מלווים אתכם גם אחרי התואר

ארגון עמיתי התעשייה מלווה את הבוגרים שלנו כל הדרך לקריירה

11 ספטמבר 2017
מלווים אתכם גם אחרי התואר

נדב קהילה הוא בוגר הפקולטה להנדסה של בית הספר להנדסת חשמל,  ישבנו איתו אחד על אחד ושמענו ממנו על החיים אחרי התואר.

 

אז מי אתה?
אני נדב, בן 28 מגבעתיים. תחום העניין העיקרי שלי הוא טכנולוגיה חדשנית ומיזמים פורצי דרך. מתרגש מקריאה על אקזיטים וגיוסים של חברות ישראליות.
 
 

מה למדת  ומדוע דווקא בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב?
הבחירה מה ללמוד באוניברסיטה התקבלה בזמן הטיול בדרום אמריקה. לא ברור איך הגעתי להנדסת חשמל. בכל אופן לפקולטה להנדסה בת״א יש מוניטין של פיתוח יזמות וסטארטאפים, ולכן זו נראתה הבחירה הטובה עבורי.

 

הקורס או המרצה האהוד עליך?
אני לא זוכר את הקורס, אבל מרצה שהשאיר עלי חותם הוא פרופ׳ דוד מנדלוביץ. דווקא מהדמות היזמית שלו ולא בדמות האוניברסיטאית ניתן ללמוד רבות ולקבל השראה.

ספר לנו על תכנית Innobit ואיך נולד הרעיון?

לא נעים לומר, אך הרעיון הראשוני צץ במוחי חצי שעה אחרי שהתעוררתי. כתבתי מייל לנשיא האוניברסיטה, אשר קישר אותי עם פרופ׳ דוד מנדלוביץ ומר אורן סימאניאן (startau).
לאחר וואריאציות שונות והכוונה, ויחד עם השותף שלי אור אייזן, בנינו את התכנית הנוכחית, אשר בסיועו של פרופ׳ דוד מנדלוביץ וחברת אלביט הפכה מחזון למציאות.

InnoBit היא תוכנית יזמות ייחודית המשולבת עם פרויקטי הגמר של תלמידי התואר הראשון שלנו. התכנית היא פרי שיתוף פעולה בין חברת "אלביט מערכות" לבין הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א. מטרתה לקדם את דור העתיד של מובילים טכנולוגיים ויזמים. התכנית מיועדת לסטודנטים בעלי אופי יזמי וחשיבה יצירתית פורצת דרך, אשר ברשותם רעיון חדשני ורצון עז להוציאו אל הפועל. התכנית נועדה לעזור לסטודנט להבין תהליכים של פיתוח טכנולוגי, לפתח אצלו הסתכלות עסקית ולהעניק לו כלים כדי להגשים את החלום המיזמי שלו. 

 

מה למדת מהתהליך, והאם אתה ממליץ לסטודנטים לקחת חלק בפרוייקט?
למדתי כל כך הרבה דברים שלא האמנתי שאגע בהם בפרויקט כמו פוליטיקה, ניצול יעיל של משאבים, יצירתיות של צוותים אחרים ועוד. ללא ספק מי שרוצה התנסות אמיתית ולא מסתפק בסימון ׳V׳ על פרויקט הגמר, חייב להירשם לתכנית.
  

היכן אתה עובד היום?
היום אני עובד באפלייד מטיריאלס בתפקיד של מהנדס אפליקציה. 
 
נדב קהילה
 
איך מצאת את העבודה?
איזו שאלה, דרך IAP כמובן!
 
איך ארגון IAP סייע לך בקידום הקריירה?
בדבר החשוב ביותר! עזרו לי להגיע לראיון, הרי משם והלאה זה כבר תלוי בי (ובמזל J). למי שפחות מכיר, IAP מקשרת אותנו הסטודנטים לתעשייה בדרכים שונות כמו הרצאות, ימי גיוס, פרויקטי גמר ועוד.
במקרה שלי, נחשפתי לאפלייד מטיריאלס דרך אירועי IAP בפקולטה. שם ידעתי שאני רוצה לעבוד באפלייד מטיריאלס, וIAP-  ליווה אותי לאורך כל תהליך הגיוס (ושמח איתי כשהתקבלתי לעבודה).
 
האם תרצה לתת חזרה לפקולטה?
ברור! אני מרגיש שיש לי הרבה מה לומר ולהסביר לסטודנטים המחפשים עבודה, ולשפוך אור על הצד השני של המתרס, ומה משמעות הממוצע והציונים. אם הייתי יודע את הדברים האלו לפני שהתחלתי בחיפוש העבודה, זה היה מקל עלי מאוד.
אולי אפשר להרצות בנושא, או באופן פחות פורמלי לארגן מפגשים של שיחות קבוצתיות עם סטודנטים. אני אשמח לקחת חלק במיזם כזה.
בכלל  יכול להיות מרתק אם אוכל לעשות לסטודנטים סיור באפלייד מטריאלס. יש כאן הרבה תחומי עשייה שלמדנו עליהם בתואר, וזה כיף גדול.
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>