פרופ' עופר שי ז"ל - חוקר ומדען פורץ דרך

חניכת ארון תצוגה עם דגמים מכניים עליהם עבד פרופ' שי לאורך השנים

25 יולי 2019
מנציחים את החוקר פורץ הדרך - פרופ' עופר שי ז"ל.

השבוע התכנסו חברי הסגל של הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב לחנוכת ארון תצוגה שנבנה לזכרו של פרופ' עופר שי ז"ל. בארון התצוגה ניתן למצוא דגמים מכניים עליהם עבד פרופ' שי לאורך השנים בהן היה מהנדס וחוקר.

הארון עם הדגמים היחודיים ישמש כהדגמה לסטודנטים ומבקרים ומרכז לימודי והדגמות לילדים המגיעים לסיורים בפקולטה. בעזרת הנגשת המודלים שבנה פרופ' שי יחשפו הילדים לחוקי הפיזיקה, ההנדסה והמכניקה ואין ספק שחיידק המהנדס המכני ידבק בהם.

פרופ' שי (1956-2016) היה מדען ומהנדס פורץ דרך. הוא עסק במחקר ששילב ידע מהנדסה, ביולוגיה, פיזיקה מולקולרית, כלכלה, מתמטיקה ועוד. את הידע החדש לכל תחומים אלו תרם על בסיס מתמטי יסודי של תורת הגרפים. בתחום המכניזמים והמבנים הייתה לו תרומה ייחודית בהגדרת מושג חדש במבנים – כוח פאה, וכן שיטה לפיתוח כל מכניזם אפשרי שזיכו אותו פעמיים בפרס היוקרתי  A. T. Yang Memorial Award in Theoretical Kinematics של הארגון האמריקאי  The American Society of Mechanical Engineers ופרס מאמר מצטיין בכנס של הארגון הבינלאומי לתכן  Design Society.