המהפכה הבאה זקוקה לתרומה שלך – קמפיין "אמץ סטודנט" יוצא לדרך!

התגייסו לסיוע לסטודנטים שנקלעו לקשיים כלכליים עקב המצב

05 מאי 2020

בוגרות ובוגרים יקרים,

ראשית אני מקווה ששלומכם ושלום יקירכם איתן וכולם בבריאות טובה.

כבוגרי הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, רצינו לשתף אתכם במצב המיוחד שבו נמצאים חלק לא מבוטל מתלמידינו.

מי כמוכם יודע שלימודים באוניברסיטה בכלל ובפקולטה להנדסה בפרט, הם תובעניים מאד, הן מצד ההשקעה המנטלית והן מצד העול הפיננסי. משבר הקורונה שהתרגש ובא עלינו יצר למספר לא מבוטל של תלמידים בפקולטה מצב לא פשוט. מחד, ערוצי ההשתכרות שלהם כתלמידים נחסמו, ומאידך ההוצאות, לרבות שכר לימוד ושכר דירה, ממשיכות כרגיל. תמיכה מההורים בהרבה מקרים הפכה למסובכת שכן רבות מהמשפחות בארץ נקלעו למשבר פיננסי משמעותי.

לצד התמיכה שמציעה האוניברסיטה לכלל הסטודנטים אנו בהנהלת הפקולטה ובארגון בוגרי הנדסה, החלטנו להקים קרן לתמיכה בתלמידים שהמצוקה שלהם עלולה להרחיק אותם מספסל הלימודים. במסגרת פרויקט "אמץ סטודנט", אנו שואפים לאסוף תרומות מבוגרי הפקולטה ובעזרתם להעניק מלגות גישור בסך של 2,500 ש"ח למלגה, לאותם תלמידים שוועדת המלגות תמצא אותם מתאימים.

בפקולטה לומדים למעלה מ-4,000 תלמידים, ובהנחה שלפחות 100 מתוכם מצויים במצב כלכלי קשה במיוחד, נזדקק לגייס 250,000 ש"ח. עוד לפני שיצאנו בהכרזה רשמית על יוזמה זו, הצלחנו לגייס כ-80,000 ש"ח, ואנו מאוד מקווים שנוכל לעמוד ביעד המצופה.

כל תרומה תתקבל בתודה גדולה ובידיעת התורם שבצד המקבל נמצא תלמיד, שנתון במצוקה כלכלית אמיתית ותמיכה זו יכולה לשנות את נתיב חייו. התרומה תהיה מוכרת לזיכוי במס ככל תרומה אחרת לאוניברסיטת תל אביב.

תודה על שיתוף הפעולה ובתקווה לבריאות שלמה ולחזרה מהירה לשגרה.

שלכם

פרופ' יוסי רוזנוקס