קבלו את ד"ר אור פרלמן

01 ספטמבר 2022
ד"ר אור פרלמן

נעים מאוד… אני אור, חוקר חדש במחלקה להנדסה ביורפואית ,בתחום הדימות הרפואי

ולמידת מכונה. אני קיבוצניק, נשוי ואב לשלושה (תאומים בני 3, ו-6).

הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב…  אחרי פוסט-דוקטורט של ארבע שנים במחלקה לרדיולוגיה בבית הספר לרפואה של הרווארד ובית החולים הכללי של מסצ’וסטס.

דברים שאני גאה בהם… פיתוח שיטה לזיהוי מוקדם ולא פולשני של מות תאי סרטן כתגובה לטיפול בוירוסים, באמצעות שילוב של דימות תהודה מגנטית (MRI) עם אינטליגנציה מלאכותית. ניסויים ראשוניים בשימוש בשיטה זו בבני אדם חולי סרטן מח מתקיימים בימים אלה.

בכמה מילים... מעבדתי (https://mri-ai.github.io) עוסקת בחקר המנגנונים שעומדים בבסיסן של מחלות מח, ומפתחת שיטות מבוססות MRI לאבחנה מוקדמת וניטור יעילות הטיפול. מרכיב מרכזי בעבודתי הוא פיתוח שיטות מבוססות למידת מכונה לצורך תכנון פרוטוקולי דימות וכימות מהיר של תכונות ביולוגיות באופן לא פולשני.

החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה... אני שואף שהמעבדה תהיה מקום נעים, חברותי, ומעורר סקרנות, ונהנה מאוד לראות את איכות הצוות המתגבש בימים אלה. מטרתי המרכזית היא גילוי תובנות חדשות בהקשר לאבחון וטיפול במחלות. אני חולם לראות את השיטות שאנו מפתחים מיושמות בבתי חולים, ומביאות ערך לאדם אחד לפחות.

אם לא היית חוקר/ת … הייתי מורה בתיכון.

* סטודנטים המתעניינים במחקר לתואר שני/שלישי במעבדה מוזמנים לפנות:orperlman@tauex.tau.ac.il