תואר ראשון בהנדסת מחשבים

"הדרך היחידה לעשות עבודה נהדרת היא לאהוב את מה שעושים" סטיב ג'ובס, יזם אמריקאי וממייסדי חברת אפל

תואר ראשון בהנדסת חשמל ומדעי המחשב

מכוניות אוטונומיות ומשקפי מציאות מדומה ורבודה הנן טכנולוגיות אשר בקרוב מאוד ישפיעו על חיי כולנו, וישנו עד לבלי הכר את העולם בו אנו חיים. דמיינו עולם ללא רישיון רכב ושיעורי נהיגה, כי כל רכב שחונה ברחוב הוא הנהג הפרטי שלכם. עולם בו משקפי מציאות מדומה מאפשרים לכם לשחק פינג פונג בעולם הפיזי, רק שהיריב שלכם נמצא בצד השני של הגלובוס. עולם בו ניתוחים מורכבים מבוצעים כאשר המנתח והמנותח נמצאים מרחק אלפי קילומטרים האחד מהשני. אלו רק כמה דוגמאות שחשבנו עליהם מתוך מכלול עצום של אפשרויות עתידיות, אשר תוכלנה להתממש אך ורק באמצעות שילוב של תחומי ידע שונים ומגוונים, החל מבקרה ואופטיקה, דרך תקשורת דיגיטלית, עיבוד תמונה והנדסת תוכנה, וכלה בלימוד מכונה וכמובן הנדסת חומרה. התוכנית להנדסת מחשבים באוניברסיטת תל אביב פותחת לבוגריה ובוגרותיה צוהר אל עבר הבנה מעמיקה של מגוון תחומים אלו, ושל העולם הטכנולוגי על כל רבדיו. עם הכלים שתרכשו אצלנו תוכלו לפתח, ליזום ולהקים את חברות ההיי-טק הבאות שיעצבו את פני האנושות כולה. אלו מכם שסקרנותם אינה מרפה, יוכלו להמשיך לתארים מתקדמים, ולבצע מחקר פורץ דרך באחת מהמחלקות, הנדסת חשמל או מדעי המחשב.

מסלול זה נועד להכשיר אתכם להוביל את הדור הבא של מחקר ופיתוח בתעשיית ההיי-טק ובאקדמיה. אם אתם בעלי חשיבה מתמטית מפותחת, סקרנות מדעית וטכנולוגית, ורצון אמיתי לחדש, לפרוץ, ליזום ולהוביל, מקומכם איתנו. תוך ארבע שנים בלבד תוכלו לרכוש את הכלים והמיומנויות הנדרשות במתמטיקה ובפיזיקה, ולרתום אותם לפתרון בעיות מרתקות בתפר שבין מדעי המחשב והנדסת חשמל.

תכל'ס, מה לומדים?

תואר ראשון בהנדסת מחשבים הוא תואר חד-חוגי מובנה ומאתגר, שנמשך ארבע שנים. בזמן הזה נקנה לכם בסיס רחב בפיזיקה, מתמטיקה, הנדסה ומדעי המחשב. זה הבסיס. בהמשך נתעמק במספר מסלולי התמחות מתוך מבחר הכולל הנדסת חומרה, הנדסת תוכנה, תקשורת דיגיטלית, עיבוד אותות, מדעי המידע (כולל למידה חישובית), רשתות תקשורת מחשבים, אבטחת מידע (סייבר), תיאוריה של מדעי המחשב, ועוד.

למה אצלנו?

הוועדה להערכת איכות של המועצה להשכלה גבוהה קבעה כי "איכות התוכניות להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב היא בת השוואה לאלו של מיטב התוכניות להנדסת חשמל באוניברסיטאות הטובות ביותר בארצות הברית". זה לא במקרה. חברי הסגל שלנו הנם מן המובילים בתחומם באקדמיה בעולם, וחלקם אף מעורבים משמעותית בחזית המחקר והפיתוח של תעשיית ההיי-טק הישראלית. ללמוד אצלנו פירושו ללמוד אצל הטובים ביותר ולרכוש את הכלים המתאימים ביותר לקריירה העתידית שלך, בתעשייה או באקדמיה.

מה אפשר לעשות עם זה?

הנדסת מחשבים הם שניים מהמקצועות המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק, אך השילוב ביניהם מקנה לך יתרון משמעותי על פני כל מועמדים אחרים אשר למדו והתמקצעו רק באחד מהם. יתר על כן, בעולם ההיי טק הדינמי נדרש ידע נרחב במגוון תחומים על מנת שתהייה לך את היכולת לתרום בתעשייה לאורך שנים רבות. למה לשים את כל הביצים בסל אחד? אצלנו תקבלו את הכלים להתפתח בשני העולמות, ובייחוד בתפר המרתק שביניהם.

למה לא פשוט ללמוד מדעי המחשב?

בחישוב קר עדיף (אולי) ללמוד רק שלוש שנים ו"לחתוך" להיי-טק. למעשה, אם אתם/ן כבר עכשיו רואים את עצמכם/ן כאנשי תוכנה נטו, יתכן בהחלט שזו הבחירה המתאימה עבורכם/ן. אבל אם אתם/ן בעלי תחומי עניין רחבים יותר, התוכנית המשולבת תספק לכם/ן כלים והבנה מעמיקה של עולמות החומרה התוכנה גם יחד, עם חשיפה מרתקת לנושאים אליהם לא תחשפו במסלול החד-חוגי של מדעי המחשב. חשבו למשל על תכנון של מערכת להק רחפנים אוטונומיים אשר אמונים על ביצוע משימה חשובה, כגון איתור ניצולים באזור אסון. בעיית הנדסית סבוכה זו כוללת בתוכה אתגרים מגוונים מעולם התקשורת הדיגיטלית (לטובת תקשורת עם הרחפנים וביניהם בתנאי תווך קשים), עולם הבקרה (לטובת שיתוף פעולה אופטימלי בתעופת הלהק), עולם עיבוד התמונה ולמידת המכונה (לטובת פירוש אוטומטי של התמונות הנקלטות ואיתור הניצולים) וכמובן עולם התוכנה (המחבר את כל מרכיבי המערכת השונים). כבוגרי התוכנית שלנו, תהיינה לכם היכולות המתאימות והידע הרלוונטי כדי להשתלב ולהוביל פרוייקטים הנדסיים סבוכים כגון זה.

למה לא פשוט ללמוד הנדסת חשמל?

חשבתם/ן על התוכנית המשולבת, אז בטח עלה בדעתכם/ן פשוט ללמוד הנדסת חשמל נטו. למעשה, אם אתם/ן פחות מתעניינים בעולם התוכנה ומדעי המחשב, אז זו כנראה הבחירה המתאימה עבורכם/ן. אבל אם העניין שלכם/ן בהנדסת חשמל עובר גם דרך הפריזמה של תוכנה, אז התוכנית המשולבת היא בהחלט כיוון שכדאי לכם/ן מאוד לשקול. אמנם ניתן ללמוד תוכנה גם במסלול הרגיל של חשמל, אבל התכנית תתן לכם חשיפה מרתקת לעולם המחשבים עם מגוון קורסי בחירה בבית הספר למדעי המחשב שלא קיימים במסלול הרגיל. כבר אמרנו הרחבת אופקים? בנוסף, הסטודנטים/יות בתוכנית שלנו הם קבוצה קטנה (יחסית), מובחרת, ומגובשת. כיף ללמוד עם אנשים כמוך!

מזמינים אתכם ואתכן להצטרף אלינו, למקום בו ממציאים את המהפכה הבאה

לידיעון התוכנית / להרשמה