פתרונות לאתגרים הלוגיסטיים הכרוכים בניהול מערכים לאיסוף והפצה של תרומות מזון לנזקקים

ד"ר אוהד איזנהנדלר, בוגר המחלקה להנדסת תעשייה זכה במקום הראשון בתחרות עבודות דוקטורט מצטיינות מטעם TSL

16 נובמבר 2020
ד"ר אוהד איזנהנדלר

הפקולטה להנדסה מברכת את ד"ר אוהד איזנהנדלר, בוגר תואר ראשון ושני של המחלקה להנדסת תעשייה בפקולטה להנדסה והשלים לאחרונה את לימודי הדוקטורט במחלקה, זכה במקום הראשון בתחרות עבודות דוקטורט מצטיינות מטעם TSL.

TSL היא קבוצת עבודה למדעי התחבורה ולוגיסטיקה במסגרת האיגוד האמריקאי לחקר ביצועים (INFORMS).

מחקרו של ד"ר איזנהנדלר המתואר בעבודה, התבצע תחת הנחייתה של פרופ' מיכל צור, התמקד באתגרים הלוגיסטיים הכרוכים בניהול מערכים לאיסוף והפצה של תרומות מזון לנזקקים, בשיתוף פעולה עם בנקי-מזון בישראל ובארה"ב.

התובנה התפעולית המרכזית שהוצגה בעבודה היא שעל ידי שימוש במודלים מתמטיים חדשניים ובשיטות אופטימיזציה יעילות עבורם, ניתן לשפר בצורה משמעותית הן את כמות המזון הכוללת המחולקת והן את השיוויוניות בהקצאתו בין עמותות הסיוע השונות, וזאת תוך שימוש באותה כמות של משאבים לוגיסטיים.

הקריטריונים לזכייה היו תרומה של רעיונות ושיטות מקוריות, חשיבות אפליקטיבית ויכולת יישום עבור בעיות מהחיים האמיתיים, והצגה ברורה של המחקר.

המחקר בעבודה נתמך בחלקו ע"י מרכז מאנה לביטחון ואבטחת מזון וע"י מכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה באוניברסיטת תל אביב  וע"י קרן ISF מענק מס' 463/15.