הדוקטורנטית גל נריה זכתה בפרס ראשון על מאמר מצטיין בכינוס הלאומי להנדסת תעשייה

שם המאמר הזוכה: "תכנון מסלול דינמי להשגת חלוקה אפקטיבית ושוויונית בסביבה סטוכסטית"

08 יוני 2021
גל נריה

החודש התקיים הכינוס הלאומי ה-22 להנדסת תעשייה. הכינוס עמד בסימן שני שינויים משמעותיים - האחד, בסימן המגיפה העולמית של הקורונה אשר גרמה לשינויים בסביבה הבינלאומית, הלאומית, האזורית וברמת הפרט. והשני, בסימן המהפך הגיאופוליטי בעקבות הסכמי אברהם אשר מאפשרים שת"פ מדעי, טכנולוגי, אזרחי וחברתי עם מדינות עתירות משאבים המאופיינות בצרכים ובשווקים משמעותיים.

במהלך הכינוס הוענקו פרסים למאמר אקדמי מצטיין, לפרויקט מצטיין בתעשייה, פרס מפעל חיים מטעם האקדמיה ופרס מפעל חיים מטעם התעשייה.

"המאמר הוא בעצם הרחבה של התזה מהתואר השני שלי שעסקה בבעיית בנק המזון, בהנחייה של ראשת המחלקה – פרופ' מיכל צור. המאמר עוסק בבעיות שבהן יש לקבל החלטות מהירות בתנאי אי ודאות לגבי קביעת מסלולים והקצאת משאבים. בעיות כאלו מאוד מורכבות לפתרון מכיוון שגם מספר ההחלטות האפשרויות, וגם מספר התרחישים שיכולים לקרות ולהוביל אותנו למצבים שונים, הוא עצום. שיטת הפתרון המוצגת במאמר, משקללת את מצב המערכת עם תרחישים עתידיים אפשריים, ומכוונת את מקבלי ההחלטות לבחירת מסלולים והחלטה על הקצאת משאבים, שתהיה אפקטיבית והוגנת בין כלל האוכלוסייה המשורתת. התוצאות שלנו נבדקו על ידי סימולציה והן מאשרות את טיב השיטה ואת יכולתה לפתור בעיות באופן מהיר ובזמן אמת" מסבירה גל.

המחקר מומן חלקית על ידי מכון שמלצר לתחבורה חכמה.