם אנשים איכותיים, בעבודה פרויקטלית (שמאוד קסמה לי וקוסמת לי עד היום), במגוון רחב של תחומים וסוגי לקוחות, עם יכולת לייצר אימפקט משמעותי.

קצת על התפקיד שלי...בקיץ האחרון קודמתי להיות שותפה בחברה, אחרי שלאורך 8 שנים התפתחתי ראשית כיועצת ולאחר מכן כמנהלת בחברה. בשנים הראשונות המיקוד שלי היה בעבודה עם חברות בעולמות האנרגיה והתשתיות, אבל ב-4 השנים האחרונות אני ממוקדת בעבודה עם המגזר הציבורי ומסייעת למשרדי ממשלה בגיבוש תכניות אסטרטגיות ובהתוויה של מהלכים משמעותיים אחרים. ברמה הפרויקטלית העבודה שלי ב-TASC משלבת עבודה עם היועצים בצוות (פגישות חשיבה, העלאת היפותזות, הכוונה, מעבר ובקרה על תוצרים וכדומה) ועבודה מול לקוחות (ניהול מערכת היחסים עם הלקוח, קיום ראיונות מקצועיים וכדומה). מעבר לרמה הפרויקטלית, אני עוסקת גם בשיווק ומכירה ויש לי גם פרויקטים פנים-ארגוניים שאני מובילה מעת לעת, כמו כל שותף ומנהל בחברה. העבודה משלבת עבודה מהמשרד (בתל אביב), אצל לקוחות (ירושלים לרוב), ולעיתים גם מבית קפה ליד הבית (מודיעין. כן, יש לנו בתי קפה).

על החברה שבה אני עובדת...TASC היא חברת ה-Management Consulting המובילה בישראל. היסטורית החברה נשענת על רגל אסטרטגית-כלכלית מאוד חזקה, אבל בשנים האחרונות ולאור ההבנה של צרכי הלקוחות, התרחבנו לתחומי ייעוץ נוספים: ארגוני-תפעולי, פיננסי, דיגיטל ו-data. החברה נמצאת בצמיחה והתפתחות מדהימים ומאוד כיף להיות חלק מחברה וחבורה כזאת מנצחת.

על השילוב בין עבודה ללימודים...האמת שעבדתי לאורך כל התואר וזה עבד לי לא רע בכלל. לאורך כל התואר הדרכתי בחוגי התעמלות קרקע, מה שאפשר לי לעבוד יחסית מעט שעות ולהרוויח את לחמי בכבוד. בשנה ד' גם הוספתי את חצי המשרה ב-TASC, ואז זה היה קצת יותר מאתגר אבל בהחלט בהחלט אפשרי. ממליצה בחום לדחוס קצת יותר את שנה ג' של הלימודים כדי ששנה ד' תהיה כבר הרבה יותר אוורירית ותאפשר כבר שילוב ב"עבודה של גדולים".